آخرین مطالب

عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران؛

ایران از نظر جاذبه­‌های باستانی و تاریخی در زمره پنج کشور برتر جهان قرار دارد تفکر، اندیشه و دانشگاه

ایران از نظر جاذبه­‌های باستانی و تاریخی در زمره پنج کشور برتر جهان قرار دارد

  بزرگنمایی:
گروه اندیشه: عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران گفت: ایران از لحاظ جاذبه‌های طبیعی بین پنج کشور و از نظر جاذبه­‌های باستانی و تاریخی در زمره پنج کشور برتر جهان قرار دارد.

 گروه اندیشه: عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران گفت: ایران از لحاظ جاذبه‌های طبیعی بین پنج کشور و از نظر جاذبه­‌های باستانی و تاریخی در زمره پنج کشور برتر جهان قرار دارد.  

به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، رحمت عباس‌نژاد سرستی عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران در یک یادداشت علمی تحلیلی، به بررسی موضوع گردشگری در دنیای پس از کرونا پرداخت و در آغاز این یاداشت علمی تحلیلی با اشاره به چند نکته شنیده شده از طریق نهادها و مراجع رسمی ملی و جهانی آورد: بر اساس گزارش‌­های سازمان جهانی گردشگری، ایران از لحاظ جاذبه‌های طبیعی بین پنج کشور و از نظر جاذبه­‌های باستانی و تاریخی در زمره پنج کشور برتر جهان قرار دارد.  ایران در بین 161 کشور عضو یونسکو، با ثبت 24 اثر تاریخی و طبیعی در فهرست جهانی، در رتبه نهم قرار دارد. مطابق سند چشم‌انداز توسعه کشور در افق 1404 خورشیدی، باید زمینه برای جذب 20 میلیون گردشگر خارجی و کسب درآمدی در حدود 20 میلیارد دلار فراهم شود.

وی ادامه می دهد: در طول یک دهه گذشته، گردشگری هر ساله تقریبا ده درصد از تولید ناخالص جهانی را به وجود آورده و به دنبال آن حدود یک دهم اشتغال دنیا را به خود اختصاص داده است، تعداد کل گردشگران بین­‌المللی حدود 1/3 میلیارد نفر و میزان درآمد سالانه دنیا از محل گردشگری تقریبا 1200 میلیارد دلار است. سهم ایران از تعداد گردشگران بین‌­المللی بر اساس آمارهای نهادهای مسئول داخلی، حدود 5/. درصد و از درآمد جهانی گردشگری نیز تقریبا سه میلیارد دلار است
.

 عباس نژاد سرستی در ادامه این یاداشت می افزاید:  تلاش و عزم دولت­‌ها و وزارت«سازمان» میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دوران پس از انقلاب اسلامی«از دوران دفاع مقدس که تمام قوای کشور در راستای صیانت از میهن و دین بسیج شده بود تا امروز که شدیدترین تحریم­‌ها توسط استکبار جهانی اعمال گردیده است»  در زمینه برنامه­‌ریزی برای حفاظت از میراث فرهنگی و توسعه گردشگری بر هیچ­‌کس پوشیده نیست.

عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران تاکید می کند: در بحبوحه جنگ نابرابر و تحمیلی، دغدغه‌های جدی برای ثبت میراث فرهنگی کشور در فهرست ملی و جهانی«یونسکو» وجود داشته است. اما آمار و ارقام فوق، ما را به این نتیجه می­‌رساند که با وجود ظرفیت­‌های فراوان در زمینه جاذبه­‌های مختلف طبیعی و تاریخی فرهنگی، سهم ما از درآمد و اشتغال جهانی گردشگری بسیار پایین است.

وی می افزاید: هدف من در این مجال، ارزیابی و تحلیل عملکردها و بیان استعدادها و ظرفیت­‌های بالای گردشگری کشور و یا استان مازندران نیست که خود موضوع دیگری است و وقت جداگانه­‌ای را می­‌طلبد. در شرایطی که ملت ما از یک‌سو، سخت­‌ترین شرایط تحریم را تجربه می­‌کند و از سوی دیگر، شیوع ویروس کرونا نیز علاوه بر فجایع انسانی دردناکی که هر روز ایجاد می­‌کند آسیب­‌های جدی و عمیقی را بر پیکره اقتصاد کشور و صاحبان مشاغل وارد  می­‌کند، طرح‌­های حمایتی از بخش‌های دست­‌ا‌ندرکار گردشگری و برنامه­‌ریزی­‌های هدفمند برای هدایت این بخش در دوران موسوم به پساکرونا چه باید باشد؟ تجربه نشان داده است هر زمان که حیات اجتماعی اقتصادی بشر در اثر عواملی فراگیر نظیر جنگ‌­های جهانی و شیوع بیماری­‌های واگیر و همه‌­گیر دچار اختلال و توقف گردید، سیاست­‌گزاران، تصمیم‌سازان و نهادهای مربوطه، ضمن مدیریت وضع موجود، پیش‌­بینی­‌ها و برنامه‌­ریزی­‌های جدی برای فردای فارغ از عوامل ویرانگر مذکور به عمل آورده‌­اند، به طوری که زمینه را برای تحولات اساسی و جهشی در وضعیت اقتصاد، صنایع، علوم و فناوری مهیا کرده­‌اند.


محقق و پژوهشگر مازندرانی توضیح می دهد:  روزانه آمارهای گوناگونی در خصوص ضررهای وارده بر پیکره صنعت گردشگری در دنیا در اثر شیوع ویروس کرونا دریافت می­‌کنیم. دست­‌اندرکاران مربوطه معتقدند که گردشگری تنها حوزه‌­ای است که از این واقعه دچار آسیب­‌های شغلی و درآمدی صد درصدی شده است، گزارش­‌های سازمان جهانی گردشگری نیز به این آمار تلخ نزدیک است. طبق گزارش‌­های این سازمان در ابتدای شیوع کرونا رشد منفی یک درصدی در جهان اتفاق افتاد ولی این رشد منفی خیلی زود، سیر نزولی با شیب تند را تجربه کرد به طوری که در دوران­‌های مختلف شیوع و قرنطینه، روندهای منفی 16، 65، 97، 91، 81 و 79 درصد را پشت سر گذاشت.

وی خاطرنشان می کند:گزارش مزبور هم‌چنین میانگین رشد منفی گردشگری ایران را در هشت ماه نخست سال 2020 میلادی، 72 درصد اعلام کرده است. طبعا این آسیب به طور نسبی بر مهم‌­ترین بخش‌­های دست‌اندرکار صنعت گردشگری اعم از تأسیسات اقامتی گردشگری شامل هتل­‌ها، متل­‌ها، پلاژها، مراکز بوم‌­گردی و ...، رستورا‌‌‌ ن ها و واحدهای پذیرایی، ناوگان حمل و نقل، دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی و تورگردانان، مراکز تولید صنایع دستی و سوغات گردشگری، جاذبه‌ها، مراکز دیدنی، پارک­‌های جنگلی، مراکز تفریحی، موزه‌­ها و نظایر آن‌ها وارد شده است
.

عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران با ارایه این مطلب که  دولت به طور عام و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به طور خاص، باید ضمن چاره‌­اندیشی در خصوص حمایت­‌های جاری به فعالان بخش گردشگری، در زمینه گردشگری پس از کرونا برنامه‌­ریزی کنند. می افزاید: در این راستا ضمن استفاده از ظرفیت مجلس شورای اسلامی و خاصه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و فراکسیون گردشگری و میراث فرهنگی مجلس و هم‌چنین دانشگاه­‌ها، از توان‌­ها و تجربیات کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی ایران نیز بهره‌ برداری کنند.

وی  در ادامه این یاداشت علمی تحلیلی تاکید می کند:  بخش­‌های خصوصی گردشگری ایران نظیر جامعه هتلداران ایران، نمایندگان دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی، جوامع و انجمن­‌های مرتبط، شرکت­‌های مهم سرمایه­‌گذاری نظیر شرکت سرمایه­‌گذاری ایرانگردی و جهانگردی، هلدینگ گردشگری تامین اجتماعی، سرمایه­‌گذاران منتخب و صاحب اهلیت حوزه گردشگری و نظایر آنها مشاوران مطلوبی در این زمینه به شمار می­‌روند. توجه به نظرات بخش خصوصی گردشگری در تصمیم‌­گیری­‌ها، راهکار بسیار خوبی برای برون­‌رفت از این چالش و مدیریت آن در پس از کرونا است.

عباس نژاد سرستی توضیح می دهد: خواننده این مطالب چنان‌چه آشنایی تخصصی‌­تر و بیش­تری با ظرفیت­‌های گردشگری طبیعی و فرهنگی ایران که شمه‌­ای از آن ها در بالا از نظر گذشت، حاصل کند و هم‌چنین نظری به وظایف و تکالیف دولت و بخش­‌های مختلف گردشگری در اسناد بالادستیِ توسعه کشور بیافکند، طبعا تشکیل کمیسیون گردشگری در مجلس شورای اسلامی را راهکاری منطقی در توسعه این ظرفیت اساسی و رشد سرمایه­‌گذاری در بخش‌های مختلف آن خواهد دانست
.

وی با ارایه این مطلب که  در دنیای پس از کرونا، مساله رعایت بهداشت به عنوان اصلی‌ترین شرط گردشگران داخلی و خارجی مطرح خواهد شد. بنابراین برنامه­‌ریزی، تبلیغات و آموزش دست‌­اندکاران و فعالان این حوزه از همین امروز باید آغاز شود. می آورد: ایران کشور ارزانی برای جهانگردان خارجی است. شواهد نشان داده است اکثر کسانی که به کشور ما سفر کرده‌­اند وجود امنیت، بهداشت، خوراکی‌­های متنوع، مراکز جذاب و نظایر آن را به عنوان ره‌آورد سفر خود برای دیگران تعریف کردند و ضمن ابراز تمایل برای مسافرت دوباره به ایران، دیگران را نیز به این امر تشویق کرده اند.

عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندراندر پایان تاکید می کند: پس از همین حالا باید به طور جدی به فکر گردشگری در دنیای پس از کرونا باشیم تا ضمن اطلاع‌رسانی در زمینه وجود امنیت و ارتقای بهداشت اجتماعی و زیست‌محیطی، فعالان این حوزه را در پیامدها و آسییب‌های ناشی از تحریم‌های استکبار جهانی و کرونا دریابیم که آینده از آن ملت مقاوم و صبور ایران است.


حمیدرضا گل محمدی تواندشتی

انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

بهره‌مندی 302 نفر از خدمات مشاوره فردی و گروهی در چالوس

آخرین وضعیت جوی و متوسط دمای مازندران تا هفته آینده+ جدول

همایش تخصصی نقش زنان در دوران دفاع مقدس در بهشهر برگزار شد

افتتاح درمانگاه دندانپزشکی مهر شفای ایران در ساری

طباطبایی فیلسوف، دین‌شناس، عارف، اهل شهود، محقق و صاحب‌نظر در علوم و معارف مختلف اسلامی

اصلاح و ابهام زدایی از برخی قوانین در جهت توسعه شهری مازندران

میز خدمت سبب تسهیل در پیشبرد مسائل و رفع دغدغه های مردم

ایجاد مجتمع های تولیدی نان، افزایش تولید و کاهش صفوف نان را در پی خواهد داشت

توقیف خودروی حامل سیگار قاچاق

تفکر بسیج به کشورهای اروپایی و دانشگاه‌های دنبا صادر شد

بسیج مایه خشم دشمنان است

کشف و شناسایی هنرمندان متعهد و تقویت استعدادهای حوزه هنر و شعر

تحویل هشت سری جهیزیه بین زوجهای نیازمند بهشهری همزمان با هفته بسیج

برگزیدگان جشنواره «فتح خون» معرفی شدند

هفته بسیج به عنوان یکی از زیباترین و پرافتخارترین یادگاران معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی

خلاصه اخبار مهم مازندران در روز گذشته

اخبار انتظامی استان مازندران در روز 30 آبان

105 فرصت شغلی برای مددجویان و نیازمندان میاندورود ایجاد شد

نقش بسیار مهم پدر و مادر و معلمان در ترویج فرهنگ مطالعه

آثار و اسناد شهدا به عنوان منابع هویت ساز،جمع آوری، تبیین و منعکس شود

اعلام محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده‌های شمال/کندوان شنبه بازگشایی می‌شود

اجرای 185 عنوان برنامه های فرهنگی اجتماعی اقتصادی و عمرانی و ورزش در هفته بسیج

عطرافشانی گلزارشهدای دستکنده کلا همزمانبا هفته بسیج

پیام تبریک فرماندار سیمرغ بمناسبت هفته بسیج

بیانیه فرمانده سپاه شهرستان سیمرغ به مناسبت هفته بسیج مستضعفین

معرفی برترین‌های مسابقات قرآن نیروی پدافند هوایی ارتش

188 متسابق قرآنی در مسابقات قرآنی پدافند هوایی آجا به رقابت پرداختند

فعالان و حاملان قرآن باید جذابیت و محبوبیت داشته باشند

کتاب از بهترین سرمایه‌های انسان و عوامل رشد و پویایی یک جامعه است

فرماندار سیمرغ در این دیدار اظهار کرد: ترویج روحیه ایثار و شهادت و فرهنگ دفاع مقدس در جامعه یک ضرورت است

علت تعطیلی جایگاه سی ان جی شهرداری ساری چه بود؟

بسیج جهان اسلام افتخار ماست

تشریح برنامه‌های سپاه ناحیه‌ی نکا در هفته‌ی بسیج

توسعه فرهنگ بسیج موجب بیداری منطقه و دنیا شده است

نود و هشت میلیارد تومان وام حمایتی به مددجویان مازندرانی پرداخت شد

جان باختن 353 نفر در حوادث جاده‌ای مازندران

مهلت ارسال آثار تا 5 آذرماه تمدید شد

محکومیت سه میلیاردی قاچاقچی موتورسیکلت در تنکابن

مقام معظم رهبری نگذاشتند انقلاب ما دچار انحراف یا بازگشت شود

مردم ساری بیش از 17 میلیارد تومان زکات پرداخت کردند

ضرورت سیستم جامع در مدیریت پسماند

پیام تسلیت استاندار مازندران درپی درگذشت مادر گرانقدر شهیدان والامقام احمد و محمد یوسفی

تخصیص 230 میلیارد تومان برای جبران خسارت‌های عمرانی بحران های طبیعی

مرکز مدیریت پسماند مازندران افتتاح شد

بسیج، با تکیه بر فرهنگ فاطمی و حسینی، تجلی روحیه جهادی و انقلابی جوانان این سرزمین است

رکوردشکنی تیرانداز مازندرانی در بوندسلیگا

اجلاسیه بین‌المللی شهدای جهان اسلام در مازندران برگزار می‌شود

تفاهم‌نامه همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای مازندران

مهمترین اخبار انتظامی استان مازندران در 27 آبان

مازندران می تواند در هوش مصنوعی در شمار برترین ها قرار گیرد