مجید اسدی خبرنگار فجر شمال :توت فرنگی یکی از چند صدتا محصول کشاورزی است که جای خود را در مزارع استان به خوبی باز کرده است و نسبت به سایر محصولات کشاورزی علاوه بر ایجاد اشتغال از درآمد بالایی هم برخوردار است.
مازندران یکی از قطبهای توت فرنگی در کشور است که ارقام مختلفی از این محصول مهم در استان مازندران تولید میشود.
"کاماراسو و سلوا" از ارقام تجاری توت فرنگی در مازندران است که علاوه بر تولید، ماندگاری و بازارپسندی آن افزایش پیدا کرده است.
مازندران
را میتوان به عنوان یک استان مطرح در تولید توت فرنگی نام برد که بعد از
استان کردستان رتبه دوم را در کشور به خود اختصاص دادده است.
طبق
اعلام جهاد کشاورزی مازندران امسال بیش از 4 هزار بهرهبردار کشت این
محصول را در استان آغاز کردند که قرار است برداشت آن تا پایان خردادماه
ادامه داشته باشد.
سازمان جهاد کشاورزی
مازندران اعلام کرده یک هزار و 600 هکتار از زمینهای کشاورزی مازندران به
کشت توت فرنگی اختصاص یافت که پیشبینی میشود امسال 16 هزار تن محصول
برداشت و روانه بازار مصرف شود.
یکی از
تولیدکنندگان توت فرنگی در مازندران میگوید؛ از سال 70 در تولید توت فرنگی
فعالیت دارم که کشت این محصول در گذشته به گونهای بود که به صورت دیم انجام میشد و اکنون به ورود ماشینهای مکانیزه و علمی شدن صنعت کشاورزی کشت این محصول هم به صورت مکانیزه انجام میشود.
این
تولیدکننده اضافه میکند؛ محصول خود را به استانهای تهران، اصفهان، قم،
کاشان و یزد ارسال میکنیم و از تولید و فروش محصول خود هم راضی هستیم.
وی گفت: برداشت پیشرس را از اول فروردینماه در استان آغاز کردیم و برداشت سنتی از اواسط اردیبهشتماه آغاز خواهد شد.
این
تولیدکننده توت فرنگی در استان با گلهمندی از اینکه ادوات کشاورزی برای
تولید در این زمینه اندک است و جهاد کشاورزی باید همکاری لازم را در این
خصوص با کشاورزان داشته باشند و بانکها هم روند پرداخت تسهیلات را کاهش
دهند.
حسین
مولایی معاون مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران نیز ارزش اقتصادی توت
فرنگی را امسال در استان 90 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: سطح زیرکشت توت
فرنگی امسال در مازندران، افزایش 100 هکتاری نسبت به سال گذشته دارد که
این عدد به یکهزار و 600 هکتار رسیده است.
معاون مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه با توجه به شیوع کرونا
و همزمانی آن با فصل برداشت این میوه بهاره در مازندران رعایت پروتکلهای
بهداشتی از سوی کارگران فصلی امری ضروری است، اظهار کرد: استفاده از دستکش،
ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در برداشت این محصول پرطرفدار به طور جد رعایت
شود.
مولایی با بیان اینکه کشت توت فرنگی از
سنتی به مدرن، پشته و ردیفی تغییر پیدا کرده است، ادامه داد: ارقام اصلاح
شده کاربرد بیشتری نسبت به ارقام محلی و بومی در بین توت فرنگیکاران پیدا
کرده است.
http://fajreshomal.ir/fa/News/13182/آغاز-برداشت-توت-فرنگی-در-هزار-هکتار-از-مزارع-مازندران