مدیرکل شیلات مازندران: مازندران رتبه نخست تولید گوشت ماهیان خاویاری در کشور را دارد
چهارشنبه 19 خرداد 1400 - 20:58:08

 

مجید اسدی خبرنگار فجر شمال :حسن اسحاقی در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اینکه در 5 سطح فعالیت تشکیلاتی در سطح استان داریم اظهار داشت: صید و صیادی، پره آبزی پروری، گونه‌های مختلف استراتژیک خاویاری، ماهیان سرد آبی و گرم آبی، صنایع شیلاتی و بازار اهم فعالیت های شیلاتی استان مازندران است.

وی با بیان اینکه شرایط مازندران به گونه‌ای است که در جای‌جای استان پایتخت‌های گونه‌های مختلف دریایی داریم، ادامه داد: در شرق مازندران گونه ماهیان گرم آبی مرکز استان و جویبار تولید ماهیان خاویاری، نوشهر پرورش ماهیان در قفس های دریایی است و این اولویت‌های اداره‌کل شیلات مازندران در گونه های مختلف است.

مدیرکل شیلات مازندران گفت: تک گونه ای که در مازندران نداریم همان پرورش میگو است و با توجه به شرایط مشابه منطقه میانکاله و زمین های پایین دست این منطقه معروف به اراضی امیرآباد از نظر توپوگرافی و جغرافیایی بسیار شباهت به گمیشان استان گلستان دارد که با داشتن صنایع تبدیلی اشتغال بسیار خوبی به وجود آورده است.

وی با تأکید بر اینکه ما در استان مازندران در تلاش هستیم پرورش میگو را شروع کنیم، تصریح کرد: شیلات مازندران برای نخستین بار عضو کمیته تخصصی صادرات در بخش شورای گفتگوی بخش خصوصی دولت و نیز اتاق بازرگانی شد.

اسحاقی با اشاره به اینکه یکی از اولویت های کشور ما صادرات غیرنفتی است، افزود: تا پایان سال گذشته بیش از 10 هزار تن صادرات به ارزش 17.5 میلیون یورو در بحث تولیدات شیلات داشتیم که در قالب پکیج کامل شیلاتی اعم از ماهیان خاویاری، ماهیان سردآبی گرم آبی، خوراک آبزیان و کنسرو به کشورهای cis خزر، عربی و حتی به اروپا صادر کردیم و یکی از مباحث مهم صادرات غیرنفتی در کشور ما شیلات است تا ارزآوری داشته باشیم.

وی همچنین با بیان اینکه بحث مطالبه به حق جامعه صیادی  و زیان‌آور بودن این حرفه و 10 درصد بیمه صیادان جزو مطالبات است، اظهار داشت: این موضوع در استان‌های همجوار ما در گیلان و گلستان پیگیری شد و به نتیجه رسید و با تخصیص بودجه، تصویب و تعدیل انجام شد.

مدیرکل شیلات مازندران گفت: 54 شرکت تعاونی پَرِه از بهشهر تا رامسر داریم که بسیاری از همین شرکت ها نه تنها سودهی نداشته بلکه متضرر هستند و حتی هزینه های جاری خود را ندارند و همین امر سبب شد که 27 درصد کاهش صید تا پایان سال 99 داشتیم و ارزش اقتصادی آن نیز 2 درصد کاهش یافت.

وی ادامه داد: در صید ماهی کیلکا هم 28 درصد کاهش داشتیم ولی به دلیل توجه بازار مصرف به این مواد غذایی 5 درصد افزایش ارزش اقتصادی داشت.

اسحاقی بیان داشت: پروژه پرورش ماهی در قفس در مزارع کشاورزی کم عمق اتفاق بسیار خوبی بود که این موضوع به صورت پایلوت در شهرستان آمل اجرا شد و دستورالعمل‌های صدور مجوز آن نیز رسید و اگر این اتفاق در سطح مزارع استان که آب بندان و شرایط همراه با عمق مناسب داشته باشد می توان توأمان همراه با بحث پرورش ماهیان گرم آبی در شش ماه نخست سال، پرورش ماهیان سردآبی در شش ماه دوم سال را نیز داشته باشیم که البته برای توسعه این مزارع باید آنها را مکانیزه کنیم تا افزایش تولید را در پی داشته باشد.

وی ابراز داشت: هدف موردنظر ما در تولید پرورش ماهی در قفس دریا 500 تن بود که به این مهم دست پیدا کردیم و اکنون در بحث کاهش تولید سقف 700 تن را در برنامه خود داریم.

مدیرکل شیلات مازندران تأکید کرد: برای توسعه این طرح باید حتماً اسکله پشتیبان داشته باشیم که در این زمینه یک شرکت خصوصی متقاضی ساخت اسکله پشتیبان در غرب استان مازندران است و در آینده نزدیک زمین لازم در اختیار قرار داده خواهد شد و نخستین اسکله پشتیبان پرورش ماهیان در قفس دریایی مازندران احداث می شود.

وی به احداث پروژه چند منظوره سیستم مداربسته تولید آبزیان در شهرستان سیمرغ اشاره کرد و گفت: در این سیستم تولید ماهیان خاویاری، تولید گیاهان، بسته بندی، سردخانه و کمپوست از بازیافت استخر از خروجی های آن خواهد بود و اگر این پروژه جوابدهی لازم را داشته باشد درصدد هستیم تا در سراسر استان مازندران آن را احداث کنیم و همه شهرستان‌ها از این پروژه بهره‌مند شود.

اسحاقی با بیان اینکه تا پایان سال گذشته 93 تن صادارت  گوشت ماهیان خاویاری  به ارزش 516 هزار دلار داشتیم، اظهار داشت: در شهرستان هایی که گونه استراتژیک پرورش ماهیان خاویاری ندارد را ایجاد خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه مازندران رتبه نخست تولید گوشت   ماهیان خاویاری در کشور را دارد و باید این روند را حفظ کنیم، تصریح کرد: معضلی که امروز پرورش‌دهندگان ماهیان سردآبی را آزار می دهد بحث واردات تخم چشم زده ماهی قزل آلا است که باید جلوی این موضوع در مازندران گرفته شود که البته تفاهماتی بین سازمان شیلات، معاونت فناوری رئیس جمهوری و استانداری مازندران در حال انجام است تا احداث پروژه s.p.f تولید بچه ماهیان عاری از ویروس و نیز اصلاح نژاد و تخم چشم زده انجام شود و امیدواریم که به سرانجام برسد.

مدیرکل شیلات مازندران با اشاره به اینمه برای واردات تخم چشم زده سالانه 5 میلیون یورو ارز خارج می‌شود، گفت: رودخانه های مازندران به دلیل آلودگی های زیست محیطی که دارند بستر مناسبی برای تخم ریزی ماهی نیست و باید بستر این رودخانه ها از آلودگی ها پاک شود وگرنه هرگز نمی تواند افزایش تولید و صید دست پیدا کنیم.

وی افزود: بیش از 70 میلیون بچه ماهی سفید در استان مازندران تولید کردیم و در رودخانه شیلاتی رهاسازی شدند که 40 درصد آن در رودخانه‌های شرق مازندران، 30 درصد رودخانه‌های مرکز مازندران و 30 درصد در رودخانه‌های غرب استان رهاسازی شدند و این روند هر ساله انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه 54 شرکت تعاونی فعال در مازندران بیش از 4 هزار نفر سهامدار و صیاد دارند که دیگر این تعاونی‌ها جوابگو نیست، ابراز داشت: در منطقه میانکاله 13 شرکت تعاونی وجود دارد که در واقع تعطیل هستند و توان هزینه کِشی خود را ندارند و حتی قدرت پَرِه کِشی تا چهار مرحله در روز را نیز ندارند.


http://fajreshomal.ir/fa/News/13505/مدیرکل-شیلات-مازندران-مازندران-رتبه-نخست-تولید-گوشت-ماهیان-خاویاری-در-کشور-را-دارد
بستن   چاپ