گروه اندیشه: معاون پژوهشی و فرهنگی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران گفت: تفکر، زمانی سازنده است و منجر به تحول و دگرگونی اساسی میگردد که عواطف انسانی را تحریک کند و و منجر به تقویت ایدیولوژی جمعی شود.
محمد شریفی معاون پژوهشی و فرهنگی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران به مناسبت فرا رسیدن هفته پدافند غیر عامل در گفتوگو باپایگاه خبری فجر شمال، در باره نقش تفکر انقلابی در پدافند غیرعامل گفت: تفکر، زمانی سازنده است و منجر به تحول و دگرگونی اساسی میگردد که عواطف انسانی را تحریک کند و و منجر به تقویت ایدیولوژی جمعی شود.میتوان گفت که تفکر انقلابی، یک منش سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است که در زندگی فردی و اجتماعی انسان اثر خیر داشته باشد و انسان را به عاقبت خیر برساند.
وی افزود: به عبارت دیگر تفکر انقلابی همان «تفکر بسیجی»، به معنای توکل بر خدا، اعتماد به درون، شجاعت اقدام و عمل بهموقع، بصیرت، ابتکار ورزی، امیدواری به آینده، نترسیدن از دشمن و تسلیم نشدن در برابر او و در یک جمله، عمل به توصیههای امام امت(ره) و مقام معظم رهبری است.
شریفی در باره نقش تفکر انقلابی در مصون سازی کشور گفت: از نگاه مقام معظم رهبری، حل بسیاری از مشکلات در کشور، با داشتن روحیه انقلابیگری حل خواهد شد. چرا که هرجا موفقیت و پیروزی بوده است، همانجا تفکر انقلابی بروز و ظهور پیدا کرده است.
وی ادامه داد: البته تفکر انقلابی واقعی، نه ادعایی. تفکری انقلابی با توجه به شرایط زمانه، مسایل عمومی مردم از باورها، فرهنگ، سیاست، اقتصاد و ... را حفظ میکند. امنیت واقعی برای کشور ایجاد میکند و در عرصههای مقاومت و دفاع از حرم و حریم اهل بیت(ع) و نیز در عرصه علمی و اقتصادی موجب رشد کشور شده است.
معاون پژوهشی و فرهنگی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران با رایه این مطلب که در مقاطعی مثل دفاع مقدس و حتی خود انقلاب، هرچه تفکر انقلابی به عرصههای عمل نزدیکتر شده، موفقیتهای بزرگی به دستآمده است خاطرنشان کرد: هر گاه از این تفکر فاصله گرفتیم، مشکلات فراوانی مانند فساد، تبعیض و بیعدالتی در جامعه شکل گرفته است.
عضو هیات علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: توجه به خدای متعال در همه امور مادی و معنوی، اخلاص در انجام وظایف، خودسازی، امیدبخشی به آینده روشن کشور و انقلاب و زنده نگهداشتن روحیه خدمتگزاری و عشق و خدمت به مردم، جلوگیری از فساد و انحراف در انجام وظایف، عدم انجام کارهای خلاف مصلحت نظام اسلامی، توجه بیشتر در خدمترسانی به محرومان و مستضعفان، وحدت در گفتار و رفتار، خستگیناپذیری، حضور پر رنگتر قشر انقلابی در صحنههای حساس کشور، تلاش برای جذب نخبگان و ایجاد فرصتهایی برای تقویت بنیه انقلابی آنان، استفاده از قشر جوان نخبه برای القای تفکرات انقلابی میان جوانان و تلاش برای زدودن افکار منفی که منجر به یاس و ناامیدی اقشار مختلف مردم میگردد.
وی با اشاره به تهدیدات و خطراتی که انقلاب اسلامی با آن روبرو است اذعان داشت: یک انقلاب، زمانی میتواند پایدار و ثابت بماند که اهداف انقلابی خویش را در هر شرایط و زمانه محفوظ بدارد. بهرهگیری از اعتقادات پاک مردم در جهت سیاستهای بعضا نادرست مسئولان، عدم پیادهسازی آرمانهای انقلاب و بیتوجهی به نقش مردم در حفظ آرمانها و امنیت کشور، توجه به قشر خاص در جامعه و نادیدهگرفتن تواناییها و استعداد دیگر اقشار جامعه، هدر رفتن انرژیهای فراوان جامعه بخصوص قشر جوان و نخبه و عدم بهرهگیری از آنها در مسیر درست، چندقطبی کردن کشور در عرصه سیاست، ترویج فرهنگ غلط بیگانه، عدم معرفی فرهنگ درست بیگانه و حتی بیثباتیهای اقتصادی، کشور را با تهدیدهای متعددی مواجه خواهد کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران علاوه بر خطرهای خارجی و فتنههای پی در پی دشمنان قسمخورده، با خطرهای داخلی مثل کمرنگشدن دین و ارزشهای دینی، نفاق و تفرقه، تنها ماندن ولایت و بیتوجهی به فرمایشات دلسوزانه ایشان مواجه است و مهمترین خطر این است که مردم، نظام، انقلاب اسلامی و مسوولان نظام را از خود ندانند.
شریفی تفکر انقلابی را بینشی دانست که وقتی جوانه میزند، جوانههایش متکی به خودش است، روی پای خود میایستد«فاستوی علی سوقه» و وابسته نیست. و ادامه داد: این بینش، درونزا است و همین امر، موجب عصبانیت دشمن میشود.«لیغیظ بهم الکفار». در تفکر انقلابی پیشرفت کشور بر عصبانیت دشمن ترجیح دارد و اجازه نمیدهد دشمن برای او تعیین تکلیف کند. بنا بر فرمایش پرمغز مقام معظم رهبری، دشمن بیش از انرژی هستهای از روحیه انقلابی و جهادی آحاد مردم میهراسد.
وی ادامه داد: از این رو هرگاه در مسیر منویات رهبر معزز انقلاب، خواستهها و پیشنهادات معظمله به خصوص در زمینه تصمیمسازی و تصمیمگیری مبتنی بر روحیه جهادی و عمل انقلابی گام برداشته شود، عملکرد موفقیتآمیزی خواهیم داشت. در این زمینه برخی از ارکان کشورمان از جمله نیروهای نظامی و بسیجی و در شرایط کنونی کرونایی کشور، قشر مدافعان سلامت کشور از این روحیه جهادی برخوردارند.
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران مهمترین شیوه احیای تمدن نوین اسلامی، تلفیق دقیق دین و علم دانست و ادامه داد: در این راستا باید اقداماتی انجام گیرد ازجمله اینکه ضرورت تحول را خصوصا در تولید، آموزش، اقتصاد، فرهنگ و ... بپذیریم و موارد نیازمند به تحول جدی و اساسی و فوری را مشخص کنیم؛ فرهنگ تحول در جامعه را پیاده کنیم، مخالفان و موانع تحول را بشناسیم و همه ارگانهای جامعه را درگیر تحول کنیم تا تحول همهجانبه در حوزه اندیشه، اقتصاد، سیاست، فرهنگ و مدیریت انجام پذیرد.
وی ادامه داد: از دیگر اقدامات لازم در مسیر تحول، بازخوانی جدید انقلاب و آرمانهای انقلاب، طراحی برنامهای بلندمدت برای نیل به خواستههای انقلاب، تقویت بنیه دینی و اعتقادی جوانان خصوصا روحیه حقطلبی، تلاش برای حفظ پاکدامنی جوانان، تقویت روحیه شهادتطلبی در کنار کارهای بزرگ علمی و عمقبخشی در خصوص باور به مهدویت و تلاش برای زمینهسازی ظهور.
شریفی به نقش دانشگاه در شکلگیری و تقویت فرهنگ جهادی و عمل انقلابی اشاره کرد و اذعان داشت: آنچه تجربه ثابت کرده است، دانشگاه اولین و مهمترین مکان در تحول اعتقادات و اندیشه های جوانان است و این مهم، عنایت ویژه مدیران و مسوولان محترم دانشگاه با مبنا قراردادن ارزشهای اسلامی و سرلوحه قراردادن بیانات و حضرت امام خمینی(ره) و نیز رهنمودها و تدابیر مقام معظم رهبری در تمامی مراحل سیاستگذاری و تدوین شیوهنامهها و اجرای آنها در راستای فرهنگ جهادی در دانشگاه و نیز معرفی و ترویج نمادها و ارزشهای مثبت فرهنگ جهادی و شیوه نهادینهسازی آنها در دانشگاه را میطلبد.
معاون پژوهشی و فرهنگی دانشکده الهیات و معارف اسلامی تاثیر باور و اندیشههای اساتید بر دانشجویان را به مراتب بیشتر از تاثیر گروه همسالان بر یکدیگر دانست و تاکید کرد: از اینرو، حفظ روحیه انقلابی اساتید، آگاهسازی آنان در نقش مهمشان در هدایت دانشجویان و بنیاننهادن روحیه انقلابی در زمینههای اعتقادی و علمی دانشجویان، مساله ای حایز اهمیت است.
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پیام
http://fajreshomal.ir/fa/News/9002/تفکر،-زمانی-سازنده-است-که-منجر-به-تقویت-ایدیولوژی-جمعی-شود