بزرگنمایی:
گروه اندیشه: عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه مازندران با ارایه این مطلب که ویروس و عفونت در بدن افراد چاق، مدت طولانیتری دوام میآورد و شانس گسترش و انتشار ویروس را بالا میبرد. گفت: استان مازندران دارای بالاترین میزان توده بدنی و از فربهترین استانهای کشور است.
گروه اندیشه: عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه مازندران با ارایه این مطلب که ویروس و عفونت در بدن افراد چاق، مدت طولانیتری دوام میآورد و شانس گسترش و انتشار ویروس را بالا میبرد. گفت: استان مازندران دارای بالاترین میزان توده بدنی و از فربهترین استانهای کشور است.
به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، شادمهر میردار عضو هیات علمی گروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه مازندران در یک یادداشت علمی تحلیلی با عنوان «مدیریت ورزش کشور در دوران کرونا»، به بررسی ابعاد مختلف این موضوع و راهکارهای حل این موضوع در ایران پرداخت.
عضو هیات علمی گروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه مازندران در این یاداشت علمی تحلیلی با ارایه این مطلب که جای خالی خط مشی ورزشی سلامت و پیش گیری در سیاستگذاریهای کلان کشور برای از سرگیری فعالیتهای ورزشی و تفریحی در شرایط پاندمی ویروس کرونا مشهود است. آورده است: تاثیر ویروس کرونا یا کووید-19، شدید و دور از انتظار بود. واکنش به این پاندمی نیازمند کنش دقیق توسط همه گروههای جامعه از جمله مدیران ذیربط و سیاستگذاران بخش ورزشی و به طور ویژه ستاد ملی مقابله با کرونای ورزش کشور است.
وی در ادامه این یاداشت علمی می افزاید: آسیبپذیری و یا غلبه بر این ویروس، به چگونگی واکنش بین ویروس و سیستم ایمنی میزبان بستگی دارد. سن، جنسیت، ژنتیک، وضعیت جسمانی، سیستم فیزیولوژیک، تنظیم ایمنی عصبی و تغذیه از ویژگیهای ایمنی فرد میزبان است. همچنین نوع ویروس، جهش، بار ویروسی و مدت زنده ماندن ویروس در بدن میزبان، از ویژگیهای ویروس در شرایط بیولوژیک است که در نهایت، تعاملات این دو منجر به بهبودی یا مرگ فرد خواهد شد.
میردار با ارایه این مطلب که از آنجا که کرونا ویروس به سرعت از یک فرد به فرد دیگر منتقل میشود، تاکیدکرد: فاصله گرفتن و انزوای اجتماعی، لازمه رعایت پروتکل بهداشتی در مواجهه با گسترش ویروس است اما در مقابل، در وضعیت ویروسی محیط، بیتحرکی و صرفا در منزل ماندن بدون فعالیت بدنی با شدت مناسب، اضافه وزن را به همراه خواهد داشت که منجر به پاسخ بیان ژن معیوب سیستم ایمنی ذاتی خواهد شد.
وی با اشاره به این که نقص سیستم ایمنی، بر شدت عفونت ویروسی و مدت ماندگاری آن در بدن اثر مستقیم دارد. ادامه داد: به گزارش معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت کشور، افزایش آمار بیتحرکی و اضافه وزن با توجه به اینکه حدود بیست و پنج درصد« 18 میلیون نفر» جمعیت کشور به چاقی و اضافه وزن مبتلا شدهاند، بسیار نگرانکننده استو بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیماریهای غیر واگیر از جمله اولویتهای بهداشتی برای مراقبت از بدن در برابر این ویروس هستند. در واقع هر عاملی که شانس زندهماندن و پیشرفت ویروس را در بدن بالا ببرد، در رده عوامل خطرناک محسوب میشود.
عضو هیات علمی گروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: در این میان، چاقی و اضافه وزن، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی تنفسی که همگی ریشه در الگوی نامناسب زندگی دارند از مهمترین اولویتهای حمایتی است. اطلاعات بدست آمده نشان میدهد استان مازندران دارای بالاترین میزان توده بدنی و از فربهترین استانهای کشور است به نحوی که 70 درصد جمعیت استان اضافه وزن دارند و بابل، سومین شهر چاق کشور است. گزارشها حاکی است استانهای مازندران با 32/6 درصد، اردبیل 29/8درصد و سمنان با 29/4درصد دارای بالاترین میزان شیوع چاقی است و افراد دارای اضافه وزن بنا به دلایل زیر، زمینه بیشتری برای درگیری با ویروس کرونا دارند.
میرداردر پایان با اشاره به دوام ویروس کرونا، گسترش و بالا رفتن گسترش آن از سوی افراد چاق تاکید کرد: ویروس و عفونت در بدن افراد چاق، مدت طولانیتری دوام میآورد و شانس گسترش و انتشار ویروس را بالا میبرد. تاخیر در پاسخ ایمنی، فرصت تکثیر RNA ویروس کرونا را در افراد چاق بیشتر میکند، لنفوسیتهای کمتری در بدن افراد چاق دیده میشود و در نتیجه افراد با اضافه وزن، پاسخ آنتی بادی کمتری نسبت به سایر افراد با شاخص توده بدنی نرمال بروز میدهند.
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پیام