25 آذر ماه 99 در مرکز تحقیقاتی وتولیدی شهید سلیمانی جهاد دانشگاهی چپکرود جویبار برگزار شد؛
نشست همکاری مشترک اداره‌کل شیلات و جهاد دانشگاهی واحد مازندران
چهارشنبه 26 آذر 1399 - 10:10:10
پایگاه خبری فجر شمال

گروه اندیشه: نشست همکاری مشترک اداره‌کل شیلات و جهاد دانشگاهی مازندران، در مرکز تحقیقاتی و تولیدی شهید سلیمانی جهاد دانشگاهی  واحد مازندران برگزارشد.

نشست همکاری مشترک اداره‌کل شیلات و جهاد دانشگاهی مازندران، 25 آذر ماه 99 در مرکز تحقیقاتی و تولیدی شهید سلیمانی جهاد دانشگاهی  واحد مازندران با حضور رییس جهاد دانشگاهی، جانشین مدیرکل و معاون آبزی پروری اداره کل شیلات مازندران، روسای شهرستان‌ها و مدیران این اداره‌کل برگزار شد.

در این نشست محمدرضا شافعیان رییس جهاد دانشگاهی واحد مازندران با ارایه این مطلب که  از زمان مدیریت جدید در اداره‌کل شیلات و تحولات صورت گرفته، بر آن شدیم تا در حوزه شیلاتی فعالیت‌های مشترک با این اداره‌کل داشته باشیم. افزود: به دنبال کار علمی و پژوهشی در مسائل حوزه شیلات هستیم و با توجه به ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی مازندران از طرح‌های پژوهشی کارشناسان شیلات با قابلیت اجرایی شدن، استقبال می‌کنیم.

وی افزود: : جهاد دانشگاهی به دنبال تحقیقات فناورانه و تعامل علمی و دانشی با سایر سازمان ها و مراکز تحقیقاتی و علمی است.

شافعیان  با اشاره به فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش، تصریح کرد: کارهایی که در مجتمع تحقیقاتی، تولیدی سپهبد شهید سلیمانی انجام می‌گیرد با پشتوانه علمی و تخصصی همکاران و با بهره وری بهینه از امکانات و تولید محصول با کیفیت است.

رییس جهاد دانشگاهی واحد مازندران  با  ارایه این مطلب که بیش از 50 هکتار زمین زراعی و حدود 40 هکتار آببندان، آزمایشگاه تخصصی و سالن کشت ریزجلبک از ظرفیت‌های بسیار مناسب جهاد دانشگاهی مازندران است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در حوزه پرورش ماهیان گرمابی، خاویاری، طیور، برنج، صیفی‌جات و گل نرگس در حال انجام پروژه های تحقیقاتی و تولیدی هستیم.

 وی ادامه داد:  فعالیت جدیدی در جهاد دانشگاهی آغاز شده است و بر اساس این فعالیت‌ها، چندین طرح فناورانه در زمینه شیلات، دامی و مکمل غذایی ارائه شده است، گفت: تولید لارو ماهی سی‌باس یک طرح مشترک فناورانه در جهاد دانشگاهی بوشهر است که به منظور تامین مکمل غذایی از جهاد دانشگاهی مازندران درخواست شده تا با استان بوشهر همکاری کنند.

شافعیان  در پایان با بیان اینکه اگر بتوانیم از اقل موجود، اکثر بهره‌وری را ببریم کارکرد پژوهشی را نشان دادیم، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی مازندران با ورود به مسائل پژوهشی به دنبال بیشترین بازخورد با کمترین امکانات است.

در ادامه این نشست  محمدمهدی عباس زاده معاون آبزی پروری اداره کل شیلات مازندران  با ارایه این مطلب که بر اساس تفاهم نامه‌ای میان جهاد دانشگاهی و اداره‌کل شیلات مازندران در زمینه همکاری های پژوهشی و افزایش بهره وری این نشست برگزار شده و در اجرای آن بازدید هایی صورت گرفته و اقداماتی انجام شد. گفت: استفاده از ریزجلبک ها در تغذیه لارو انجام شده و تا حدود زیادی موفقیت آمیز بود و  طی بازدیدی که صورت گرفت، راهکارهای مناسبی در طرح پژوهش ماهیان خاویاری جهاد دانشگاهی نیز ارایه شد.

وی افزود: شیلات نیروی کارآمد متخصص خود را به میدان آورد تا به بندهای تفاهم نامه با جهاد دانشگاهی مازندران جامه عمل بپوشاند،  این نشست  به صورت تخصصی برگزار شده است و امیدواریم بحث‌های صورت گرفته در آن، به سمت کاربردی‌تر شدن رفع نیاز صنعت آبزی‌پروری در استان برود.

عباس‌زاده ادامه داد: بدین جهت پس از ارایه مشخصات ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی در امور شیلاتی، گروه حوزه آب شیرین اداره‌کل شیلات مازندران، پس از برگزاری  چندین نشست ، به ارایه طرح‌های مختلف در این رابطه پرداختند.

وی تصریح کرد: در این نشست به دنبال آن خواهیم بود که با توجه به ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی، چه کاری برای افزایش تولید در واحد سطح با بهترین کیفیت و کمیت داشته باشد.

در ادامه محمدعلی محمدنژاد، مدیر مرکز تحقیقاتی تولیدی شهید سلیمانی جهاد دانشگاهی واحد مازندران در چپکرود جویبار نیز با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی در این سایت، در سه حوزه معاونت پژوهشی، کشاورزی و شیلات در کنار مسائل دامی، در حال انجام فعالیت است که  در 50 هکتار از اراضی این سایت، کشت بهاره و پاییزه انجام می‌گیرد.

وی تصریح کرد: وجود ظرفیت بسیار مناسب آب‌بندان‌ در این سایت، فعالیت‌های شیلاتی در دستور کار قرار گرفته است و  در آب‌بندان‌های مختلف این سایت، انواع ماهیان گوشتی پرورش داده می‌شود.

محمد نژاد ادامه داد: در چپکرود جویبار در سال جدید 37 هزار بچه ماهی گرمابی ریزش صورت گرفته است که در حوزه پرورش ماهیان خاویاری نیاز به تصمیم دقیق و برنامه کاربردی داریم.

مدیر مرکز تحقیقاتی تولیدی شهید سلیمانی جهاد دانشگاهی مازندران از تولید لارو بچه‌ماهی یک گرمی در این سایت تحقیقاتی خبر داد و گفت:  به دنبال راه اندازی زنجیره‌ای لارو تا ماهی گوشتی در جهاد دانشگاهی هستیم و از طرح های مختلف پژوهشی و اقتصادی کارشناسان اداره‌کل شیلات استقبال می‌کنیم.

فاطمه قلی‌زاده مدیر گروه پژوهشی و عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی مازندران نیز در این نشست، در خصوص فعالیت های حوزه پژوهش گفت: یکی از فعالیت های شاخص این حوزه، تکثیر ریزجلبک ها و استفاده از آن ها در حوزه شیلات است.

وی تصریح کرد: طرح استفاده از ریزجلبک اسپیرولینا به عنوان مکمل غذایی در جیره ماهی قزل آلا در گذشته با موفقیت انجام شد.

وی با بیان اینکه پروژه بهبود جیره غذایی لارو تاس ماهی ایرانی با همکاری و حمایت شیلات استان اجرا شد که نتایج اثربخشی را به همراه داشت، افزود: از برنامه های آینده این حوزه همکاری در تولید ریزجلبک های مورد استفاده در جیره غذایی بچه ماهی سی باس است.  

قلی‌زاده ادامه داد: امیدواریم همکاری سازمان جهاد دانشگاهی و اداره‌کل شیلات مازندران به منظور حل برخی از دغدغه های موجود در حوزه شیلات راه گشا باشد.

گفتنی است در ادامه این نشست کارشناسان اداره‌کل شیلات و روسای شهرستان‌های این اداره‌کل، به ارائه نظرات خود در خصوص بهره‌وری مناسب نسبت به ظرفیت‌های بالقوه جهاد دانشگاهی در حوزه شیلاتی پرداختند وپس از پایان نشست از مزرعه و آب بندان های موجود در مرکز تحقیقاتی و تولیدی شهید سلیمانی بازدید به عمل آوردند.

حمیدرضا گل محمدی تواندشتی

انتهای پیام


http://fajreshomal.ir/fa/News/10370/نشست-همکاری-مشترک-اداره‌کل-شیلات-و-جهاد-دانشگاهی-واحد-مازندران
بستن   چاپ