با راهنمایی عضو هیات علمی دانشگاه مازندران:
انتخاب پربازدیدترین پروژه سال در سایت انجمن معماری جهانی
شنبه 11 دي 1400 - 16:38:32
پایگاه خبری فجر شمال

گروه تفکر و اندیشه: پروژه «به‌کارگیری Far-UVC در معماری برای ایمنی بیشتر در مقابل کرونا» با عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران، به‌عنوان پربازدیدترین پروژه سال در سایت انجمن معماری جهانی انتخاب شد.

            

      به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، پروژه «به‌کارگیری Far-UVC در معماری برای ایمنی بیشتر در مقابل کرونا» با راهنمایی محسن موسوی عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران، به‌عنوان پربازدیدترین پروژه سال در سایت انجمن معماری جهانی انتخاب شد.

      طراحی این پروژه توسط تیمی با راهنمایی دکتر محسن موسوی و دکتر محسن کافی، اعضای هیات‌علمی دانشگاه‌ مازندران و دانشگاه تهران و با همکاری محسن خیرمند پاریزی، سیدمحمدحسین رحمتی، هانیه لطفی‌پور، شیرین جاهد، سجاد خیرمند پاریزی و زهرا ابراهیمی انجام شد.

توضیحات کامل این طرح را در ذیل مشاهده می‌کنید:

        *ایده‌ها و ارزش‌های طرح:

        با شیوع بیماری کرونا و فراگیرشدن آن، اصول جدید در طراحی و معماری ایجاد خواهد شد. نور خورشید به‌ویژه بخش نور فرابنفش آن به‌عنوان یکی از تاثیرگذارترین عوامل ضدعفونی‌کننده شناخته می‌شود که انسان از ابتدا از این خاصیت استفاده می‌کرده، بعدها با پیشرفت علم، لامپ‌های فرابنفش به صورت مصنوعی برای ضد عفونی‌کردن فضاها و اجسام استفاده شد و حال با مطالعات بیشتر، پیشرفت علم، بررسی پژوهش‌ها و نمونه‌های طراحی شده، ارتقا و بهینه‌سازی آنها با طول موج خاصی از نور فرابنفش آشنا شدیم که در کنار خاصیت ازبین بردن ویروس‌ها برای انسان‌ها و حیوانات ضرری نداشته باشد. مواردی که با آزمایش‌ها و پژوهش‌های گروه‌های مختلف و متخصصان علوم مرتبط به صورت رایگان در اختیار معماران قرار داده شد و ما با مطالعه و مشاهده طرح‌های ارایه‌شده توانستیم فضای هوشمند و پاسخگو به حضور کاربران، فضای امنی به دور از ویروس با قابلیت گسترش فضایی را طراحی کنیم.

         کرونا ویروس‌ها خانواده بزرگی از ویروس‌های RNAدار تک‌رشته‌ای هستند که طیف وسیعی از بیماری‌ها با شدت‌های مختلف را ایجاد می‌کنند. سال‌هاست که در صنعت از نور فرابنفش برای پاکسازی ویروس‌ها استفاده می‌شود که به دلیل جذب شدید انرژی توسط بازهای آلی موجود در نوکلئک اسید میکروب، این خاصیت ایجاد شده است. ده‌ها سال است که از لامپ‌های UVC 200 تا 280 نانومتر برای ضدعفونی، کشتن میکروب‌ها و ویروس‌ها در بیمارستان‌ها استفاده می‌شود و هنگام استفاده، محیط کار باید خالی از کارکنان باشند زیرا این لامپ‌ها عمدتا 254 نانومتری هستند که می‌توانند به بافت چشم و پوست نفوذ کرده و باعث التهاب و درد شوند. لایه‌های فوقانی پوست، محافظ طبیعی در برابر UVC کم انرژی‌تر عمل می‌کند. لامپ‌هایFar-UVC 222 نانومتری برای انسان و حیوانات ایمن هستند؛ زیرا پروتیین‌های موجود در پوست به طور موثر این نور را جذب کرده و به عنوان یک مانع محافظتی طبیعی تلقی می‌شود. با این طول موج می‌تواند علاوه بر خاصیت ضدمیکروبی، بدون آسیب و تخریب بر پوست و چشم انسان و حیوانات از آن استفاده کرد و عملیات پاکسازی و میکروب‌کشی در حضور انسان و حیوانات انجام شود.

       بر اساس پژوهش‌های انجام‌شده و مدارک ارا‌یه‌شده علمی، استفاده از این طول موج خاص نور فرابنفش در طرح علاوه بر فضاهای شهری در مکان‌هایی مانند بیمارستان‌ها، اتوبوس‌ها، هواپیماها، قطارها، ایستگاه‌های قطار، مدارس، رستوران‌ها، دفاتر، تیاترها، سالن‌های بدن‌سازی و هرجایی که افراد تجمع کنند بی‌خطر است و می‌توان از اشعه فرابنفش Far-UVC در کنار سایر اقدامات پیشگیرانه استفاده کرد تا مانع انتقال ویروس‌ها شد. محققان دریافتند که قرارگرفتن مداوم در معرض اشعه فرابنفش Far-UVC باعث کاهش 90درصدی ویروس‌های منتقل‌شده از هوا در طی 8 دقیقه، 95درصدی در حدود 11 دقیقه، 99درصدی در حدود 16 دقیقه و 99.9٪ در حدود 25 دقیقه می‌شود. نتایج مقدماتی یک مطالعه دیگر نیز نشان می‌دهد که اشعه فرابنفش Far-UVC در برابر ویروس SARS-CoV-2 نیز مؤثر است.

  
خبرنگار پایگاه خبری فجر شمال
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پیام


http://fajreshomal.ir/fa/News/15810/انتخاب-پربازدیدترین-پروژه-سال-در-سایت-انجمن-معماری-جهانی
بستن   چاپ