گروه اندیشه: رییس مرکز بهداشت دانشگاه مازندران در یاداشت علمی – بهداشتی توصیههایی را برای افراد مبتلا به«وسواس» در همهگیری ویروس کرونا ارایه کرد و گفت: اختلال وسواس میتواند آسیبهای جسمی، شغلی، اقتصادی، خانوادگی واجتماعی در پی داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، شهرام کلانتری رییس مرکز بهداشت دانشگاه مازندران در یک یادداشت علمی- بهداشتی، توصیههایی را برای افراد مبتلا به«وسواس» در همهگیری ویروس کرونا پرداخت و آورد: این افرد به خود تلقین می کنند و می گویند که سرم درد می کند حس خوبی ندارم حالم خوب نیست نکند کرونا گرفته باشم؟ دست هایم را به اندازه کافی مایع زدهام، بهتر است دوباره بشویم. چگونه خریدهای امروز را ضدعفونی کنم؟ چند بار؟ دو بار.... سه بار، 10 بار شسته ام اما هنوز حس خوبی ندرم.
وی اضافه می کند : در اختلال وسواس، فکری استرسزا، ناخوشایند و بیربط دایم سراغ فرد میآید و فرد در نتیجه رنج ناشی از این فکر و عدم توانایی در بیان این رنج، احساس نیاز میکند که یک رفتار خاص را به طور دایم تکرار کند. ممکن است اختلال وسواس، پایه ارثی و ژنتیک داشته باشد.
کلانتری با ارایه این مطلب که اختلال وسواس میتواند آسیبهای جسمی، شغلی، اقتصادی، خانوادگی واجتماعی در پی داشته باشد. شما هم چنین شرایطی دارید؟ بهتر است بدانید که شما تنها نیستید. می افزاید: طبیعی است که همه میزانی از اضطراب را داشته باشیم. به خودتان بگویید که ممکن است اضطراب زیادی داشته باشم و در این شرایط طبیعی است.
وی ادامه می دهد: توجه کنید که چه چیزی شروعکننده «تمیزکردن و شستن» است؟ آیا شستشو را برای رعایت توصیههای پیشگیرانه انجام میدهید؟ یا برای رهایی از افکار مزاحم و اضطراب؟کارهای توصیهشده را انجام دهید نه بیشتر نه کمتر و سعی کنید به افکار وسواسی توجه نکنید. وقتی به توصیههای لازم عمل کردید به خود بگویید «کافی است». اگر فکرهایی دارید مانند این که«آیا درست انجام دادم؟»، « مدت شستن دستم کافی بود؟ » و ... سعی کنید آن ها را کنار بگذارید.
وی در باره پی گیری اخبار کرونایی توصیه می کند: خبار را تنها یک بار در روز از منبع معتبر پیگیری کنید. از چککردن مکرر اخبار و خواندن مکرر مطالبی در مورد ویروس خودداری کنید ومیزان خطر را بیش از آنچه هست تخمین نزنید. درست است ابتلا به ویروس کرونا نگرانکننده است، اما تعداد زیادی از افراد مبتلا، علایم خفیف و متوسط دارند.
رییس مرکز بهداشت دانشگاه مازندران با ارایه این مطلب که سعی کنید روی موضوع کرونا و نگرانیهای آن کمتر تمرکز کنید و خودتان را با کارهای دیگری سرگرم کنید. به «اکنون»و «اینجا» تمرکز کنید. در حال حاضر و اینجا همه چیز برای من مناسب است. دایم فکر نکنید چه اتفاقی در آینده خواهد افتاد؟ خاطرنشان کرد: سعی کنید عدم قطعیت را بپذیرید. اضطراب، ریشه در عدم تحمل ابهام دارد. شما ویروس را نمیبینید و نمی توانید صددرصد مطمئن شوید همه چیز امن است. به هر حال ما همه چیز را نمی توانیم کنترل کنیم. در صورت آزار دهندهبودن علایم و ادامهدار بودن آن، اگر با وجود بهکارگیری روشهای خودمراقبتی نتوانستید عملکرد روزمره خود را حفظ کنید با پزشک، روانشناس، یا روانپزشک مشورت کنید
.
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای خبر
http://fajreshomal.ir/fa/News/13438/-اختلال-وسواس-مساوی-است-با-آسیبهای-جسمی،-شغلی،-اقتصادی،-خانوادگی-واجتماعی