به همت سازمان بسیج اساتید امازندران و معاونت فرهنگی و اجتماعی و دانشکده الهیات دانشگاه مازندران:
همایش ملی مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی در دانشگاه مازندران برگزار شد
چهارشنبه 18 آبان 1401 - 17:46:15
پایگاه خبری فجر شمال

به همت سازمان بسیج اساتید استان، معاونت فرهنگی و اجتماعی و دانشکده الهیات دانشگاه مازندران، همایش ملی مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی در دانشگاه مازندران برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، همایش ملی مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور سردار سیاوش مسلمی فرمانده سپاه کربلای استان مازندران و از فرماندهان محور مقاومت ، تنی چند از اساتید ببسیجی از سرارسر استان، مسئولان استانی و شهری در روز چهارشنبه 18 آبان 1401 در سالن شهید آوینی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران برگزار شد.



حشمت‌اله علی‌نژاد رییس دانشگاه مازندران در این همایش با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر این‌که همگان باید به این شهید بزرگوار به چشم یک مکتب نگاه کنند، گفت: از آن زمان در خصوص مفهوم واژه مکتب و این‌که ارتباط مکتب شهید سلیمانی با مکتب اسلام و انقلاب اسلامی چیست، مکتب امام(ره) چه نسبتی با این مفاهیم دارد و مولفه‌های مکتب سردار سلیمانی سوالاتی مطرح بود.

وی با تاکید بر این‌که مکاتب فراوانی در جهان ظهور کردند که برخی از سوی پیامبران و برخی از سوی مادیون شکل گرفتند که هر یک با توجه به قدرت خود دارای گستره خاصی بوده‌اند، اظهار داشت: یکی از مکاتب اثرگذار در عصر حاضر، مکتب امام(ره) بود که برخی از نیروهای این مکتب به قدری بزرگ و اثرگذار بودند که خود دارای مکتبی ذیل مکتب امام(ره) هستند که از جمله این افراد می‌توان به شهید سردار قاسم سلیمانی اشاره کرد که پیش از شهادتش قدرتمند بود اما پس از شهادتش، قدرت‌آفرین‌ترین شهید کشور و مقاومت شد.

 علی‌نژاد یکی از شاخص‌های این مکتب را اخلاص دانست و با بیان این‌که مجاهدت در عین گمنامی، اولین ویژگی بسیار مهم اخلاص است گفت: هرکس که به دنبال نشان‌دادن خودش نباشد و به دنبال نشان‌دادن خدا باشد خدا متکفل می‌شود که او را نمایان کند و الگو قرار دهد. شهید سلیمانی تلاش نمی‌کرد خود را نشان دهد و برای گمنام بودن مجاهدت می‌کرد. اخلاص وی به این معناست که در حرکات و صحنه‌های زندگی اصلا خود را نمی‌دید و به دنبال معرفی خویش نبود، به دنبال این بود که خدا را نشان دهد و بنابراین خدا متکفلش شد.

رییس دانشگاه مازندران ولایت‌پذیری را یکی دیگر از ویژگی‌های سردار سلیمانی برشمرد و تصریح کرد: حاج قاسم نه به ظاهر بلکه با اعتقاد عمیق، سرباز ولایت بود، هم در درک مواضع رهبری و هم عمل به فرمایشات رهبری؛ او ولایت‌مداری را در دو بعد بزرگ داشت، بعد اول درک صحیح از ولایت و باور این‌که آنچه ولایت می‌گوید حکم الله است و بعد دوم تعبد به ولایت که این تعبد عقلانی بوده است.

وی جامعیت، حریت و آزادگی از مادیات دنیایی را از ویژگی‌های دیگر حاج قاسم برشمرد و با اشاره به این‌که او به این نتیجه رسیده بود که دنیا را به استخدام دربیاورد نه این‌که به استخدام دنیا دربیاید، خاطرنشان کرد: حاج قاسم به حقیقت آزادی که آزادی از غیر است دست یافته بود. در مکتب حاج قاسم که مکتب اسلام است، آزادی به این معنا بود که هیچ عامل دنیوی نتواند او را محدود کند.

علی‌نژاد در ادامه سخنان خود به قدرت تدبیر و منطق استوار حاج قاسم اشاره کرد و افزود: او یک فرمانده نظامی عملیاتی بود اما روسای جمهور و شخصیت‌های بزرگ را در تصمیم‌های مهم متقاعد می‌کرد. برای مثال روسیه را با تفکری که رییس جمهورش دارد متقاعد کرد که این چنین در سوریه حضور پیدا کند. حتی آمریکایی‌ها که دشمن حاج قاسم هستند هم به مکتب ایشان اذعان دارند.

رییس دانشگاه مازندران در پایان با تاکید بر این‌که در این مکتب تفکر تنها معطوف به مسلمانان نیست بلکه افق نگاه او نجات بشریت است، اظهار کرد: وی حتی تمایل به کشتن سربازان دشمن هم نداشت و هرکجا مظلومی بود احساس می‌کرد باید یاور او باشد. ما دانشگاهیان تکلیف داریم که شخصیت‌هایی نظیر حاج قاسم را الگو قرار دهیم و وزارت علوم هم باید ورود پیدا کند که در درس‌های ما هم این مکتب به عنوان یکی از دروس اختیاری گنجانده شود.

یادآور می‌شود: در پایان این همایش، از صاحبان مقالات برتر و برگزیده با اهدای لوح سپاس تجلیل به عمل آمد.

پایگاه خبری فجر شمال
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی 
انتهای پیام



http://fajreshomal.ir/fa/News/20755/همایش-ملی-مکتب-شهید-حاج-قاسم-سلیمانی-در-دانشگاه-مازندران-برگزار-شد
بستن   چاپ