سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور؛
قرار گرفتن دستاورد‌های تحقیقاتی محققان درسبد خانوار‌ها.
جمعه 7 بهمن 1401 - 08:35:34
پایگاه خبری فجر شمال

به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، حسین رنجبر،  سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور، درحاشیه برگزاری نشست ستاد گیاه پزشکی مازندران که درمعاونت تحقیقات برنج کشور درآمل درگفت وگو با خبرنگار ما گفت: به همت محققان موسسه تحقیقات برنج آمل و سازمان حفظ نباتات، امسال وبرای نخستین بار درکشور تولید برنج بدون استفاده از سموم شیمیایی درچند هکتار با موفقیت انجام و نتایج امیدوارکننده‌ای داشت.

وی با اشاره به اینکه حذف سموم درچرخه تولید برنج ودیگرمحصولات کشاورزی در راستای سلامت مصرف کننده یک رویداد خوشایند ومهمی است، افزود: تلاش‌هایی که محققان معاونت تحقیقات برنج کشور ونیز سازمان حفظ نباتات درچند محصول مهم وحذف سموم وآفت کش‌ها و استفاده از فناوری‌های غیرشیمیایی درتولیدات کشاورزی داشتند، دولت را برای تصمیم گیری درحذف تدریجی سموم کشاورزی جدی ومصمم‌تر کرده است.

رنجبر  با بیان اینکه مازندران به عنوان یکی از استان‌هایی که با شرایط ویژه در تولید چندین محصول مهم واستراتژی درکشاورزی و نیز امنیت غذایی کشور نقش محوری وتعیین کننده‌ای دارد، تصریح کرد: دولت با راهکار‌هایی که اکنون محققان بخش کشاورزی دراختیار دارند، به دنبال کاهش مصرف سموم درتولید محصولات کشاورزی است و توسعه راهبردی استفاده از غیرشیمیایی‌ها وایجاد انگیزه درمیان کشاورزان برای کاربرد‌های سموم شیمیایی است.

سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور با ابرازگلایه از اینکه متاسفانه آمار استفاده ازسموم شیمیایی برای حذف افت در محصولات کشاورزی درمازندران بالا است، گفت: به همین منظور استان مازندران به عنوان یکی از استان‌های مهم کشور در برنامه کنترل غیرشیمیایی تولید محصولات کشاورزی قرار گرفته تا با استفاده از تولیدات محققان در مبارزه غیرشیمیایی با افات، تولید محصولات کشاورزی سالم وباکیفیت برای سلامت شهروندان قرار گیرد.

وی ابرازامیدواری کرد، که درتحقق این مهم انتظار هست که کشاورزان نیز از آخرین یافته‌ها و دستاورد‌های تحقیقاتی محققان استفاده کنندتا تولید انواع محصولات سالم و با کیفیت درسبد خانوار‌ها قرار بگیرد.

یادآور می شود که مازندران با 460هزار هکتار زمین زراعی باغی در تولید 15 نوع از 72 نوع محصولات کشاورزی از جمله برنج، مرکبات، کیوی، گل و گیاه، مرغ و آبزیان سالانه به ظرفیت حدود هفت میلیون و 500هزار تن رتبه اول تا سوم کشور را در اختیار دارد.

درهمین زمینه طبق اعلام رسمی جهاد کشاورزی مازندران سهمیه سالیانه انواع کود‌های شیمیایی استان برای 72 نوع محصول کشاورزی استان 175هزار تن است که سال گذشته حدود 130 هزار تن تامین شد.
مجید اسیدی خبرنگار فجر شمال /


http://fajreshomal.ir/fa/News/21148/قرار-گرفتن-دستاورد‌های-تحقیقاتی-محققان-درسبد-خانوار‌ها
بستن   چاپ