استاندار مازندران با انتقاد از اینکه مازندران از لحاظ صنایع تبدیلی فقیر و در بعضی از صنایع ضعیف است که می بایست به سمت مدرن شدن حرکت کند
دوشنبه 29 ارديبهشت 1399 - 07:48:17

استاندار مازندران اعلام کرد که 6 هزار هکتار اراضی بانک زمین جهت زهکشی و بهسازی به افراد کم زمین و بی‌زمین واگذار می‌شود.

مجید اسدی خبرنگار فجر شمال  :احمد حسین زادگان در جلسه کارگروه اقدام استان با اعلام این که حوزه کشاورزی و منابع طبیعی استان نیاز به جهش قابل توجه در تصمیم گیری ها و اقدام دارد ، افزود که با پیگیری های صورت گرفته از 6 هزار هکتار از اراضی بانک زمین مقرر شد چهار هزار هکتار به احداث شهرک گلخانه ای در شرق مازندران و یکهزار هکتار هم برای شهرک صنعتی اختصاص یابد.  

وی گفت : میزان عرصه های قابل اجاره می بایست با اولویت اهالی مناطق گوناگون واگذار گردد لذا فراخوان عرصه‌های قابل اجاره با ارائه تسهیلات مناسب در دستور کار قرار گیرد.

نماینده عالی دولت در مازندران از زارعت چوب و شهرک های گلخانه‌ای بخصوص در شرق مازندران به عنوان اولویت های جدی برای واگذاری اراضی بانک زمین یاد کرد.

بانک زمین یا شرکت توسعه و عمران اراضی کشاورزی از سال 71 با هدف سرمایه گذاری در طرح های آب و خاک و احیاء اراضی به منظور ایجاد اشتغال و کمک به استقلال اقتصادی کشور از طریق تولید محصولات زراعی و باغی استراتژیک فعالیت خود را بر اساس قانون تجارت آغاز کرد.

بر اساس گزارش های رسمی ، بانک زمین در شرق مازندران 18 هزار هکتار زمین در اختیار دارد که از این میزان 12 هزار هکتار محیط زیستی است ولی 6 هزار هکتار باقی مانده قابل سرمایه گذاری و واگذاری است که طی حدود سه دهه گذشته راکد مانده است. وجود حساسیت های محلی و مشخص نبودن منبع تامین آب در کنار نبود طرح و برنامه مشخص برای کاربری از مهم ترین دلایل راکد ماندن این اراضی بوده است.  

 

استاندار مازندران همچنین در این نشست با اشاره به این که باید اقتصاد کشاورزی در بخش های مختلف توسعه پیدا کند، گفت: تحقق این مهم در گرو فروش محصولات و ارایه به بازارهای صادراتی با راه اندازی پایانه صادراتی است. ‎

وی با اشاره به اینکه 90 درصد مرکبات کشور در استان مازندران تولید می شود ، افزود : با ظرفیت بالای تولید مرکبات امکان صادرات در استان فراهم می باشد لذا توسعه  اقتصاد کشاورزی با تسهیل در فروش محصولات کشاورزی میسر می گردد.  

استاندار مازندران ساماندهی اراضی کشاورزی را یک تکلیف برای مسئولان این بخش دانست و ادامه داد : تعیین تکلیف اراضی شیب دار و بهره گیری درست از این ظرفیت در حوزه های مختلف کشاورزی از اولویت های اقتصاد کشاورزی در مازندران است.  

حسین زادگان با اشاره به اینکه بخشی از مرکبات استان در سبد ضایعات قرار می گیرد ، تاکید کرد: تولیدات کنسانتره میوه با توجه به حجم بالای مرکبات و میوه در استان موجب تحول شگرف در جلوگیری از دورریز مرکبات خواهد شد و ارزش افزوده برای کشاورزان در پی دارد.

وی گفت : بر اساس آمارها میزان زیر درختی های مرکبات و میوه در نخستین مرکز لجستیک و پایانه صادراتی محصولات کشاورزی (روماک گستر)  بیش از20 درصد است و 40 هزار تن میوه درجه چهار در این مجموعه وجود دارد.

استاندار مازندران با انتقاد از اینکه مازندران از لحاظ صنایع تبدیلی فقیر و در بعضی از صنایع ضعیف است که می بایست به سمت مدرن شدن حرکت کند ، افزود : لذا در سال های آینده با توسعه دانش و تکنولوژی می توانیم  شاهد افزایش تولیدات کشاورزی و صنعتی باشیم.  

حسین زادگان اظهار کرد: از ظرفیت بانک های عامل می بایست جهت اجرای پروژه های مدرن در حوزه کشاورزی و  رونق تولید و اشتغال در استان مازندران بهره گرفت و دولت تسهیلاتی برای شرکت های حمل ونقل در نظر گرفته است که سبب رونق تولید و اشتغال می گردد. 

استاندار مازندران همچنین با بیان اینکه حدود 10 هزار میلیارد تومان توسط بانک ملی برای فعال سازی حوزه تولید و واحدهای تولیدی تعلق گرفته است اعلام کرد: به همین منظور  فاز نخست مرکز لجستیک و پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در شهرستان جویبار طی 2 ماه آینده راه اندازی می گردد که نقش بی بدیلی در توسعه صنایع تبدیلی ایفا خواهد نمود.  

وی افزود: صادرات به کشورهای آسیای میانه از اولویت های مهم در صنایع تبدیلی می باشد لذا پروژه هایی همچون مرغ لاین، پایانه صادراتی روماک گستر و پایانه صادراتی و مجموعه پرورش ماهیان خاویاری قره برون سه پروژه مهم استان می باشد که موجب تحرک و توسعه اقتصادی استان می گردد. 

http://fajreshomal.ir/fa/News/4047/استاندار-مازندران-با-انتقاد-از-اینکه-مازندران-از-لحاظ-صنایع-تبدیلی-فقیر-و-در-بعضی-از-صنایع-ضعیف-است
بستن   چاپ