به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، اقتصاد سبز، اقتصادی است که در سایهٔ زندگی انسانهای پیشرفته و عدالت اجتماعی پدید میآید در حالی که در آن خطرها و آسیبهای زیستمحیطی در کمترین میزان ممکن است.
اقتصاد سبز یک اقتصاد یا توسعهٔ اقتصادی است که بر پایه توسعه پایا و آگاهی از اقتصاد بومی «سازگار با بوم» بنا نهاده شدهاست.اقتصاد سبز نوعی اقتصاد با هدف کاهش خطرات محیطی، کمبودهای اکولوژیکی و توسعه پایدار بدون تجزیه محیطی است.
اگرچه، اقتصاد سبز ارتباط تنگاتنگ و نزدیکی با اقتصاد اکولوژیکی دارد، اما دارای کانون توجه کاربرد سیاسی تری استگزارش 2011 اقتصاد سبز United Nations Environment Programm|UNEP بیان میکند که شرط و لازمه اقتصاد سبز نه تنها وجود اقتصاد کارآمد بلکه نیز اقتصاد منصفانه است. انصاف و عدالت حاکی از شناسایی و تشخیص ابعاد انصاف جهان و کشور، به ویژه تضمین گذر به اقتصاد کم کربن، منابع بر و جامعه فراگیر است «ارزشیابی مستقیم» سرمایه طبیعی و خدمات اکولوژیکی به عنوان وجود ارزشهای اقتصادی به اقتصاد اکوسیستمها، تنوع زیستی و بانک سرمایه طبیعی مراجعه شود و نظام حسابداری هزینه کامل که در آن هزینهها ی برون یابی شده در جامعه به وسیله اکوسیستمها به طرز معتبری ردیابی میشوند و به عنوان مسئولیتهای واحدی مورد توجه قرار میگیرند و تصور میشوند که به هیچ دارایی زیان وارد نمیکنند یا آن را کماهمیت نمیپندارند یکی از ویژگیهای متمایزکننده این نوع اقتصاد از نظامهای پیشین اقتصادی است.
روشهای دشته زنهای «استیک» سبز و اکو برچسبهای سبز با رویارویی مشتریان با اندازههای هواداری و دوستداری محیط و توسعه پایدار پدید آمدهاند. بسیاری از صنایع شروع به اتخاذ این روشها به عنوان روش مهم و حیاتی ترویج روشهای سبز خود در جهانی سازی اقتصاد کردهاند.
پایگاه خبری فجرشمال
معصومه حسین زاده
انتهای پیام