علامه پژوه و عضو هیئت علمی دانشگاه؛
کسب موفقیت‌های زندگی علامه حسن زاده آملی مرهون توسل مدام ایشان به ولایت ائمه معصومین‌(ع)
چهارشنبه 12 آبان 1400 - 19:57:55
پایگاه خبری فجر شمال

 گروه سیاسی و اجتماعی:علامه پژوه و عضو هیئت علمی دانشگاه گفت:  قله‌ی برجسته شخصیت و شاکله وجودی مرحوم علامه حسن زاده آملی در کسب موفقیت‌های زندگی، مرهون توسل مدام ایشان به ولایت ائمه معصومین‌(ع) و پشتکار و همت قابل تحسین ایشان است.

به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، غلامرضا رمضانی‌پور، علامه پژوه و عضو هیئت علمی دانشگاه، یازدهم آبان ماه 1400، در نشست بررسی ابعاد سیره علمی و عملی علامه حسن زاده آملی که در ساری برگزار شد، گفت: علامه حسن‌زاده آملی از پدر و مادری که از سواد خواندن و نوشتن محروم بودند متولد، اما به مدارج عالی علمی و معارج والای انسانی نایل شدند و مرحوم علامه نشان داد که با همت بلند می‌شود از دل محرومیت‌ها رشد کرد.

وی افزود: انسان‌ها از بابت نقطه شروع حرکت و عزیمت زندگی خودشان مورد سوال قرار نمی‌گیرند، ولی به جهت عدم حرکت و عدم همتشان برای رشد و تعالی سرزنش خواهند شد.

رمضانی‌پور تصریح کرد: قله‌ی برجسته شخصیت و شاکله وجودی مرحوم علامه در کسب موفقیت‌های زندگی، مرهون توسل مدام ایشان به ولایت ائمه معصومین‌(ع) و پشتکار و همت قابل تحسین ایشان است.

وی ادامه داد: مرحوم علامه در حوزه اجتماعی و سیاسی هم حضور مهمی داشتند که از سال 1342 در فیضیه قم و زمانی که امام قیام رسمی خویش را آغاز کردند حضور داشتند و حتی در این مراسم به دلیل ضرباتی که به دنده قفسه سینه ایشان وارد شد دچار مجروحیت شدند به طوری که نیرو‌های ساواک گمان  کرد که ایشان کشته شده، اما به مدد الهی ایشان نجات یافته و از سال 42 تا 1400 به مدت 58 سال جانباز انقلاب بودند، نکته مهم اینکه تا همین سال‌های اخیر مرحوم علامه به احدی حتی همسرشان، بابت این وضعیت جانبازی خویش اطلاع ندادند و این شکستگی قفسه سینه وی در یکی از بیمارستان‌ها برای پزشکان مشخص شد و او این موضوع را برای پزشکان بیان کرد.

رمضانی‌پور در ارتباط با نحوه ارتباط علامه با امام (ره) بیان کرد: نخستین ارتباط ایشان با امام راحل در سال 1342 بوده است که در منزل امام حاضر و به امام اعلام آمادگی برای کمک به نهضت کردند، مرحوم علامه در سال‌های مبارزه در تهران در حمایت از امام بیانیه‌ی شدیدی علیه شاه صادر می‌کنند، ایشان نه با اسم مستعار مبازراتی، بلکه شجاعانه با اسم «حسن حسن زاده آملی» بدون توجه به تهدیدات حاکمیت، بیانیه صادر کرده و بر آن نیز امضا کردند و صدور همین بیانیه باعث شده که حکم اعدام ایشان صادر شود و ام مجبور شد چند ماهی به صورت مخفیانه در منزل علامه شعرانی زندگی مخفی داشته باشد.

وی اظهار کرد: علامه حدود پنج سال در اهلم محمودآباد، سپس هفت سال در حوزه مسجد جامع آمل بود که در این شهر نزد علمای بزرگ درس خوانده و حدود 14 سال در تهران نزد علامه شعرانی، آیتالله سیداحمد لواسانی و علامه الهی قمشه‌ای، علامه رفیعی قزوینی، علامه فاضل تونی، علامه محمدعلی جولستانی و بعد از تبعید امام به قم مشرف می‌شوند و حدود 17 سال نزد علامه طباطبائی و محمد حسن الهی طباطبائی و سیدمهدی قاضی کسب معرفت کردند، ذکر این نکته هم ضروری است که زمانی که در سال 42 به قم مشرف شدند ایشان علامه ذوالفنون در مطلق علوم بودند.

رمضانی‌پور گفت: از دلایل کناره‌گیری ایشان از مرجعیت این بود که اعتقاد داشتند، مرجعیت محل رجوع مردم است و اگر در این حوزه وارد شوند از پیگیری مطالب گسترده علمی فاصله می گیرند و تکلیف خود را در این بخش می‌دانستند.

وی ادامه داد: یکی از حسنات و برکات سفر مقام معظم رهبری به آمل باعث شده است که حضرت علامه در عرصه توجهات عموم مردم از مهجوریت درآمد و این سفر نورانی مقام معظم رهبری تا حدودی مظلومیت گمنامی و مهجوریت علامه آیت‌الله حسن‌زاده آملی را جبران کرد.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه علامه کتاب «انسان در عرف عرفان» و کتاب «فصّ حکمه عصمتیّه فی کلمهٍ فاطمیّه» به رهبر فرزانه انقلاب اهدا کردند، گفت: علامه در سخنرانی‌های مختلف از مقام معظم رهبری حمایت کردند و حتی وقتی مورد نقد واقع می‌شدند با صراحت اعلام می‌کردند که من تک تک تعابیری که درباره ایشان بیان کردم را عالمانه و عامدانه و با تامل کامل بیان کردم و مقام معظم رهبری لایق این تعابیر بودند.

وی با اعلام اینکه آثار علمی، شاگردپروری علامه بسیار گسترده است، افزود: نزدیک به 40 سال در قم به تربیت تشنگان معارف حقه قرآنی و ولایی مبادرت داشتند.

این مدرس دانشگاه، اظهار کرد: در تهران هم به این صورت نبود که از معیشت مناسبی برخودار باشند، بلکه با فقر مالی شدیدی مواجه بودند و حتی در دیوان اشعار به نقل یک خاطره منظوم در ناتوانی مالی جهت اجاره منزل سروده، اما این سختی‌ها اراده او از تحصیل متزلزل نکرد و تنها در طول سال دو روز کلاسش تعطیل می‌شد.

وی ادامه داد: انتظار میرود آثار علامه به فراخور درک نوجوانان و جوانان در مقطع ابتدایی، راهنمایی، دبیرستان و دانشگاه بازنویسی و موسس‌های تاسیس شود تا شاگردان ایشان هم چون؛ آیت‌الله صمدی آملی با همکاری متخصصان آموزش و پرورش و وزارت علوم، آثار علامه را همچون تدوین دانشنامه «مآثرآثار» همت کنند.

وی با تاکید بر وسعت و تکثر و تنوع کار علمی مرحوم علامه، افزود: نزدیک به 200 اثر ایشان چاپ رسیده و نزدیک به 200 اثر هم چاپ نشده و علامه بسیاری از کتاب‌های فلسفی، ریاضی، عرفانی، نجومی، کلامی، تفسیری، فقهی، حدیثی، علوم غریبه را تصحیح کرده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: دقیق ترین تصحیح اسفار اربعه ملاصدار توسط مرحوم علامه با مقابله چندین نسخه اصل و نفیس تصحیح و تدوین شده و وزارت ارشاد تا کنون چند مجلد آن را چاپ و ایشان نخستین شخصیت علمی هستند که کتاب اصول کافی را اعراب گذاری کردند.

وی ادامه داد: ایشان در عصر معاصر از روای های احادیث اهلبیت (ع) بودند که اجازه نامه نقل روایت از طریق علامه شعرانی و مشیخه ایشان تا به امام رضا (ع) را داشتند.

رمضانی‌پور، گفت: علامه تنها فردی بودند که در بین قراء ایرانی سند اجازه نامه قرائت قرآن از قاریان مشهور «سبعه صدر اسلام» و راویان چهاردهگانه همچون قرائت «حفص از عاصم» را داشتتد.

وی با ارایه این مطلب که مراسم اربعین حضرت علامه حسن‌زاده آملی به صورت دهه برگزار می شود؛ که تا کنون اربعین علامه در شهرهای، تهران، قم، مازندران، برگزار شده است، تصریح کرد: هم چنین در مصلی شهرستان آمل نیز مراسم پی گیری می‌شود، در دفتر مقام معظم رهبری در قم روز پنجشنبه 13 آبان برگزاری مراسمی در دستور کار است، صبح روز جمعه با مراسم دعا ندبه با سخنرانی آیتالله صدیقی در مصلی آمل پی گیری می شود و مراسمی پایانی دهه اربعین علامه توسط بیت علامه آیت‌الله حسن‌زاده آملی صبح جمعه ساعت 10 الی12 در روستای ایرا برگزار می‌شود.

خبرنگار پایگاه خبری فجر شمال
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پیام


http://fajreshomal.ir/fa/News/15340/کسب-موفقیت‌های-زندگی-علامه-حسن-زاده-آملی-مرهون-توسل-مدام-ایشان-به-ولایت-ائمه-معصومین‌ع
بستن   چاپ