گروه اندیشه: رییس دانشگاه مازندران در آیین تجلیل ار پژوهشگران و فناوران برتر استان مازندران 24 آذر ماه 99 که به صورت مجازی برگزار شد. گفت: دانشگاه مازندران که به عنوان دانشگاه معین، جامع و مادر استان در لیست یکدرصد دانشگاه ها و موسسات پژوهشی دنیا قرار دارد.
به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، کورش نوذری رییس دانشگاه مازندران در آیین تجلیل از پژوهش گران و فناوران برتر استان مازندران که با حضور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران، برخی از روسای دانشگاهها و مقامات استانی در دانشگاه مازندران به صورت مجازی برگزار شد، ضمن تبریک هفته پژوهش به همه ی پژوهشگران، محققان و فناوران استان، با اشاره به برخی از دستآوردهای مهم علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران ظرف سال های اخیر، علیرغم همه ی تنگناها و تحریمهای ناجوانمردانه دشمنان، جمهوری اسلامی ایران در موقعیت مناسبی از نظر پژوهش و فناوری قرار گرفته است.
وی با ارایه این مطلب که بر اساس اعلام رییس پایگاه استنادی جهان اسلام، هفتاد و چهار دانشگاه و موسسه تحقیقاتی کشور در لیست یک درصد و موثرترین دانشگاهها و موسسات پژوهشی جهان قرار گرفتند افزود: این رشد چهارده درصدی و افزایش این آمار از شصت و پنج مورد در سال نود و هشت به 74 مورد در سال 99 افتخاری بسیار بزرگی برای کشور است.
وی افزود: علاوه بر دانشگاه مازندران که به عنوان دانشگاه معین، جامع و مادر استان در لیست یکدرصد دانشگاه ها و موسسات پژوهشی دنیا قرار دارد، حضور دانشگاه های علوم پزشکی مازندران، دانشگاه علوم پزشکی بابل و دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در این لیست مایه افتخار استان است.
نوذری ادامه داد: افزایش 10 پله ای جایگاه کیفی انتشارات علمی ایران در ژورنالهای بینالمللی در طی یازده سال اخیر، از ارتقای استنادات نرمال شده ایرانیان از رتبه 23 دنیا در سال 2011 میلادی به رتبه 12 دنیا بر اساس اعلام موسسه Clarivate Analytics خبر می دهد و این دستآورد را که با حذف خود ارجاعی یا خود استنادی پژوهشگران ایرانی به رتبه 16 جهانی می رسد، نشانه رشد فزایندهای از کیفیت بروندادها و دستآوردهای علمی و تکنولوژی در کشور است.
رییس دانشگاه جامع مازندران ادامه داد: علاوه بر رشد کمی تعداد انتشارات و برون دادههای پژوهشی برای ایرانیان، شاهد رشد کیفی و موثر شدن این پژوهشها و تحقیقات و قرارگرفتن ایران در زمره یکی دو کشور اول دنیا در زمینه رشد کیفیت انتشارات علمی بین المللی هستیم و به توفیقات گسترده حوزه فناوری که با تلاش و مجاهدت همه همکاران در دانشگاه ها، موسسات پژوهشی، پارک های علم و فناوری و مراکز رشد بدست آمده، از توان و قابلیت نخبگان ایران اسلامی در ساخت همه تجهیزات و امکانات مورد نیاز خود بهخصوص در عرصه دفاع ملی است.
نماینده وزیر علوم در استان مازندران با اشاره به کاستی ها و چالشهای متعددی که پیش روی پژوهش اظهار امیدواری کرد: با تحقق بودجه لازم برای پژوهشها با همان الگوی کشورهای پیشرفتهتر از ایران در عرصه علمی یعنی اختصاص قریب پنج تا ده درصد از تولید ناخالص داخلی به مقوله پژوهش، سیاستگذاران و متولیان کلان امر پژوهش مسیر را به سمتی پیش ببرند که علاوه بر سیاستگذاری درست و موثر برای حفظ شتاب علمی و رسیدن به مرجعیت علمی، در مرحله اجرا نیز تحقق اعتبارات و بودجه های پژوهشی میسر شود.
وی با ارایه این مطلب که ظرفیتهای قانونی ایجاد شده، مانند یکدرصد اعتبارات پژوهشی دستگاه های اجرایی که باید در تعامل با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی هزینه و مورد استفاده قرار گیرد به درستی صورت پذیرد.تصریح کرد: هم چنین بر اساس پیشبینی، اعتبارات خاصی از دستگاه های اجرایی باید صرف تحقیق و توسعه در تعامل با دانشگاه ها و موسسات پژوهشی هزینه شود که چندان مورد عنایت قرار نگرفته است. با تحقق همین موارد که کار پیچیده ای هم نیست، شاهد رشد فزاینده علمی و تکنولوژی ایران اسلامی و تبدیل آن به پنج تا هشت کشور برتر دنیا خواهیم بود.
دانشمند دودرصد برتر جهان در پایان با تاکید بر برخی دیگر از ظرفیت های مغفول مانده در قانون مانند امکان استفاده بانک ها از سود خود برای گسترش تحقیقات و پژوهش در استان ها، از همه روسای دانشگاه ها، پارک های علم و فناوری و مراکز تحقیقاتی خواست تا از ظرفیت خیران برای گسترش آموزش عالی مؤثر و نیز مراکز تحقیقاتی استفاده کنند. اذعان داشت: دانشگاه مازندران به همراه دانشگاه های دیگر استان، مقوله مدیریت استانی آموزش عالی را بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و نقشه جامع و راهبردی علمی کشور شروع کرده است، امیدواریم تا شاهد ایجاد یک شبکه علمی و تحقیقاتی مؤثر و پیشرو در استان مازندران با شرکت همه دانشگاه های استان از جمله دانشگاههای علوم پزشکی باشیم.
گفتنی است: در ادامه این آیین، علی خصالی دبیر جشنواره و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران نیز به ارایه گزارش بیست و یکمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان مازندران پرداخت و علی معتمدزادگان رییس پارک علم و فناوری استان مازندران نیز به ارایه سخنانی در رابطه با پژوهش و فناوری پرداخت و در ادامه از دو طرح جدید فناورانه از دو شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری مازندران با عنوان طرح سامانه مدیریت دانش« شرکت دانش بنیان جادوی فکر» و طرح سامانه مدیریت ساخت و ساز روستایی کل کشور« شرکت دانش بنیان البرز افراز طبرستان» رونمایی شد و در پایان از نخبگان دانشگاهی در بخشهای سرآمد علمی کشور، پژوهشگر برتر یک صدم درصد دانشمندان پراستناد دنیا، دانشمندان یک درصد برتر جهان، پژوهشگران برتر گروههای چهارگانه، پژوهشگران برتر دانشآموزی، صاحبان کتب، مجلات، طرحهای تحقیقاتی برتر و دانشجوی پژوهشگر برتر و همچنین فناوران و فناوریهای برتر تجلیل یه عمل آمد.
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پیام
http://fajreshomal.ir/fa/News/10378/دانشگاه-مازندران-در-لیست-یکدرصد-دانشگاه-ها-و-موسسات-پژوهشی-دنیا-قرار-دارد