تعزیه‌هایی که «غریب» مانده‌اند
سه شنبه 5 مهر 1401 - 16:38:25
پایگاه خبری فجر شمال

تعزیه‌هایی که «غریب» مانده‌اند

بنیانگذار سوگواره تعزیه «غریب» گفت: نسخه‌های بسیاری از تعزیه‌خوانی «غریب» وجود دارد که تعداد آن‌ها به چند صد نسخه می‌رسد، اما تعزیه‌خوانان به اجرای آن‌ها نمی‌پردازند، به همین علت این سوگواره «غریب» را در شهرستان نور راه‌اندازی کردیم.

سیداحمد حسینیسیزدهمین سوگواره تعزیه «غریب» در شهرستان نور با معرفی گروه‌های برتر به کار خود پایان داد.

به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، سیداحمد حسینی‌، بانی تکیه مسجد حضرت رقیه(س) و بنیانگذار سوگواره تعزیه «غریب» شهرستان نور، در حاشیه برگزاری آئین اختتامیه این سوگواره، در شب شهادت حضرت امام رضا(ع) که اجرای شبیه‌خوانی شهادت امام رضا(ع)، پایان‌بخش این سوگواره بود، در گفت‌وگو با ایکنای مازندران، با بیان اینکه بنای تکیه مسجد حضرت رقیه(س) در سال 1370 در زمینی به مساحت 20 متر مربع  احداث شد و به مرور زمان به 600 متر مربع وسعت پیدا کرد، گفت: هزینه بنای تکیه مسجد حضرت رقیه(س) را تمام و کمال با هزینه شخصی به سرانجام رساندم و اگر مصلحت خداوند در پیش رو باشد، تصمیم دارم که نسبت به تکمیل آن اقدام کنم.

وی افزود: اجداد ما نسبت به ساخت حسینیه اقدام می‌کردند و با برپایی تعزیه و عزاداری، خدمتگزار سالار شهیدان و ائمه اطهار بودند. با توجه به اینکه حسینه‌های بنا شده توسط اجدادمان به مرور زمان تخریب شدند، هم‌اکنون این میراث گران‌ها با ساخت تکیه مسجد حضرت رقیه(س) به نسل ما رسیده است.

حسینی تصریح کرد: یکی از خصوصیات این تکیه مسجد، این است که در فضای بیرونی آن مجهز به سکوی تعزیه مسقف است که در مناسبت‌های مختلف ماه محرم، صفر و... در آن تعزیه‌خوانی به اجرا در می‌آید.

بانی تکیه مسجد حضرت رقیه(س) اظهار کرد: از 26 سال پیش، آئین تعزیه‌خوانی را پس از ساخت این تکیه مسجد آغاز کرده و از نخستین کسانی بودم که با اجراهای تعزیه‌خوانی در شهر نور، از آن زمان تاکنون پی‌گیر اجرای این نمایش دینی و مذهبی هستم و تا این زمان که عمری از ما گذشته است در ماه‌های محرم، صفر و ماه رمضان آیین تعزیه‌خوانی در این تکیه مرتباً و بدون وقفه، روز‌ها ویژه بانوان و شب‌ها ویژه آقایان برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه از 15 سال پیش به آموزش علاقه‌مندان تعزیه در این شهر پرداختم، خاطرنشان کرد: هرشب چهارشنبه کلاس‌های آموزشی تعزیه در این تکیه برگزار می‌شود و از آن زمان تاکنون تعزیه‌خوانان بسیاری به جامعه تعزیه شهرستان نور ورود پیدا کرده‌اند و هم‌اکنون از فعالان تعزیه‌خوانی در شهرستان نور بشمار می‌آیند.

بنیانگذار سوگواره تعزیه «غریب» شهر نور اظهار کرد: از مدت‌ها پیش اقدام به برگزاری سوگواره تعزیه «غریب» در شهرستان نور کردیم، که امشب در اختتامیه سیزدهمین سوگواره تعزیه «غریب» که از 24 شهریورماه با حضور یازده گروه تعزیه‌خوان از سراسر مازندران آغاز شد، بسر می‌بریم.

وی با اشاره به علت برگزاری سوگواره تعزیه «غریب» گفت: در ماه‌های محرم، صفر و ماه رمضان ما شاهد اجراهای تعزیه‌هایی هستم که همه ساله اجرا می‌شوند و مردم همه ساله با تکرار آن‌ها مواجه می‌شوند.

حسینی در پایان تصریح کرد: علاوه بر این تعزیه‌ها که سالانه شاهد اجراهای آن‌ها هستیم، نسخه‌های بسیاری از تعزیه‌خوانی غریب وجود دارد که تعداد آن‌ها به چند صد نسخه می‌رسد، اما تعزیه‌خوانان و گروه‌های تعزیه به اجرای آن‌ها نمی‌پردازند، به همین علت این سوگواره تعزیه «غریب» را در این شهرستان راه‌اندازی کردیم تا انگیزه‌ای در گروه‌های تعزیه این شهرستان و استان مازندران جهت اجرای این گونه تعزیه‌ها ایجاد شود و مردم مؤمن و علاقه‌مند به تعزیه با تعزیه‌های غریب آشنا شوند.  
پایگاه خبری فجر شمال 
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی 

انتهای پیام

http://fajreshomal.ir/fa/News/19508/تعزیه‌هایی-که-«غریب»-مانده‌اند
بستن   چاپ