استاندار مازندران همچنین در این نشست بر ضرورت اجرای کامل طرح شهید سلیمانی تاکید کرد و خواستار همکاری تمامی دستگاه های اجرایی با آن شدو
سه شنبه 25 آذر 1399 - 06:37:47

استاندار مازندران خواستار تبیین زوایای مختلف طرح رنگ‌بندی کرونایی از سوی وزارت بهداشت با همکاری رسانه‌ها برای شهروندان شد و گفت : اعتماد مردم که سرمایه اصلی برای قطع زنجیره شیوع کرونا است نباید با وجود ابهامات در رنگ‌بندی کرونایی خدشه‌دار شود.

مجید اسدی خبرنگارفجر شمال  :احمد حسین زادگان روز دوشنبه در نشست استانی ستاد مقابله با کرونا که با حضور سخنگوی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در ساری برگزار شد ، افزود : از آغاز شیوع کرونا تاکنون مردم به سطح آگاهی خوبی نسبت به ویروس رسیده اند و به نوعی خودمحدودیتی را  با افزایش و یا کاهش آمار بیماران اعمال می کنند و این اعتماد  باید ادامه یابد.

رییس ستاد مقابله با کرونا مازندران گفت : متاسفانه تغییر مکرر ارزیابی کرونایی سوی وزارت بهداشت در مورد برخی از شهرهای مازندران باعث بی اعتمادی مردم نسبت به رنگ بندی ها شده است چون شهروندان وضعیت را با آمار بیماران جدید بستری نسبت به جمعیت کل شهرستان می سنجند که همان آغاز اجرای طرح رنگ بندی وزارت بهداشت اعلام کرده بود.

وی افزود : اگر معیارهای دیگری غیر از نسبت جمعیت بیمار شناسایی شده به کل جمعیت شهرستان مد نظر است باید پیش از اجرای طرح در اختیار ستادهای استانی قرار می گرفت تا بتوان به شهروندان اطلاع رسانی کرد و امروز که آنها در این باره پرسش دارند بتوان پاسخ داد.

استاندار مازندران با اظهار این که ارزیابی وضعیت کرونایی شهرستان مازندران نشان می دهد که تنها نسبت میان بیماران جدید بستری با کل جمعیت یک منطقه مبنای رنگ بندی نیست ، توضیح داد : بررسی ما از شهرستان های مازندران از جمله شهرستان ساری که در رنگ بندی با  وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفت و  چهار هفته تعطیلی واحدهای صنفی را تجربه کرد ، نشان می دهد که  رنگ بندی تنها بر اساس معیار آمار بیماران و جمعیت شهرستان نبوده است.

حسین زادگان با اشاره به نوسان و رفت و برگشت وضعیت رنگ بندی کرونایی برخی از شهرستان های مازندران طی چهار هفته اجرای طرح محدودیت های جامع ، گفت : اکنون نیز در هفته چهارم اجرای محدودیت ها پنج شهرستان استان در وضعیت قرمز قرار دارند در حالی که به جز شهرستان آمل که به دلیل بافت جمعیتی و فرهنگی از جمله ییلاق و قشلاق دارای آلودگی بالاست ، وضعیت در شهرستان های رامسر، گلوگاه، نکاء و بهشهر با نمودار بیماران نمی خواند چون آمار بیماران شیب ملایمی را پشت سر می گذارد.

نماینده عالی دولت در مازندران عدم تغییر رنگ کرونایی 22 شهرستان استان طی سه هفته اجرای کامل محدودیت های کرونایی و افزایش تعداد شهرستان هاری دارای وضعیت قرمز استان طی این مدت را باعث بی اعتماد شدن افکار عمومی نسبت به اثربخشی محدودیت های جامع دانست و بر ضرورت تبیین معیارهای رنگ بندی کرونایی تاکید کرد.

وی گفت : وزارت بهداشت می تواند با همکاری رسانه ها به این ابهامات در راستای اعتماد سازی برای مردم پاسخ دهد چون رسانه ها بویژه رسانه ای محلی مازندران در این مدت همکاری خوب و تنگاتنگی با ستاد مقابله با کرونای استان داشته اند.

استاندار مازندران گفت : خوشبتخانه بخشی از موفقیت استان در مقابله با کرونا از جمله طی شدن مسیر موج سوم با شیب ملایم مرهون همکاری رسانه های استان و اطلاع رسانی آنها به شهروندان بوده است.

در حالی که مازندران با سه شهرستان دارای وضعیت قرمز کرونایی شامل ساری ، آمل ، بهشهر اجرای محدودیت های جامع کرونایی را از اول آذر ماه شروع کرده بود ، ولی در پایان 2 هفته اجرای این طرح سه شهرستان جدید شامل گلوگاه ، محمود آباد و نور هم به آنها اضافه شد . اگر چه اواسط هفته سوم بهشهر از وضعیت قرمز به نارنجی رسید ولی در پایان این هفته و آغاز هفته چهارم وضعیت کرونایی محمودآباد ، ساری و نور نارنجی و در عوض وضعیت شهرستان های بهشهر ، نکا و رامسر قرمز شد تا همچنان مازندران با پنج شهرستان قرمز در ستاد ملی مقابله با کرونا حضور داشته باشد.

بر اساس آخرین ارزیابی ستاد ملی مقابله با کرونا که روز 23 آذر ماه اعلام شد ، هم اکنون از 12 شهرستان دارای وضعیت قرمز کرونایی کشور پنج شهرستان مربوط به مازندران است.

طبق الگوی وزارت بهداشت ، مناطق کرونایی کشور به سه دسته با رنگ قرمز ، زرد یا نارنجی و سفید معرفی می شوند. زمانی وضعیت یک منطقه جغرافیایی قرمز ارزیابی می شود که تعداد بیماران بستری روزانه در هر 100 هزار نفر جمعیت بیشتر از 10 نفر باشد. شرایط نارنجی نیز به وضعیتی گفته می شود که تعداد بیماران کرونایی بستری در هر شبانه روز بیشتر از 6 نفر باشد. وزارت بهداشت شرایط زرد را هم کمتر از چهار نفر ارزیابی می کند.

با این  وصف برخی از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران پیش از این گفتند که علاوه بر آمار بیماران جدید ، برخی معیارها مانند آمار بیماران مشکوکی که به قرنطینه خانگی می روند و همچنین ظرفیت های بیمارستانی هر شهرستان و مخاطراتی که ممکن است با تغییر رنگ متوجه آن شود در تصمیم گیری نهایی رنگ بندی موثر است.

مازندران 22 شهرستان دارد که در حال حاضر وضعیت پنج شهرستان قرمز و 17 شهرستان دیگر نارنجی است.

استاندار مازندران همچنین در این نشست بر ضرورت اجرای کامل طرح شهید سلیمانی تاکید کرد و خواستار همکاری تمامی دستگاه های اجرایی با آن شدو

حسین زادگان یکی از مشکلات این طرح را کمبود نیرو دانست و گفت که بخشی از این مشکل به خاطر دورکاری کارکنان دولت است که سبب شده تا انعطاف دستگاه های اجرایی برای همکاری کم شود.

نماینده عالی دولت در عین حال تاکید کرد که از نیروهای داوطلب دستگاه های اجرایی که در حال دورکاری هستند و یا راهکارهای دیگر برای تامین نیروی اجرای این طرح استفاده شود.

طرح شهید سلیمانی از اول آذر ماه همزمان با اجرای محدودیت های جامع به اجرا گذاشته شد. هدف این طرح شناسایی افراد مشکوک به کرونا در منزل و قرنطینه کردن آن در محل زندگیشان و یا بردنشان به نقاهتگاه هایی است که از پیش تدارک دیده شده است. همچنین در این طرح از افراد بیماری که به قرنطینه می روند و نیازمند کمک هستند و مراقبت هستند ، حمایت می شود.


http://fajreshomal.ir/fa/News/10335/استاندار-مازندران-همچنین-در-این-نشست-بر-ضرورت-اجرای-کامل-طرح-شهید-سلیمانی-تاکید-کرد-و-خواستار-همکاری
بستن   چاپ