همزمان با هفته بزرگداشت مازندران سخنرانی علمی با موضوع رواج کاوشهای غیرمجاز(گنجیابی) و پیامدهای مخرب آن بر تاریخ و فرهنگ مازندران در دانشگاه مازندران برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، همزمان با هفته بزرگداشت مازندران و هفته فرهنگ عمومی، سخنرانی علمی با موضوع «رواج کاوشهای غیرمجاز -گنجیابی و پیامدهای مخرب آن بر تاریخ و فرهنگ مازندران» به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و دانشکده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.
در این نشست که با حضور اساتید، کارمندان و دانشجویان این دانشکده برگزار گردید، امیر هاشمی مقدم سخنران این نشست، ابتدا به گستردگی این پدیده در مازندران که آسیبهای فراوانی به آثار تاریخی این استان وارد میکند اشاره کرد و در ادامه ضمن تشریح آسیبهای این رفتار که بهجز نابودی آثار تاریخی، آسیبهای اقتصادی و جانی که شخص حفار میبیند و همچنین آسیبهایی که به طبیعت وارد میشود نیز شامل میشود، به دلایل گستردهتر بودن این رفتار غیرقانونی در ایران و مازندران پرداخت.
وی دلایل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، تاریخی، فقر علمی و تاریخی و دلایل روانی را از مهمترین عوامل در اینگونه اقدامات دانست و با توجه به برخی تجربیات جهانی در این زمینه، به ارایه راهکارهایی در این زمینه پرداخت که آموزش رسمی و غیررسمی مردم و بهویژه دانشآموزان در زمینه اهمیت میراث فرهنگی و نیز فرو نشاندن حس کنجکاوی علاقهمندان با اجرای طرحهای حفاری آماتوری و هدایتشده، برخی از آنها بود.
یادآور میشود: در پایان این سخنرانی، برنامه پرسش و پاسخ توسط شرکتکنندگان انجام و سخنران این نشست به سوالات ایشان پاسخ داد.
پایگاه خبری فجر شمال
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پیام
http://fajreshomal.ir/fa/News/20783/سخنرانی-علمی-با-موضوع-رواج-کاوشهای-غیرمجازگنجیابی-و-پیامدهای-مخرب-آن-بر-تاریخ-و-فرهنگ-مازندران