مدیرکل بیمه سلامت مازندران خبر داد؛ توقف چاپ دفترچه بیمه سلامت کارمندی و سایر اقشار از اول تیرماه/ خدماتی درمانی با کد ملی ارائه می شود
يکشنبه 23 خرداد 1400 - 21:38:29

مجید اسدی خبرنگار فجر شمال ، «رسول ظفرمند» امروز (23خرداد) در جلسه شورای اطلاع‌رسانی اداره کل بیمه سلامت استان مازندران با موضوع همفکری و ارائه پیشنهاد جهت ارتقاء سطح اطلاع رسانی و توانمندسازی مردم و بیمه شدگان، اطلاع رسانی در خصوص کاهش کاربرد تدریجی دفترچه های بیمه سلامت در صندوق های مختلف و بررسی طرح های نوین الکترونیکی سازمان، اظهار کرد: از سال های گذشته در راستای اجرای پروژه های نوین الکترونیکی، بیمه سلامت از سازمان های پیشتازی بود که به این امر اهتمام داشت و با تمام توان وارد میدان عملیاتی شدن این پروژه ها شد.

مدیرکل بیمه سلامت مازندران  به پروژه‌های نوین و الکترونیکی سلامت در استان اشاره کرد و گفت:  در گذشته مردم برای دریافت خدمت حتما باید یک دفترچه به نام دفترچه درمانی را به نام یکی از صندوق های درمانی با خود همراه داشت و اگر یادش می رفت خدماتی را نمی توانست دریافت کند و یا باید به صورت آزاد این خدمات را دریافت می کرد.

 

وی ادامه داد: از سه سال گذشته در بیمارستان های کشور این پروژه با عنوان ارسال الکترونیکی اسناد بیمارستانی شروع بکار کرد که مقدمه اش یک قاعده به نام استحقاق سنجی بود و همه نرم افزارهای بیمارستانی قابلیت داشتند با درج کدملی بیمه شده استحقاق درمان و خدمت شخص را مشخص نمایند و در ادامه این پروژه ها در بخش سرپایی هم بیمه گذار وارد عمل شد.

 

ظفرمند با بیان اینکه در این سال ها سمت و سوی وزارت بهداشت، سازمان های بیمه گر و همه موسسات به استفاده از خدمات الکترونیک برای مردم بوده است، افزود: بیمه سلامت هم نسخه نویسی الکترونیک را از دوسال قبل شروع کرد که از سال گذشته در همه بخش های خصوصی نسخه نویسی اجرا شد و با کد ملی استحقاق سنجی شد و تمامی خدمات بدون وجود دفترچه ارائه می شد.

 

وی با اشاره به اینکه از ابتدای اردیبهشت ماه امسال دفترچه صندوق بیمه همگانی رایگان بیمه سلامت چاپ نشد، اضافه کرد: همچنین اول خرداد ماه جاری نیز دفترچه روستایی چاپ نشد؛ که بنا داریم  از اول تیرماه دفترچه های کارمندی و سایر اقشار دیگر چاپ نشود.

 

ظفرمند با بیان اینکه تا کامل شدن روند نسخه نویسی الکترونیک در تمامی سطوح باید برخی طرح های ابتکاری اجازه نمی دهیم روند ارائه خدمات به بیمه شدگان دچار مشکل شود، افزود:  درکنار ممنوع شدن چاپ دفترچه های جدید برای اینکه استفاده از کدملی را برای بیمه شده راحت داشته باشیم سازمان تصمیم گرفت به جای چاپ دفترچه چاپ سربرگ دفترچه  شامل اطلاعاتی از قبیل نوع صندوق، نام و نام خانوادگی، کدملی و مدت اعتبار را در دستور کار داشته باشد که اگر مرکزی آگاهی اش کم بود بیمه شده برای دریافت خدمات دچار مشکل نشود.

 

وی اظهار کرد: تمام سامانه های نسخه نویسی و نسخه پیچی قابلیت رویت اطلاعات بیمه شده رابا درج کدملی بیمه شده دارند  همچنین بیمه شده می تواند وضعیت بیمه ای خود را از طریق گوشی همراه با درج کد دستوری#1666*استعلام بگیرد.

 

ظفرمند با بیان اینکه همه اطلاعات درمانی بیمه شدگان در درگاه ثابت وزارت بهداشت ثبت و ضبط می شود و در سامانه حقوق شهروندی بیمه سلامت هم اطلاعات درمانی بیمه شدگان قابل رویت می باشد، افزود: اطلاعات درمانی بیمه شدگان قابلیت تصحیح و بازخوانی مجدد را هم دارد.

 

وی  با اشاره به اینکه با اجرای پروژه‌های الکترونیکی شدن، ضمن کاهش مراجعات و به حداقل رسیدن کاغذ، پرداخت‌ها نیز تقریباً به‌روزرسانی شده است، افزود: موسسات توانستند با نسخه نویسی الکترونیکی کمتر از بازه هفته و ماه مطالبات خود را دریافت کنند.

 

ظفرمند با بیان اینکه در بخش های خصوصی به هدف سازمانی که بالای 80 درصد بود دست یافتیم، گفت: تلاش داریم در بخش های دولتی نیز این نسخه نویسی و نسخه پیچی را اجرایی کنیم. در استان ما با توجه به اجرای پزشک خانواده شهری نرم افزارها آماده شده و از هفته گذشته با احتساب بیمه شده شهری و پزشک خانواده شهری که حدود 570خانواده شهری هستند شروع می شود با ورود این جمعیت به عرصه نسخه نویسی الکترونیکی بیمه شده مشکلات مجموعه بهداشت و درمان و بیمه شده ها به حداقل خواهید رسید.

 

وی در ادامه بیان مزیت های اجرای نسخه نویسی الکترونیک، افزود: اگر در سامانه نسخه درج شود مشمول 90 درصد خواهد شد و فقط 10 درصد را بیمه شده پرداخت خواهد کرد.

 

ظفرمند بابیان اینکه مطابق قانون و در راستای اجرای آزمون وسع همه افراد جامعه باید تحت پوشش بیمه باشند، تصریح کرد: همه افراد فاقد بیمه باید برای تعیین تکلیف و برخورداری از بیمه اقدام کنند و اگر افراد ازنظر منابع درآمدی و مالی زیر 40 درصد حداقل حقوق قانون کار درآمد داشته باشد، 100 درصد حق بیمه آن از سوی دولت پرداخت می‌شود.

 

وی بابیان اینکه همچنین افرادی که بین 40 - 100 درصد حداقل حقوق اداره کار درآمد داشته باشند، 50 درصد حق بیمه آن از سوی دولت پرداخت می‌شود، اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به شیوع کرونا و اهمیت ارائه خدمات به موقع و مطلوب به بیماران، آزمون وسع بلااثر است و هر فردی فاقد بیمه مراجعه کند می تواند از خدمات بیمه درمانی استفاده نماید.

 

ظفرمند بیان کرد: از یک میلیون 500هزار نفر مازندرانی که دفترچه بیمه سلامت داشتند سالی 4مرتبه به طور میانگین دفترچه چاپ می گرفتند، یعنی ماهیانه 70هزار دفترچه چاپ می کردیم و هر دفترچه سال گذشته 12هزار و 500تومان هزینه دربر داشت و با اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی در هزینه ها و کاغذ صرفه جویی شد.

 

وی با بیان اینکه در روستاها نیازی به ارائه دفترچه بیمه برای دریافت خدمت نیست، افزود: بیمه شده با ارائه کدملی می تواند خدمات دریافت کند. و در هر مراجعه 10درصد تعرفه پزشک عمومی می دهد و 30 درصد حق دارو را می دهد.

 

ظفرمند به برنامه ریزی برای حذف سربرگ ارجاع  اشاره کرد و گفت: پزشک در بحث روستایی یا پزشک خانواده شهری باید مریض را به متخصص ارجاع می داد که این روند با حذف دفترچه با سربرگ پزشک انجام می شود تا سامانه های سطح 2و 3در میدان عملیاتی شدن نسخه نویسی الکترونیکی وارد شوند و این سربرگ ارجاع هم حذف شود.

 

وی با بیان اینکه نزدیک به 900هزار نفر بیمه شده روستایی داریم، افزود: همچنین 233هزار بیمه شده در بخش همگانی، 240 هزار بیمه شده کارمندی و 80هزار بیمه شده سایر اقشار از خدمات بیمه سلامت استان مازندران بهره مند هستند.

 

ظفرمند با بیان اینکه در گذشته سیستم نظارت بر روند ارائه خدمت به بیمه شدگان حضوری بود و نسخه ها را باز بینی می کردیم اگر مشکلی بود بعدا رفع نقص می شد، گفت: با اجرای نسخه نویسی الکترونیک، اکنون نسخه الکترونیک نوشته شده را بروز و آنلاین مشاهده  می کنیم و اگر مشکل داشت تصحیح شود قوانین بیمه ای در این نرم افزارها مستقر شده و رسیدگی می شود.

 

وی از تشکیل 13 گروه مجازی برای پشتیبانی از طرح نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی در بیمه سلامت مازندران خبر داد وگفت: سوالات موسسات و داروخانه ها به صورت شبانه روزی پاسخ داده خواهد شد استحقاق درمان اگر چنانچه اینترنت قطع بود در این گروه های مجازی قابل رسیدگی می باشد پزشک می تواند با درج کد دستوری #1666* استعلام وضعت بیمه مریض را بگیرد و نسخه را در کاغذ بنویسد و داروخانه خدمت و دارو را تحویل بیمه شده دهد .


http://fajreshomal.ir/fa/News/13523/مدیرکل-بیمه-سلامت-مازندران-خبر-داد؛-توقف-چاپ-دفترچه-بیمه-سلامت-کارمندی-و-سایر-اقشار-از-اول-تیرماه-خ
بستن   چاپ