میثم معافی بیان کرد:
خروج 3 هزار و 750 نفر از مددجویان به جهت رسیدن به سطح خودکفایی، از پوشش کمیته امداد
چهارشنبه 20 فروردين 1404 - 21:00:45
پایگاه خبری فجر شمال





به گزارش پایگاه خبری فجر شمال،  نشست خبری مدیرکل و معاونان کمیته امداد امام(ره) استان مازندران  بیستم فروردین‌ماه 1404 با جضور خبرنگاران و یاران رسانه استان مازندران برگزار شد.



میثم معافی، مدیر کل کمیته امداد امام(ره) مازندران در این نشست با بیان اینکه فرصت‌های بزرگ در دل تهدیدات هستند، گفت: بزرگ‌ترین فرصت کشور همین مستضعفان هستند که انگیزه بالایی برای رشد و ترقی دارند.
 
وی افزود: نمونه‌های زیادی از افراد تحت پوشش داریم که اکنون در مدارج بالا، سمت‌های بزرگی دارند، کمیته امداد زنجیره فقر ر از بین برد و اکنون شاهد هستیم بسیاری از کسانی که در گذشته فقیر بودند، به علت اینکه از ظرفیت‌ها بهره بردند، امروز توانمند شده و خود حامی هستند.

 
معافی بیان کرد: کمیته امداد تنها نهادی است که هم از مردم و دولت کمک می‌گیرد و هم به مردم و دولت کمک می‌کند، یکی از راهبرد‌های کمیته امداد این است که جامعه به دو بخش کمک‌کننده و نیازمند تقسیم کنند و قشر خاکستری که تماشاگر باشند، وجود نداشته باشد.
 
مدیرکل کمیته امداد امام(ره9 مازندران با بیان اینکه در سال گذشته 3 هزار و 750 نفر از مددجویان به جهت رسیدن به سطح خودکفایی، از پوشش این نهاد خارج شدند. خاطرنشان کرد: البته ورودی به کمیته امداد به جهت وضعیت اقتصادی جامعه نیز قابل توجه است.
 
معافی با تأکید بر این‌که هر مددجویی که زمین دارد و زمینش در محدوده طرح هادی روستا باشد، مسکن‌شان را می‌سازیم، افزود: فقط در یک بخش تعداد 329 هزار و 200 نفر مشترک به کمیته امداد کمک می‌کنند و در استان نیز 500 مرکز نیکوکاری محله‌محور داریم که این مراکز هر کدام از 5 هیئت امنا تشکیل می‌شوند و این جدای از شورای زکات در روستا‌ها است.
 
وی با بیان اینکه کشور ما دارای 27 میلیون خانواده و 7 میلیون خاندان و فامیل است، افزود: اگر بتوانیم مردمی‌سازی کمک‌ها را مبتنی فرهنگ ایران اسلامی شکل دهیم بخش بزرگی از مشکلات مرتفع خواهد شد.
 
معافی با اشاره به طرح «نانینو» گفت: در ایران نانوایی‌ها یک شبکه اجتماعی بزرگی هستند و کمیته امداد توانسته با قرار دادن گزینه طرح «نانینو» که در همه دستگاه کارت‌خوان نیز موجود است، خیرات خود را در آنجا پرداخت کند.
 
وی به خیریه فامیلی نیز اشاره و افزود: اگر فامیل به فامیل کمک کند هیچ نیازی به کمک دیگران نیست و باید بحث خیریه فامیلی و خاندانی و خیریه محله‌محور که همان ذی‌القربی در قرآن کریم است بیش از پیش ایجاد و فعال شود.
 
مدیر کل کمیته امداد مازندران با بیان اینکه مشکلات معیشتی وجود دارد و جامعه تحت فشار است، اظهار کرد: کمیته امداد در سال گذشته پیش بینی کرد که 997 میلیارد تومان کمک مردمی داشته باشد، اما درآمد این نهاد در سال گذشته با 152 درصد رشد به هزار و 552 میلیارد تومان رسید و این در حالی است که مسائل و مشکلات اقتصادی بیشتر شد.
 
معافی با بیان اینکه خیلی از خیریه‌هایی که در دنیا انجام می‌شود مبتنی بر عواطف است و نامش تکدی‌گری و هیجان است و جز تصویر بد ارزش چندانی ندارد و قابل مقایسه با کمک مؤمنانه که مبتنی بر عقاید است نیست، افزود: تمام خیرین که ما داریم یک چیز مشترک می‌گویند که اگر ما یک تومان کمک می‌کنیم 10 تومان به دارایی‌مان اضافه می‌شود و این کمک مانند عملیات هرس است که کم شدن نیست و سبب می‌شود دارایی‌شان برکت پیدا کند.
 
وی افزود: در زمان کرونا در کشور‌های غربی بار‌ها دیده شده وقتی پرستار به آپارتمانی می‌رفت راهش نمی‌دادند، ولی در ایران پرستاران ایثارگرانه در برابر کرونا ایستادند و به عنوان شهید سلامت نامیده شدند و این به فرهنگ بالای کشور ما بر می‌گردد و به جهت وجود زیرساخت فرهنگی در زمان کرونا سیل گروه‌های مردمی برای کمک به همنوع سرازیر شد.
 
معافی با بیان اینکه مسئله قرض‌الحسنه ما برای مبارزه با ربا است، اظهار کرد: بسیاری مددجویان ما وقتی در مضیقه قرار می‌گیرند شجره خبیثه رباخوار‌ها وارد می‌شوند و سوء استفاده می‌کنند، اظهار کرد: با توجه شواهدات ضربه‌ای که گروه‌های رباخوار به اقتصاد مردم کشور می‌زنند شبیه بمب‌های سنگر‌شکن است و متقاضی از چاله به سیاه چاله مشکلات می‌افتد و راه برگشتی ندارد.
 
وی افزود: پادزهر مسئله ربا، همین قرض الحسنه است. در بانکداری اسلامی در جهان اسلام صندوقی مانند صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت نداریم و این صندوق در کنار صندوق صدقات با کمک گرفتن از خیرین که سپرده‌گذاری می‌کنند، دو تا سه برابر هم‌افزایی می‌کنند و به محرومان تا 10 میلیون وام بدون کارمزد و بیشتر از آن با دریافت سود تا سه درصد در کل دوره و بدون سود تاخیر، تسهیلات ارائه می‌کنند که این سود سه درصد برای بیمه تسهیلات است.
 
مدیر کل کمیته امداد مازندران با بیان اینکه صندوق امداد ولایت رتبه دوم را از لحاظ تعداد تراکنش مالی از میان 11 بانک داراست، اظهار کرد: تعهد کمیته امداد در ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه در سال گذشته به مددجویان و قشر ضعیف در جامعه 150 میلیارد تومان بوده، اما در عمل توانستیم تقریباً با رشد 100 درصدی این مبلغ را تا دو برابر افزایش دهیم.
 
معافی گفت: حدود 23 درصد از اشتغال‌زایی دنیا اشتغال خانگی است و ما امسال باید 500 میلیارد تومان از منابع اشتغال را به اشتغال خانگی سوق دهیم.
 
وی با بیان اینکه کمیته امداد در پیشانی کسب و کار در جمهوری اسلامی قرار دارد، افزود: این اشتغال‌زایی بدون انحراف و با نظارت کمیته امداد به صورت گام به گام انجام شده و وجود راهبران شغلی هم نقش مهمی در پایدارسازی این فرصت‌های شغلی ایفا می‌کند.
 
این مسئول، مهم‌ترین انتخاب برای یک دانش‌آموز را انتخاب رشته تحصیلی دانست و گفت: سیاه چاله اشتغال کشور، فقر مهارت است و کسی که بیکار است یا مهارت ندارد یا کاهل است.
 
در ادام این نشست خبری  احمد سعادت، مدیر امور شعب صندوق قرض الحسنه امداد ولایت مازندران با بیان اینکه در سال 1403 سپرده‌گذاری برای ارائه تسهیلات از صندوق قرض‌الحسنه 10 برابر رشد داشته و به 30 میلیارد تومان رسید، افزود: 230 هزار نفر مشتری صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت هستند و در سال گذشته 23 هزار نفر از طریق شعبه دیجیتال این صندوق توانستند خدمت بگیرند.
 
وی با بیان اینکه از سال قبل 118 نفر با ما تفاهم‌نامه بستند تا از رقم 50 میلیون تومان تا 5 میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات به نیازمندان در صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت واریز کنند، افزود: استان مازندران در قرض‌الحسنه رتبه یک کشور را دارد و در حوزه قرض‌الحسنه امداد ولایت این استان به اندازه کل استان‌ها رتبه دارد و این مهم به کمک فعالیت اجتماعی رسانه و صدا و سیما و مردم خیر استان محقق شده است.
 
علی اصغر رضایی، معاون خودکفایی و اشتغال کمیته امداد مازندران نیز گفت: در سال گذشته 6 هزار و 550 فرصت شغلی به بانک‌ها معرفی شدند و 790 میلیارد تومان تسهیلات نیز برای اشتغال‌زایی پرداخت شد.
 
وی با بیان اینکه در سال گذشته آموزش مهارتی برای 6 هزار و 600 نفر انجام شد، افزود: برای مددجویانی که خواستار اشتغال با بهره‌گیری از هوش مصنوعی هستند، آموزش‌های مورد نیاز نیز ارائه شد.


در این نشست از عوامل صدا و سیمای طبرستان که با تولید برنامه لذت لبخند در ترغیب مردم برای کمک به همنوع نقش مهمی داشتند، تقدیر شد.
 
پایگاه خبری فجر شمال
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
پایان پیام

http://fajreshomal.ir/fa/News/32694/خروج-3-هزار-و-750-نفر-از-مددجویان-به-جهت-رسیدن-به-سطح-خودکفایی،-از-پوشش-کمیته-امداد
بستن   چاپ