آخرین مطالب

عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه مازندران؛

منع انجام تمرین های ورزشی فراهم کردن محیطی مناسب برای ابتلا به کرونا ویروس «کووید-19» سیاست و جامعه - تفکر، اندیشه و دانشگاه - آیین زندگی، بهداشت و سلامت

منع انجام تمرین های ورزشی فراهم کردن محیطی مناسب برای ابتلا به کرونا ویروس «کووید-19»

  بزرگنمایی:
گروه اندیشه: عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه مازندران گفت: منع انجام تمرین های ورزشی با تعطیلی مراکز ورزشی، سوق دادن جامعه به سوی بیماری‌های غیرواگیر و تشدید پیامدهای آن با فراهم کردن محیطی مناسب برای ابتلا به «کووید-۱۹» است.

گروه اندیشه: عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه مازندران گفت: منع انجام تمرین های ورزشی با تعطیلی مراکز ورزشی، سوق دادن جامعه به سوی بیماری‌های غیرواگیر و تشدید پیامدهای آن با فراهم کردن محیطی مناسب برای ابتلا به کرونا ویروس  «کووید-19» است.

شاد مهر میردار عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه مازندران در گفت و گو با پایگاه خبری فجر شمال با ارایه این مطلب که تمرین های ورزشی منظم، مهم‌ترین عامل تقویت سیستم ایمنی و مهار بیماری‌های غیر واگیر است. گفت: امروزه اتفاق‌نظر در مورد تاثیر عمیق ورزش بر سیستم ایمنی، امری کاملا بدیهی است. از این رو منع انجام تمرینات ورزشی با تعطیلی مراکز ورزشی، سوق دادن جامعه به سوی بیماری‌های غیرواگیر و تشدید پیامدهای آن با فراهم کردن محیطی مناسب برای ابتلا به کرونا ویروس «کووید-19» است.

وی افزود: خطر ابتلا به نوع شدید این بیماری یا مرگ و میر بر اثر عارضه‌های بیماری‌های غیرواگیر به شدت افزایش می‌یابد. در حالی که ورزش‌ همگانی و فعالیت بدنی روزانه با شدت متوسط، پاسخ واکسیناسیون بدن را بهبود می‌بخشد. مطالعات متعدد گزارش کردند ه اند که فعالیت بدنی با شدت متوسط و روزمره می‌تواند فرآیندهای التهابی را که در اثر بیماری‌هایی چون قلبی عروقی، تنفسی، دیابت، اختلالات شناختی، ایدز، سرطان و از همه مهم‌تر چاقی تولید می‌شود، کاهش ‌دهد.

میردار با ارایه این مطلب که کشورهای مختلف با تشکیل کارگروه‌های علمی و تخصصی، راهکار مناسب را برای از سر‌گیری فعالیت‌های ورزشی و تفریحی در شرایط کرونا ویروس «کووید -19 » ارایه و پیشنهاد کردند. خاطرنشان کرد: در ایران به نظر می‌رسد همه تصمیم‌ها به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واگذار شد تا در مورد آن تصمیم بگیرد. تصمیمی که با اصول اعلام‌شده برای اتخاذ این تصمیم، پر از تناقض و استانداردهای دوگانه و ناکارآمد و آمیخته‌ای از آزمون و خطا است.

عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه مازندران ادامه داد: بررسی‌ها در کشورهای مختلف، حاکی از تدوین راهبردهای متنوع وگسترده جهت حفظ سلامت و ادامه زندگی است. در نتیجه یک پلان ایمنی برای بازگشت به تمرین ها و مسابقه های ورزشی از طریق ستاد مقابله با کرونا در شرایط کرونا ویروس «کووید -19 » تعریف شده است. آنچه که در این بخش مورد توجه قرار گرفته است، لزوم هماهنگی بین واحدهای ذی‌ربط جهت بازگشت به میادین ورزشی با رعایت مرحله بندی از سرگیری تمرین های ورزشی و مسابقات است.

وی با اشاره به این مطلب که گزارش ها حکایت براین دارد که بیماری‌های عفونی در مراسم‌‌های مذهبی مانند حج و یا فستیوال‌های موسیقی زیاد است، تاکید کرد:  اما شواهد قوی از افزایش بیماری‌های عفونی در خلال رقابت‌های ورزشی جهانی و المپیک گزارش نشده است. در بازهای المپیک 2016 ریودوژانیروی برزیل، با وجود 11274 ورزشکار از 207 کشور، تنها 613 نفر بیماری گزارش شد که 56 درصد آن افراد، بیمار عفونی با علایم مجاری تنفسی«47 درصد» و گوارشی«21 درصد» بودند.

وی افزود: هم‌چنین در المپیک زمستانی 2018 در پیونگ چانگ کره جنوبی که بیشترین تعداد ورزشکار با 2029 وزشکار از 92 کشور حضور داشتند، بیشترین بیماری مجاری تنفسی فوقانی از 1402 نفر«5/85 درصد» مراجعه کننده، 107 نفر بودند. 42 نفر از تیم 112 نفره فنلاند دارای علایم سرماخوردگی، 30 نفر دارای علایم عفونت مجاری تنفسی فوقانی با 9 ویروس تنفسی متفاوت بودند. کرونا ویروس انسانی، 11 مورد مشاهده شد که با آنفولانزای نوع B همراه بود که به سرعت این عفونت ویروسی در اعضای تیم منتشر شد.

میردار ادامه داد: اما آنچه که روشن است این است که 46 درصد انتقال این بیماری از طریق مسافرت و جابه‌جایی در حین سفر انجام گرفت. از سوی دیگر با توجه به برگزاری المپیک تابستانی2021، لزوم آماده‌سازی ورزشکاران رشته‌های مختلف بسیار ضروری است. 28 آوریل 2020 رییس کمیته ملی المپیک، بازی‌های المپیک 2020 را لغو کرد. پیش از این تنها جنگ جهانی از جمله جنگ جهانی دوم سبب لغو بازی‌های المپیک تابستانی 1940 توکیو شد. اما اکنون برای اولین بار در تاریخ 124ساله بازی‌های المپیک، این بازی‌ها به دلیل ملاحظات پزشکی به تعویق افتاده است. کمیته بین‌المللی المپیک و پاراالمپیک مصمم به برگزاری آن در سال 2021 با تضمین سلامت ورزشکاران و نیز سایر افراد است.

عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه مازندران اذعان داشت: در کشور ژاپن بر اساس اطلاعات جمع‌آوری‌شده، اجازه برگشت به ورزش با گام‌های تدریجی ارایه شد. در کشور کانادا، مرکز آمادگی جسمانی و تمرین های ورزشی شیوه نامه های بازگشت به اماکن ورزشی و تفریحی را برای نحوه استقرار و چیدمان تجهیزات، کلاس‌های گروهی، تمرین های انفرادی، صخره ‌نوردی، سونا و... طراحی و اجرا کرد.

وی ادامه داد: کشور فرانسه دستورالعملی تحت عنوان بازگشت مرحله‌ای دقیق به تمرین را برای ورزش‌های تیمی و تماسی ارایه کرد. بر این اساس، تمرین های انفرادی مجاز بوده و بازگشت به تمرین های ورزشی برای رشته‌های ورزشی مختلف مانند فوتبال، بسکتبال، راگبی و ورزش‌های برخوردی مجاز شناخته شده است. از این رو بازگشت به ورزش برای کلیه ورزشکاران آماتور و حرفه‌ای به تمرینات ورزشی توصیه شده است.

محقق و پژوهشگر علوم ورزشی مازندرانی با ارایه این مطلب که سازماندهی ورزش در کشور استرالیا در دوران کرونا با تدوین نقشه راه برای بازگشت ایمن به ورزش در کلیه سطوح انجام شده است. اظهار کرد: نکته بسیار مهم در این نقشه راه، اشاره به تعهد و مسوولیت دولت استرالیا در قبال سلامت شهروندان با بازگشایی فعالیت‌های ورزشی در هر منطقه و در هر دو سطح ورزش حرفه‌ای و عمومی است. بر این اساس، بازگشت به ورزش برای سازمان‌های ورزشی ملی، سازمان‌های ورزشی افراد معلول و کم‌توان جسمی، سازمان‌ها و مراکز ایالتی، تمرین های ورزشی و مسابقه های ورزشی در سطوح انجمن‌ها و باشگاه‌های محلی و منطقه‌ای مورد تاکید و توصیه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: برای این منظور، دولت استرالیا چارچوب مشخصی را برای بازگشایی اماکن ورزشی و تفریحی با استفاده آسان و گام به گام چک‌لیست برای ساماندهی به منظور پیگیری پلان بازگشایی فعالیت‌های ورزشی ارا‌یه کرده است. در استرالیا برای بازگشت به ورزش، چهار عنصر طرح و برنامه« استفاده از طرح و برنامه‌ها، فرآیند‌ها و سیستم‌ها برای اداره شایسته و نیازهای تندرستی و آماده کردن محیط ورزشی ایمن»، آماده سازی« تضمین ایمنی اماکن مانند ثبت وضعیت شرکت کنندگان، بهداشت ورزشی کارکنان سالن‌های تمرین ومحدودکردن تجهیزات مشترک تا حد ممکن»، پاسخ گویی«آمادگی برای مدیریت شیوع کرونا ویروس «کووید- 19» و بازیابی «توجه به شیوه نامه ها برای اعتماد‌سازی عمومی خوب و تندرستی شهروندان»، مورد توجه قرار گرفته است.

میردار با اشاره به اینکه طرح زندگی با کرونا در جمهوری ایرلند با هدف مدیریت «کووید-19» با شعار «مصون بمانید»، برای بازگشایی اماکن ورزشی ارایه گردید. اذعان داشت: بر اساس این طرح، ورزش به دو بخش حمایت از بازگشت افراد و کنترل کامل محیط‌های کنترل‌نشده راهبردهای مدیریت ورزش کرونا مشخص شد. در حقیقت حفظ سطح فعالیت افراد، موجب حمایت از زندگی آن ها در برابر بیماری و بازگشت به ورزش به عنوان بخشی از قطع زنجیره انتقال کرونا تعریف شده است. در واقع مشاغل و رشته‌های مختلف ورزشی در پنج سطح تعریف شده اند که در سطح چهار یا پنج، برخی محدودیت‌ها فقط با توجه به ویژگی و ماهیت آن برنامه تعریف شده است و نه اینکه مشاغل سیاه و سفید تعریف شوند.

وی افزود: در آمریکا دستورالعمل پیشنهادی برای بازگشت به ورزش در سه مرحله و فاز اجرایی بر اساس سطح خطر ارایه شده است. مرحله نخست تمرین های انفرادی«کمترین خطر»، مرحله دوم تمرین های گروهی«خطر متوسط» و مرحله سوم مسابقه های ورزشی« بالاترین خطر». بدیهی است این مسیر بازگشایی از مرحله یک به سه به صورت تدریجی است، اما در کشور ما این روند کاملا وارونه است.

عضو هیات علمی دانشکاه مازندران  اذعان داشت: در سوئد انجام تمرین ها و مسابقه ها و بازگشایی کلیه اماکن ورزشی در کلیه رده‌های سنی آزاد اعلام شده است و در یک تصمیم بزرگ، رشته‌های فوتبال، هاکی روی یخ، بسکتبال، هندبال و دیگر ورزش‌های داخل سالن بازگشایی شده است. در سنگاپور فاز دوم بازگشت به ورزش و فعالیت بدنی، کلیه فعالیت‌ها، تمرین های ورزشی انفرادی و گروهی و ورزش‌های تماسی تحت شرایط اعلام شده، مجاز اعلام گردید و در انگلستان با وجود محدودیت‌های اعمال شده در ماه نوامبر، خارج شدن از منرل برای انجام تمرین های ورزشی بلامانع و انجام بیشتر تمرین های ورزشی در گروه‌های مختلف مجاز اعلام شده است.

میردار گفت: در انگلیس، کاهش ساعت فعالیت مشاغل پرخطر و نیز رعایت فاصله اجتماعی به مورد اجرا گذاشته شده است، در صورتی که در ایران مشاغل پرخطر به فعالیت خود ادامه می‌دهند اما سایر مشاغل تعطیل شده‌اند. در ایرلند شمالی، بازگشایی کلیه رشته‌های ورزشی مجاز شمرده شده است. سازمان بهداشت جهانی از همین رو پیشنهاد‌های خود را برای ساماندهی فعالیت‌های ورزشی و بازگشایی اماکن ورزشی در شرایط پاندمی کووید-19 در چند سر فصل شامل قبل و حین فعالیت ورزشی ارایه کرده است.

محقق و پزوهشگر علوم ورزشی دانشگاه مازندران در پایان ادامه داد: مجله پزشکی ورزشی «بریتیش» در شماره اخیر خود می‌نویسد که در فقدان واکسن اثربخش و درمان، ارتباط بین میزان ایمنی یا مهرو موم کردن نسبی محیط و بازگشایی اماکن ورزشی، لزوم داشتن یک طرح سلامت در کلیه مواقع با رعایت چهار نکته رعایت گروه‌بندی و سطح‌بندی فعالیت‌های ورزشی افراد در معرض ویروس در سه سطح «بیشترین، در حد متوسط و کمترین سطح»، حفظ شیوه نامه های فاصله اجتماعی، ضرورت استفاده از تجهیزات حفاظتی شخصی و  مانیتور وکنترل شرایط مکانی امکان پذیر است.

حمیدرضا گل محمدی تواندشتی

انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

بهره‌مندی 302 نفر از خدمات مشاوره فردی و گروهی در چالوس

آخرین وضعیت جوی و متوسط دمای مازندران تا هفته آینده+ جدول

همایش تخصصی نقش زنان در دوران دفاع مقدس در بهشهر برگزار شد

افتتاح درمانگاه دندانپزشکی مهر شفای ایران در ساری

طباطبایی فیلسوف، دین‌شناس، عارف، اهل شهود، محقق و صاحب‌نظر در علوم و معارف مختلف اسلامی

اصلاح و ابهام زدایی از برخی قوانین در جهت توسعه شهری مازندران

میز خدمت سبب تسهیل در پیشبرد مسائل و رفع دغدغه های مردم

ایجاد مجتمع های تولیدی نان، افزایش تولید و کاهش صفوف نان را در پی خواهد داشت

توقیف خودروی حامل سیگار قاچاق

تفکر بسیج به کشورهای اروپایی و دانشگاه‌های دنبا صادر شد

بسیج مایه خشم دشمنان است

کشف و شناسایی هنرمندان متعهد و تقویت استعدادهای حوزه هنر و شعر

تحویل هشت سری جهیزیه بین زوجهای نیازمند بهشهری همزمان با هفته بسیج

برگزیدگان جشنواره «فتح خون» معرفی شدند

هفته بسیج به عنوان یکی از زیباترین و پرافتخارترین یادگاران معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی

خلاصه اخبار مهم مازندران در روز گذشته

اخبار انتظامی استان مازندران در روز 30 آبان

105 فرصت شغلی برای مددجویان و نیازمندان میاندورود ایجاد شد

نقش بسیار مهم پدر و مادر و معلمان در ترویج فرهنگ مطالعه

آثار و اسناد شهدا به عنوان منابع هویت ساز،جمع آوری، تبیین و منعکس شود

اعلام محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده‌های شمال/کندوان شنبه بازگشایی می‌شود

اجرای 185 عنوان برنامه های فرهنگی اجتماعی اقتصادی و عمرانی و ورزش در هفته بسیج

عطرافشانی گلزارشهدای دستکنده کلا همزمانبا هفته بسیج

پیام تبریک فرماندار سیمرغ بمناسبت هفته بسیج

بیانیه فرمانده سپاه شهرستان سیمرغ به مناسبت هفته بسیج مستضعفین

معرفی برترین‌های مسابقات قرآن نیروی پدافند هوایی ارتش

188 متسابق قرآنی در مسابقات قرآنی پدافند هوایی آجا به رقابت پرداختند

فعالان و حاملان قرآن باید جذابیت و محبوبیت داشته باشند

کتاب از بهترین سرمایه‌های انسان و عوامل رشد و پویایی یک جامعه است

فرماندار سیمرغ در این دیدار اظهار کرد: ترویج روحیه ایثار و شهادت و فرهنگ دفاع مقدس در جامعه یک ضرورت است

علت تعطیلی جایگاه سی ان جی شهرداری ساری چه بود؟

بسیج جهان اسلام افتخار ماست

تشریح برنامه‌های سپاه ناحیه‌ی نکا در هفته‌ی بسیج

توسعه فرهنگ بسیج موجب بیداری منطقه و دنیا شده است

نود و هشت میلیارد تومان وام حمایتی به مددجویان مازندرانی پرداخت شد

جان باختن 353 نفر در حوادث جاده‌ای مازندران

مهلت ارسال آثار تا 5 آذرماه تمدید شد

محکومیت سه میلیاردی قاچاقچی موتورسیکلت در تنکابن

مقام معظم رهبری نگذاشتند انقلاب ما دچار انحراف یا بازگشت شود

مردم ساری بیش از 17 میلیارد تومان زکات پرداخت کردند

ضرورت سیستم جامع در مدیریت پسماند

پیام تسلیت استاندار مازندران درپی درگذشت مادر گرانقدر شهیدان والامقام احمد و محمد یوسفی

تخصیص 230 میلیارد تومان برای جبران خسارت‌های عمرانی بحران های طبیعی

مرکز مدیریت پسماند مازندران افتتاح شد

بسیج، با تکیه بر فرهنگ فاطمی و حسینی، تجلی روحیه جهادی و انقلابی جوانان این سرزمین است

رکوردشکنی تیرانداز مازندرانی در بوندسلیگا

اجلاسیه بین‌المللی شهدای جهان اسلام در مازندران برگزار می‌شود

تفاهم‌نامه همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای مازندران

مهمترین اخبار انتظامی استان مازندران در 27 آبان

مازندران می تواند در هوش مصنوعی در شمار برترین ها قرار گیرد