گروه اندیشه: رییس سازمان بسیج اساتید استان مازندران در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه مازندران گفت: در حال حاضر از مجموع 120 واحد دانشگاهی و مراکز آموزش عالی در استان مازندران، 35 واحد آن از کانون بسیج اساتید بهره مند هستند.
به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، رحمت عباس تبار رییس سازمان بسیج اساتید استان مازندران در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه مازندران به تاریخچه تشکیل بسیج اساتید اشاره کرد و گفت: سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران در ٣1 خرداد، سالروز بسیج اساتید بشمار می رود، شهید چمران نمونهای کاملی از شجاعت و مدیریت، بصیرت، اخلاق مداری، دین شناسی و احساس مسوولیت بود که در همه عرصهها و میدانهای نبرد دارای روحیهای جهادی و عارفانهای بود که او را به عنوان نگینی درخشان از شهدای دفاع مقدس متمایز می ساخت.
عباس تبار افزود: از مهمترین اهداف تأسیس سازمان بسیج اساتید در کشور تحقق دستورات و رهنمودهای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در دانشگاهها، بسط فرهنگ و تفکر بسیجی در میان اعضای هیات علمی، دفاع ازارزش های انقلاب اسلامی و ارتقاء روحیه خدمت به جامعه و کشور بود.
رییس سازمان بسیج اساتید استان مازندران با ارایه این مطلب که در حال حاضر از مجموع 120 واحد دانشگاهی و مراکز آموزش عالی در استان مازندران، 35 واحد آن از کانون بسیج اساتید بهره مند هستند. خاطرنشان کرد: کانون های بسیج اساتید در تمامی دانشگاه های آزاد مازندران تشکیل شده اند و مشغول به فعالیت هستند واز مجموع «پنج هزار نفر» از اساتید دانشگاه های استان مازندران، «دو هزار 800 نفر» از آن های عضو کانون های بسیج اساتید در دانشگاه های مازندران هستند.
وی ادامه داد: نگاه و برنامه سازمان بسیج اساتید استان مازندران نگاهی حل المسائلی است که در این مسیر از هیچ کمکی به نهادهای مختلف دولتی و یا غیر دولتی و خصوصی دریغ نمیکند.
رییس سازمان بسیج اساتید استان مازندران مهمترین سیاستهای سازمان بسیج اساتید استان مازندران را اجتماعی کردن دانشگاههای استان برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب از طریق ایجاد جنبشهایی در بین اساتید انقلابی دانست و خاطر نشان کرد: این سازمان در نظر دارد اساتید و نخبگان علمی را به جوامع و اقشار مختلف مردم معرفی کند تا انشاء الله از نظرات کارشناسی اساتید انقلابی بیشترین بهره برداری انجام گیرد.
عباس تبار تصریح کرد: از جمله رفتارهای سازمان بسیج اساتید کار و تلاش مضاعف و سخت کوش، جدیت در کار و رودربایستی، حاکمیت قرار دادن ضوابط و اصول و ارزش های انقلابی در کار، تلاش برای ایجاد وحدت و همدلی با جامعه نخبگانی، دیدبانی و رصد مسائل سیاسی و فرهنگی و علمی و آموزشی دانشگاه و جامعه، مطالبه گری جدی منویات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری از دانشگاه ها است.
وی ادامه داد: تلاش برای تدوین ساختار جدید بسیج اساتید متشکل از نیروهای جدی و پرکار و از خودگذشته، حضور در جامعه برای خدمت رسانی، برقراری ارتباط با مراکز صنعتی جهت حل نیازهای علمی و تخصصی و حضور در کارگروه های تخصصی استان از مهمترین اهداف سازمان بسیج اساتید استان مازندران است.
وی با اریه این مطلب که اگر بخواهیم به معرفی بسیج اساتید بپردازیم باید به سه نسل در شکل گیری این ساز مان از اوایل تا کنون اشاره داشته باشیم افزوود: نسل اول بسیج اساتید، در این نسل به تشکیلات و عضوگیری پرداخته شد و چند سالی به بحث سازماندهی، تجهیز و جذب نیرو های انقلابی و... پرداخت.
عباس تبار ادامه داد: نسل دوم بسیج اساتید به مسئله معرفت شناسی روی آوردند که دوره های مختلف بصیرت شناسی،دوره های حلقه های صالحین و پیوست نگاری فرهنگی در این نسل به وقوع پیوست و در نسل سوم که متعلق به زمان کنونی است و از 3 الی 4 سال پیش شروع شده است، نگاه رویکردی به حل مسایلی است تا با این کار، بسیج اساتید به کمک مدیران و ساختار اجرایی مدیران بشتابند ، تا براین اساس سیاست اجتماعی کردن دانشگاه ها مطرح شود.
وی افزود: از زمانی که مسولیت سازمان را عهده دار شدم نسبت به شناسایی و طبقه بندی اساتید عضو کانون های بسیج در تمامی رشته ها با گرایش های معلوم اقدامات لازم صورت پذیرفته است و یکی از اقدامات صورت گرفته در دوره جدید، که می توان به آن اشاره کرد تشکیل گروه های مختلف حل المسایلی با حضور اساتید نخبه بسجی درکارگروه های پسماند، حقوقی ،اجتماعی، بانوان،جوانان،اقتصادمقاومتی و اشتغال است.
وی با ارایه این مطلب که اساتید بسیجی ما در عرصه علمی و اجتماعی در مقابله با کوید -19 در استان مازندران از زمان پدید دار شدن این ویروس در جامعه فعالیت های خوبی از خود برجای گذاشتند ادامه داد: با ورود اساتید بسیجی به مراکز استانی که با مشکلات عدیده ای روبرو شده بودن با بستن تفاهم نامه بین این مراکز و بسیج اساتید به مشکلات این مراکز رسیدگی شد.
رییس سازمان بسیج اساتید مازندران تصریح کرد: در همه سطوح دانشگاه های استان مازندران سالانه صد ها پایان نامه و مقاله به رشته تحریر در می آید که از این تعداد پایان نامه و مقالات تهیه شده تنها 5% آن مفید بود و به درد نیاز جامعه می خورد و بقیه بلا مصرف هستند.
وی به ادغام معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در معاونت دانشجویی اشاره کرد و افزود: ادغام معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران در معاونت دانشجویی که یکی از پر کارترین معاونت هاست به امور فرهنگی دانشگاه ضربه وارد می کند، این ساختار نمی تواند جوابگوی دانشگاه ها باشد، من احساس خطر می کنم و از روحانیون، اساتید و خانواده های شهدا درخواست دارم به این مسئله حساسیت خاصی نشان دهند و با توجه به دغدغه مقام معظم رهبری به مسایل فرهنگی در جامعه، متاسفانه ریاست دانشگاه مازندران هیچ توجیهی برای آن نداشته است.
رییس بسیج اساتید مازندران به پایه های اقتصادی مازندران اشاره کرد و اظهار کرد: پایههای اقتصاد مازندران دشت پایه، دریا پایه و جنگل پایه که هیچ تغییری در آن صورت نگرفته است که نقد جدی را شامل میشود.
وی ادامه داد: درطی نشستی که با اساتید اهل فن در رابطه با ایجاد مناطق آزاد تجاری در سه نقطه استان مازندران داشتیم، پس از بررسی این موضوع در این نشست نتیجه ای حاصل شد که در حال حاضر مازندران آمادگی داشتن منطقه آزاد تجاری را ندارد.
عباستبار با ارایه این مطلب که منطقه آزاد یک موضوع چند بعدی است که هیچ پیوست اجتماعی و فرهنکی سیاسی و ... در آن وجود ندارد. اذعان داشت: طرحی که از منطقه آزاد تجاری به کشور ارایه شد شامل شش صفحه بود و در حال حاضر حدود 60 درصد از کشتیهایی که در بندر واردات انجام میدهند خالی به مقصد خود برمی گردند.
رییس سازمان بسیج اساتید با اشاره فرارسیدن انتخابات شوراها،مجلس و ریاست جمهوری در سال1400گفت: سرنوشت انتخابات نباید در اتاقهای در بسته و به نفع حزبی یا گروه خاصی تمام شود و باید برای مردم انجام شود.
وی قاعده بازی انتخاباتی را از بالا به پایین دانست و افزود: در عرصه انتخاباتی باید نگاه از بالا به پایین تغییر کرده و مردم گرایانه شود تا امیدبخشی واقعبینانه انجام پذیرد و دستاوردهای انقلاب اسلامی روایتگری شود.
عباس تبار با بیان اینکه روایتگری دستاوردهای انقلاب اسلامی بایستی توسط نخبگان صورت پذیرد، افزود: بسیج اساتید استان مازندران استقلال خودش را در جریان انتخابات حفظ کرده و به هیچ جریان سیاسی حزبی ورود نخواهد کرد و تنها به دنبال جریان ولایت و انقلاب اسلامی خواهد بود.
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پیام
http://fajreshomal.ir/fa/News/11060/35-واحد-دانشگاهی-در-مازندران-از-کانون-بسیج-اساتید-بهره-مند-هستند