آخرین مطالب

عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران؛

ایران از نظر جاذبه­‌های باستانی و تاریخی در زمره پنج کشور برتر جهان قرار دارد تفکر، اندیشه و دانشگاه

ایران از نظر جاذبه­‌های باستانی و تاریخی در زمره پنج کشور برتر جهان قرار دارد

  بزرگنمایی:
گروه اندیشه: عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران گفت: ایران از لحاظ جاذبه‌های طبیعی بین پنج کشور و از نظر جاذبه­‌های باستانی و تاریخی در زمره پنج کشور برتر جهان قرار دارد.

 گروه اندیشه: عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران گفت: ایران از لحاظ جاذبه‌های طبیعی بین پنج کشور و از نظر جاذبه­‌های باستانی و تاریخی در زمره پنج کشور برتر جهان قرار دارد.  

به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، رحمت عباس‌نژاد سرستی عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران در یک یادداشت علمی تحلیلی، به بررسی موضوع گردشگری در دنیای پس از کرونا پرداخت و در آغاز این یاداشت علمی تحلیلی با اشاره به چند نکته شنیده شده از طریق نهادها و مراجع رسمی ملی و جهانی آورد: بر اساس گزارش‌­های سازمان جهانی گردشگری، ایران از لحاظ جاذبه‌های طبیعی بین پنج کشور و از نظر جاذبه­‌های باستانی و تاریخی در زمره پنج کشور برتر جهان قرار دارد.  ایران در بین 161 کشور عضو یونسکو، با ثبت 24 اثر تاریخی و طبیعی در فهرست جهانی، در رتبه نهم قرار دارد. مطابق سند چشم‌انداز توسعه کشور در افق 1404 خورشیدی، باید زمینه برای جذب 20 میلیون گردشگر خارجی و کسب درآمدی در حدود 20 میلیارد دلار فراهم شود.

وی ادامه می دهد: در طول یک دهه گذشته، گردشگری هر ساله تقریبا ده درصد از تولید ناخالص جهانی را به وجود آورده و به دنبال آن حدود یک دهم اشتغال دنیا را به خود اختصاص داده است، تعداد کل گردشگران بین­‌المللی حدود 1/3 میلیارد نفر و میزان درآمد سالانه دنیا از محل گردشگری تقریبا 1200 میلیارد دلار است. سهم ایران از تعداد گردشگران بین‌­المللی بر اساس آمارهای نهادهای مسئول داخلی، حدود 5/. درصد و از درآمد جهانی گردشگری نیز تقریبا سه میلیارد دلار است
.

 عباس نژاد سرستی در ادامه این یاداشت می افزاید:  تلاش و عزم دولت­‌ها و وزارت«سازمان» میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دوران پس از انقلاب اسلامی«از دوران دفاع مقدس که تمام قوای کشور در راستای صیانت از میهن و دین بسیج شده بود تا امروز که شدیدترین تحریم­‌ها توسط استکبار جهانی اعمال گردیده است»  در زمینه برنامه­‌ریزی برای حفاظت از میراث فرهنگی و توسعه گردشگری بر هیچ­‌کس پوشیده نیست.

عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران تاکید می کند: در بحبوحه جنگ نابرابر و تحمیلی، دغدغه‌های جدی برای ثبت میراث فرهنگی کشور در فهرست ملی و جهانی«یونسکو» وجود داشته است. اما آمار و ارقام فوق، ما را به این نتیجه می­‌رساند که با وجود ظرفیت­‌های فراوان در زمینه جاذبه­‌های مختلف طبیعی و تاریخی فرهنگی، سهم ما از درآمد و اشتغال جهانی گردشگری بسیار پایین است.

وی می افزاید: هدف من در این مجال، ارزیابی و تحلیل عملکردها و بیان استعدادها و ظرفیت­‌های بالای گردشگری کشور و یا استان مازندران نیست که خود موضوع دیگری است و وقت جداگانه­‌ای را می­‌طلبد. در شرایطی که ملت ما از یک‌سو، سخت­‌ترین شرایط تحریم را تجربه می­‌کند و از سوی دیگر، شیوع ویروس کرونا نیز علاوه بر فجایع انسانی دردناکی که هر روز ایجاد می­‌کند آسیب­‌های جدی و عمیقی را بر پیکره اقتصاد کشور و صاحبان مشاغل وارد  می­‌کند، طرح‌­های حمایتی از بخش‌های دست­‌ا‌ندرکار گردشگری و برنامه­‌ریزی­‌های هدفمند برای هدایت این بخش در دوران موسوم به پساکرونا چه باید باشد؟ تجربه نشان داده است هر زمان که حیات اجتماعی اقتصادی بشر در اثر عواملی فراگیر نظیر جنگ‌­های جهانی و شیوع بیماری­‌های واگیر و همه‌­گیر دچار اختلال و توقف گردید، سیاست­‌گزاران، تصمیم‌سازان و نهادهای مربوطه، ضمن مدیریت وضع موجود، پیش‌­بینی­‌ها و برنامه‌­ریزی­‌های جدی برای فردای فارغ از عوامل ویرانگر مذکور به عمل آورده‌­اند، به طوری که زمینه را برای تحولات اساسی و جهشی در وضعیت اقتصاد، صنایع، علوم و فناوری مهیا کرده­‌اند.


محقق و پژوهشگر مازندرانی توضیح می دهد:  روزانه آمارهای گوناگونی در خصوص ضررهای وارده بر پیکره صنعت گردشگری در دنیا در اثر شیوع ویروس کرونا دریافت می­‌کنیم. دست­‌اندرکاران مربوطه معتقدند که گردشگری تنها حوزه‌­ای است که از این واقعه دچار آسیب­‌های شغلی و درآمدی صد درصدی شده است، گزارش­‌های سازمان جهانی گردشگری نیز به این آمار تلخ نزدیک است. طبق گزارش‌­های این سازمان در ابتدای شیوع کرونا رشد منفی یک درصدی در جهان اتفاق افتاد ولی این رشد منفی خیلی زود، سیر نزولی با شیب تند را تجربه کرد به طوری که در دوران­‌های مختلف شیوع و قرنطینه، روندهای منفی 16، 65، 97، 91، 81 و 79 درصد را پشت سر گذاشت.

وی خاطرنشان می کند:گزارش مزبور هم‌چنین میانگین رشد منفی گردشگری ایران را در هشت ماه نخست سال 2020 میلادی، 72 درصد اعلام کرده است. طبعا این آسیب به طور نسبی بر مهم‌­ترین بخش‌­های دست‌اندرکار صنعت گردشگری اعم از تأسیسات اقامتی گردشگری شامل هتل­‌ها، متل­‌ها، پلاژها، مراکز بوم‌­گردی و ...، رستورا‌‌‌ ن ها و واحدهای پذیرایی، ناوگان حمل و نقل، دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی و تورگردانان، مراکز تولید صنایع دستی و سوغات گردشگری، جاذبه‌ها، مراکز دیدنی، پارک­‌های جنگلی، مراکز تفریحی، موزه‌­ها و نظایر آن‌ها وارد شده است
.

عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران با ارایه این مطلب که  دولت به طور عام و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به طور خاص، باید ضمن چاره‌­اندیشی در خصوص حمایت­‌های جاری به فعالان بخش گردشگری، در زمینه گردشگری پس از کرونا برنامه‌­ریزی کنند. می افزاید: در این راستا ضمن استفاده از ظرفیت مجلس شورای اسلامی و خاصه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و فراکسیون گردشگری و میراث فرهنگی مجلس و هم‌چنین دانشگاه­‌ها، از توان‌­ها و تجربیات کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی ایران نیز بهره‌ برداری کنند.

وی  در ادامه این یاداشت علمی تحلیلی تاکید می کند:  بخش­‌های خصوصی گردشگری ایران نظیر جامعه هتلداران ایران، نمایندگان دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی، جوامع و انجمن­‌های مرتبط، شرکت­‌های مهم سرمایه­‌گذاری نظیر شرکت سرمایه­‌گذاری ایرانگردی و جهانگردی، هلدینگ گردشگری تامین اجتماعی، سرمایه­‌گذاران منتخب و صاحب اهلیت حوزه گردشگری و نظایر آنها مشاوران مطلوبی در این زمینه به شمار می­‌روند. توجه به نظرات بخش خصوصی گردشگری در تصمیم‌­گیری­‌ها، راهکار بسیار خوبی برای برون­‌رفت از این چالش و مدیریت آن در پس از کرونا است.

عباس نژاد سرستی توضیح می دهد: خواننده این مطالب چنان‌چه آشنایی تخصصی‌­تر و بیش­تری با ظرفیت­‌های گردشگری طبیعی و فرهنگی ایران که شمه‌­ای از آن ها در بالا از نظر گذشت، حاصل کند و هم‌چنین نظری به وظایف و تکالیف دولت و بخش­‌های مختلف گردشگری در اسناد بالادستیِ توسعه کشور بیافکند، طبعا تشکیل کمیسیون گردشگری در مجلس شورای اسلامی را راهکاری منطقی در توسعه این ظرفیت اساسی و رشد سرمایه­‌گذاری در بخش‌های مختلف آن خواهد دانست
.

وی با ارایه این مطلب که  در دنیای پس از کرونا، مساله رعایت بهداشت به عنوان اصلی‌ترین شرط گردشگران داخلی و خارجی مطرح خواهد شد. بنابراین برنامه­‌ریزی، تبلیغات و آموزش دست‌­اندکاران و فعالان این حوزه از همین امروز باید آغاز شود. می آورد: ایران کشور ارزانی برای جهانگردان خارجی است. شواهد نشان داده است اکثر کسانی که به کشور ما سفر کرده‌­اند وجود امنیت، بهداشت، خوراکی‌­های متنوع، مراکز جذاب و نظایر آن را به عنوان ره‌آورد سفر خود برای دیگران تعریف کردند و ضمن ابراز تمایل برای مسافرت دوباره به ایران، دیگران را نیز به این امر تشویق کرده اند.

عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندراندر پایان تاکید می کند: پس از همین حالا باید به طور جدی به فکر گردشگری در دنیای پس از کرونا باشیم تا ضمن اطلاع‌رسانی در زمینه وجود امنیت و ارتقای بهداشت اجتماعی و زیست‌محیطی، فعالان این حوزه را در پیامدها و آسییب‌های ناشی از تحریم‌های استکبار جهانی و کرونا دریابیم که آینده از آن ملت مقاوم و صبور ایران است.


حمیدرضا گل محمدی تواندشتی

انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دیدار فرماندار بابلسر با کارکنان معاونت برنامه‌ریزی و عمرانی فرمانداری در آغاز سال جدید

لزوم همکاری مدیران مازندران و گلستان برای جلوگیری از گسترش خشکی تالاب میانکاله

شاهرخ جهانشاهی به عنوان سرپرست فرمانداری شهرستان نوشهر منصوب شد

برگزاری هفت هزار بار محفل روایتگری در مازندران

استمرار اجرای «طرح زندگی با آیه‌ها» در طول سال

پانصد و پنجاه و سه مددجوی مازندرانی در سال گذشته از خدمات مشاوره بهره‌مندشدند

امروز دنیا فهمیدند که ابرقدرتی مثل آمریکا پوشالی است

آیین تشییع پیکر حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی محمدی لائینی در نکا+عکس

تلاش بنیاد شهید و امورایثارگران باید در جهت ارائه هرچه بیشترخدمات به خانواده شهدا

نشست هفتگی آموزش قرائت تخصصی قرآن ثامن الحجج(ع) درآمل برگزار می شود

هموار سازی راه برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی

متن تبریک فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان سیمرغ

طبیعت زیبای مازندران را خراب نکنید

رفع مشکل آبی شالیکاران دودانگه

انتصاب سرپرست بخشداری های نارنجستان سوادکوه شمالی، مرکزی قایمشهر و لاله آباد و مرکزی بابل

عید سعید فطر، فرصتی برای تجدید عهد با خداوندو همدلی میان مسلمانان

اقامه نماز عید فطر در امامزادگان مازندران

پرسش بیست‌و‌نهمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

جهت تجدید میثاق با آرمان های شهدا و عرض تبریک سال نو و عیادت و تقدیر از صبر و بردباری ایشان صورت پذیرفت.

همزمان با نهمین روز از فصل بهار، فرماندهی پلیس راه محور بابلسر - فریدونکنار، ضمن حضور در شهرستان سیمرغ

دیدار امام جمعه سیمرغ با خانواده شهید علی اصغرصالح نزاده

مولایی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان سیمرغ به اتفاق کارشناس درمان از همسر امیرسرلشگرخلبان شهید احمد کشوری دیدار و گفتگو نمودند

همزمان با نهمین روز از فصل بهار، فرماندهی پلیس راه محور بابلسر - فریدونکنار، ضمن حضور در شهرستان سیمرغ

آمادگی 2300 پایگاه جمع آوری زکات فطریه در مازندران

پرسش بیست‌و‌هشتمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

25 میلیون و 500 هزار تردد و پذیرای 7 میلیون مسافر در مازندران

روز قدس، روز اعلام انزجار از ماهیت رژیم خبیث صهیونیستی است

رژیم سفاک اسرائیل به دست مستضعفان جهان محو خواهد شد

عهد مردم سنگده ساری در یاری قدس شریف

رئیس جمهور آمریکا مدام ما را تهدید می کند گویا ژن این فرد ژن تهدید است و نمی فهمد

پرسش بیست‌و‌هفتمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

عکس ا نماز عبادی سیاسی جمعه بهنمیر

علی کشوری نماینده محترم مجلسی شواری اسلامی گفت رژیم غاصب صهیونیستی باید دردادگاه بین المللی مجازات شود و همه عاملان و افرادی که پشتیبان این رژیم کودک کش هستند

دیدار مولایی بنیاد شهید و امور ایثارگران سیمرغ به اتفاق دکتر علی کشوری نماینده مردم حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی

آئین عطر افشانی و غبار روبی گلزار مطهر شهدای روستای رکن کلا با حضور دکتر علی کشوری نماینده مردم حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی،

تئاتر، همچون هوا برای زندگی لازم است

پیام مشرک فرماندهی و ریاست عقیدتی سیاسی پدافند هوایی مازندران به مناسبت روز قدس

جمهوری اسلامی صدای مظلومیت فلسطین را به گوش جهانیان رساند

دعوت نماینده ولی فقیه در مازندران به حضور در راهپیمایی روز قدس

ضمن تقدیر از فعالیتهای فرهنگی جمعیت هلال احمر و برنامه های تیم های سحاب در سطح شهرستان، به همراه مسئولین همراه، به پویش ملی بهرفت پیوستند.

توجه به مسئله اثربخشی اذان و نماز در ادارات یکی از موارد ترویج فرهنگ اقامه نماز است

دعوت «حق پرست » رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان سیمرغ برای حضور در راهپیمایی روز جهانی قدس

نظارت بر توزیع اقلام اساسی و میوه و تره‌بار در طرح شهید امانی شهرستان سیمرغ

پرسش بیست‌و ششمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

پرسش بیست‌و پنجمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

میثاق با آرمان های شهدا و عرض تبریک سال نو و عیادت و تقدیر از صبر و بردباری ایشان صورت پذیرفت

حجت‌الاسلام والمسلمین خانلری گفت مجاهدت ها و کارهای جهادی کارکنان انتظامـــــی شهرستان سیمرغ کمال تقدیر و تشکر را داشتند

دیدار فرمانده پدافند هوایی بابلسر و مسئولان بابلسر با خانواده‌های معظم شهدا

جهش تولید بدون مشارکت مردمی شیرین نیست

پرسش بیست و چهارمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران