شهیدی‌فر اضافه کرد: البته بنظر می‌رسد با توجه به استقبال شالیکاران، کشت رتون نیز به نسبت سالیان گذشته 20 تا 25 درصد افزایش داشته باشد.
يکشنبه 17 مرداد 1400 - 21:42:56
مجید اسدی خبرنگار فجر شمال :عزیزالله شهیدی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار  ما   در خصوص آخرین وضعیت کشت دوم در مازندران در پی کم آبی سال زراعی جاری و محدودیت‌های موجود؛ اظهار کرد: در بحث کشت دوم طی سال جاری تمام تاکید ما بر این بود که به دلیل کمبود ذخائر آبی به ویژه در تیرماه، کشت دوم را مدیریت و کنترل کنیم.

وی افزود: تمرکز ما بیشتر معطوف اراضی نوار ساحلی، چاه‌‌های عمیق و نیمه عمیق بوده است و خوشبختانه عدم کشت در این مناطق در سطح استان، جا افتاده است و تذکرات و توصیه‌ها، اثر خود را در عمل گذاشت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، خاطرنشان کرد: طی سال جاری به نسبت سالیان گشذته شاهد کاهش خزانه‌های کشت دوم در سطح استان بودیم؛ منتهی ما از آن طرف شاهد افزایش کشت رتون در سطح استان خواهیم بود.

این مسئول ادامه داد: خیلی از اراضی شالیزاری در همسایگی آب بندان‌ها و رودخانه‌ها قرار داشتند که کشت دوم در این اراضی بلامانع بود و کشت دوم از سوی شالیکاران انجام شده است.

شهیدی‌فر بیان کرد: ما در استان بیش از 800 آب بندان‌داریم که ذخیره آبی 50 درصدی در این ایام دارند و با توجه به بارش‌های اخیر این میزان افزایش نیز یافته است و اراضی این مناطق نیز این فرصت را داشتند که کشت دوم و یا کشت رتون را داشته باشند.

وی عنوان کرد: البته ما طی سال جاری در بحث بذر شبدر به عنوان کشت علوفه و کشت دوم در الویت قرار دادیم و حجم بالایی از بذر شبدر را وارد استان کردیم که در حال توزیع هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، اعلام کرد: بنطر می‌رسد با توجه به شرایط موجود، طی یال جاری شاهد افزایش کشت رتون و از آن سو شاهد کاهش کشت مجدد در سطح استان باشیم.

این مسئول تصریح کرد: با توجه به محدودیت اعلام شده در خصوص کشت دوم بنظر می‌رسد طی سال جاری نزدیک به 30 درصد کاهش کشت دوم به نسبت سالیان گذشته در سطح استان داشته باشیم.

شهیدی‌فر اضافه کرد: البته بنظر می‌رسد با توجه به استقبال شالیکاران، کشت رتون نیز به نسبت سالیان گذشته 20 تا 25 درصد افزایش داشته باشد.

وی تشریح کرد: در آخرین جلسه شورای برنامه ریزی پیشنهاد شده بود که کلا کشت دوم در سال جاری، ممنوع اعلام شود، اما در ادامه با توضیحاتی که جهاد کشاورزی در خصوص شرایط موجود داد و با تایید ممنوعیت در اراضی نوار ساحلی و چاه‌های عمیق و نیمه عمیق که به منابع آبی استان لطمه وارد می‌کند؛ با محدودیت کشت دوم موافقت شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، افزود: ما با این توضیح که در واقع چاه‌های زیر 15 تا 20 متر به عنوان چاهک محسوب می‌شوند و با یک بارندگی پر می‌شوند و بیاییم اجازه بدهیم که شالیکاران این اراضی، اقدام به کشت مجدد کنند؛ چرا که اگر به فرض در منطقه ای 20 تن کشت مجدد انجام نگیرد، از ان طرف باید 20 تن برنج، وارد کنیم.

این مسئول گفت: لذا مقرر شد که در مناطقی که مشکل نداریم و به سفره‌های آب زیرزمینی ما آسیب نمی‌رساند، کشت مجدد و رتون داشته باشیم.

شهیدی‌فر تاکید کرد: بر این اساس ما مصوبه گرفتیم که محدودیت داشته باشیم نه ممنوعیت و لذا با توجه به بارندگی‌های مرداد که به کمک ما آمد و شرایطی که برای کشت دوم اعلام شد، شاهد کشت دوم در برخی از مناطق استان هستیم.

وی در پاسخ به این سوال که علیرغم اعلام ممنوعیت آتش زدن کاه و کلش در اراضی شالیزاری اما همچنان شاهد آن هستیم؛ مطرح کرد: بله ما هم تایید می‌کنیم که به تعداد محدودی این عمل در برخی از نقاط صورت گرفته اما اگر بخواهید میدانی رصد کنید و قضاوت کنید به مراتب به نسبت سالیان گذشته کمتر شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، در خصوص آخرین وضعیت قیمت برنج طی سال جاری اذعان کرد: قیمت برنج در ابتدای فصل از آنجا که در اختیار کشاورزان است، فکر می‌کنم که قیمت مناسبی را شاهد باشیم؛ هر چند شاید با این قیمت، کشاورز با توجه به تورم موجود نمی‌تواند مانوری بدهد و دستش را بگیرد.

این مسئول افزود: در حال حاضر زمان برداشت است و قیمت بازار عموما قیمت مناسبی است و قیمت‌های فعلی هم ورد رضایت شالیکاران و مردم است و هم ما به عنوان متولی از این قیمت راضی هستیم.

شهیدی‌فر اظهار کرد: قیمت هر کیلو برنج سفید در بازار حال حاضر بین 30 تا 32 هزار تومان است و ارقام برداشتی در شالیکوبی‌ها با این قیمت به فروش می‌رسد.

وی بیان کرد: این قیمت، نرخ متعادلی است که اگر بالاتر برود به خریدار، فشار می‌آورد و اگر پایین‌تر بیاید، شالیکار ضرر می‌کند.

http://fajreshomal.ir/fa/News/14797/شهیدی‌فر-اضافه-کرد-البته-بنظر-می‌رسد-با-توجه-به-استقبال-شالیکاران،-کشت-رتون-نیز-به-نسبت-سالیان-گذشت
بستن   چاپ