اهمیت نگاه علمی و تخصصی از سوی هنرمندان برای تولید آثار فاخر خیابانی
يکشنبه 18 شهريور 1403 - 20:20:13
پایگاه خبری فجر شمال


مصطفی بوعذار،
 داور بخش ملی نمایش خیابانی هفتمین اشکواره فرهنگی-هنری حسینی، هنرمند فعال نمایش خیابانی در حاشیه برگزاری هفتمین اشکواره حسینی در  گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری فجر شمال گفت: شیوه‌های نوین نمایش خیابانی به صورت یک علم تخصصی در حال گسترش در میان هنرمندان کشور است واین فرصتی بدون واسطه با مخاطب و تماشاگران برای هنرمندان به وجود آورده است.

وی افزود: ظرفیتی که در نمایش خیابانی برای رصد مشکلات و نارسایی‌ها و بیان آسیب‌های اجتماعی تاثیرگذارتر از سایر گونه‌های نمایشی است و اقبال هنرمندان از این گونه نمایشی روز به روز افزایش پیدا کرده است.

بوعذار با بیان اینکه هر کار سطحی و بدون اندیشه را نباید نمایش خیابانی نامید. بیان کرد: امروزه در رویدادها و جشنواره‌های تئاتر در انتخاب داوران دقت می‌کنند تا داورانی از خانواده تئاتر خیابانی برای قضاوت در این گونه نمایشی حضور داشته باشند.

کارگردان برگزیده جشنواره بین المللی تئاتر صاحبدلان خاطرنشان کرد: تا زمانی که نگاه علمی و تخصصی از سوی هنرمندان برای تولید آثار فاخر خیابانی نباشد به لحاظ کیفی تا نقطه مطلوب فاصله بسیار داریم.

دبیر سوگواره ملی تئاتر میدانی و تعزیه اربعین حسینی در خصوص برگزار کارگاه‌های آموزشی در حاشیه جشنواره‌ها و رویدادهای نمایشی اظهار کرد: آموزش, عنصر فراموش شده هنرمندان نمایش خیابانی است که باید توسط مدیران فرهنگی با جدیت دنبال شود تا به تعریف مناسب و فراگیر از نمایش خیابانی دست یابیم.

بوعذار ادامه داد: همت مدیران فرهنگی استان مازندران در امر برپایی اشکواره ملی حسینی قابل تقدیر است و بخش نمایش خیابانی پس از 7 دوره به یکی از رویداد های جریان‌ساز این اشکواره تبدیل شده است و حضور گروه‌های نمایشی منتخب با آثار خوب به لحاظ کمی و کیفی باعث شده که استقبال خوبی از آن‌ها بشود.

داور بخش ملی نمایش خیابانی اشکواره حسینی ادامه داد: برنامه‌ریزی‌های صحیح در شکل گیری این اشکواره حسینی الگویی برای سایر مدیران فرهنگی برخی از استان‌ها می‌تواند باشد که در قالب‌های هنری مفاهیم عاشورایی و حسینی را ترویج می‌دهند.

مدیر کانون تئاتر انقلاب و دفاع مقدس خوزستان با اشاره به اهمیت موضوع ترویج فرهنگ ایثار و شهادت خاطر نشان کرد: اجرای آثاری با مفاهیم دفاع مقدس و مقاومت مردم فلسطین یکی از نکات بارز این دوره از اشکواره بود که مورد استقبال تماشاگران نیز قرار گرفت.

وی با تقدیر از بانیان گفت؛ تلاش های هنرمند گرامی مهدی نصرالله زاده دبیر بخش تئاتر خیابانی این رویداد قابل تقدیر است و امیدواریم در سال‌های آتی این رویداد ارزشمند دینی با شکوه خاصی برگزار شود.

بوعذار در خصوص نقش خبرنگاران و رسانه‌های جمعی در پوشش اخبار لحظه به لحظه این رویداد ملی تصریح کرد: رسانه‌ها همواره نقش خوبی در انعکاس این رویداد ملی داشتند و الگویی برای هم افزایی و تعامل میان‌بخشی دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی در استان مازندران تبدیل شده است.

این هنرمند خوزستانی همچنین به حضور ائمه جمعه در برنامه‌های اشکواره ملی حسینی اشاره کرد و این حرکت ارزشمند امامان جمعه در حمایت از هنرمندان را یک اتفاق خوب در استان مازندران دانست.

پایگاه خبری فجر شمال
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی 
انتهای پیام


http://fajreshomal.ir/fa/News/27992/اهمیت-نگاه-علمی-و-تخصصی-از-سوی-هنرمندان-برای-تولید-آثار-فاخر-خیابانی
بستن   چاپ