عضو هیات علمی دانشگاه مازندران در کنفرانس بین المللی «چشماندازهای توسعه علم و هنر» آستراخان روسیه مطرح کرد؛
بزرگنمایی:
گروه اندیشه: عضو هیات علمی گروه صنایع دستی و پژوهش هنر دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران در کنفرانس بین المللی«چشماندازهای توسعه علم و هنر» که به میزبانی دانشکده طراحی و معماری دانشگاه آستراخان روسیه و به صورت مجازی برگزار شد.گفت: با همت بین المللی می توانیم در آینده ای نزدیک شاهد رشد و تعالی و تحول چشم گیر در صنعت گردشگری هنری حوزه دریای کاسپین باشیم.
گروه اندیشه: عضو هیات علمی گروه صنایع دستی و پژوهش هنر دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران در کنفرانس بین المللی«چشماندازهای توسعه علم و هنر» که به میزبانی دانشکده طراحی و معماری دانشگاه آستراخان روسیه و به صورت مجازی برگزار شد.گفت: با همت بین المللی می توانیم در آینده ای نزدیک شاهد رشد و تعالی و تحول چشم گیر در صنعت گردشگری هنری حوزه دریای کاسپین باشیم.
به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، مصطفی رستمی عضو هیات علمی گروه صنایع دستی و پژوهش هنر دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران در کنفرانس بین المللی«چشماندازهای توسعه علم و هنر» که به میزبانی دانشکده طراحی و معماری دانشگاه آستراخان روسیه و به صورت مجازی برگزار شد، به ارایه مقاله خود با موضوع«توسعه گردشگری هنری در حوزه دریای کاسپین» پرداخت. و گفت: گردشگری هنری به عنوان یکی از جذاب ترین نوع گردشگری سودآور در اقتصاد جهانی و بهترین عامل قرابت فرهنگ ها و تمدن ها، به همراه خود هزاران ناگفته های احساسی، عاطفی و فرهنگی انسان را برای سرزمین های دور و نزدیک به ارمغان می آورد و سهم عظیمی در ساختار تعامل و تبادل فرهنگ ها و در نهایت برقراری و استمرار صلح و دوستی دارد. این موضوع به دلیل شرایط ژئوپولیتیک حوزه دریای کاسپین و نیز وجود فرهنگ های گوناگون منطقه و اشتراک مردم این کشورها، اهمیت و مزیت بسزایی دارد.
وی افزود: مهم ترین موانع پیش روی گردشگری هنری می تواند احساس نا امنی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از سوی گردشگران و یا میزبانان آنان، ضعف پژوهش و اطلاع رسانی، گران بودن هزینه ها، ضعف بهداشت، امکانات رفاهی، طرح های عمرانی و طرح های حفاظت از سایت های گردشگری، ضعف تربیت نیروی انسانی متخصص در نظام آموزش و پرورش و آموزش عالی در حوزه دریای کاسپین و مشکلات صدور ویزا و خدمات مرتبط آن باشد. تمرکز سازمان های فرهنگی و سرمایه گذاری ذیربط به صورت مدیریت یکپارچه، تقویت جایگاه گردشگری هنری در نظام آموزش و پرورش و آموزش عالی، تقویت امنیت سیاسی، فرهنگی و اجتماعی گردشگران، توسعه بهداشت محیط زیست دریا و سرزمین های ساحلی، تشویق دانشگاه ها و موسسه های فرهنگی و هنری برای افزایش پژوهش های مرتبط با گردشگری هنری منطقه، ارتقاء سطح همکاری های فرهنگی و اقتصادی در حوزه گردشگری کشورهای حوزه دریای کاسپین و کاهش مشکلات صدور ویزا و خدمات مرتبط آن از جمله مهم ترین راهکارهای توسعه گردشگری هنری حوزه دریای کاسپین است.
رستمی ادامه داد: از آنجا که قرابت و روابط فرهنگی ملت های حوزه دریای کاسپین، پایه و اساس استمرار صلح و دوستی و به تبع آن روابط اقتصادی و سیاسی آنها است، تعامل فرهنگ ها و نزدیکی ملت ها از طریق توسعه گردشگری هنری، توسعه همه جانبه آنها را تضمین می کند.
عضو هیات علمی گروه صنایع دستی و پژوهش هنر دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: مقوله مورد بحث نیاز به آسیب شناسی و بررسی علمی موانع سر راه گردشگری هنری از جنبه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، تاریخی، و هنری و ارائه راهکارهای علمی و مؤثر در تقویت و توسعه گردشگری هنری در کشورهای حوزه دریای کاسپین با توجه به تجربه های پر فراز و نشیب گذشته، توانمندی های حال و نیاز آینده دارد.
وی به راهکارهای تقویت و توسعه گردشگری هنری حوزه دریای کاسپین اشاره کرد و ادامه داد: رفع اختلاف ها و تحکیم روابط سیاسی خارجی دولت های حوزه دریای کاسپین به منظور برقراری امنیت شایسته در جامعه با توجه به رویکردهای اساسی توسعه سیاسی. اصلاح ساختارهای ناکارآمد اجتماعی و فرهنگی و توسعه و تعمیق باورهای اجتماعی و فرهنگی کارآمد و هدایتگر و نیز توجه به تقویت فرهنگ های نواحی مختلف کشور و منطقه. افزایش اعتبارات تحقیقاتی و تعریف پروژه های مؤثر و گسترده، حمایت بیشتر طرح های پژوهشی دانشگاه ها و سازمان های ذیربط و نیز تشویق پژوهشگران برای ایجاد انگیزه بیشتر. تقویت, هدفمند شدن و افزایش برنامه ریزی مستمر برای تبلیغات و اطلاع رسانی مؤثر به منظور اطلاع رسانی جامع، بررسی مسایل مربوط به گردشگری هنری از زوایای مختلف و افزایش فرهنگ توجه به گردشگری و حفظ آثار تاریخی و فرهنگی با کمک راهکارهای پیشنهادی و تلاش در جهت کاهش هزینه های گردشگری هنری با کمک راهکارهای پیشنهادی و تقویت و ارتقای فرهنگ بهداشت و حفظ محیط زیست در شهرها و روستاها و به ویژه سایت های گردشگری کشورهای منطقه با کمک راهکارهای پیشنهادی از جمله مواردی است که می توان مطرح کرد.
رستمی ادامه داد: افزایش کمی و کیفی امکانات رفاهی متناسب با استانداردهای جهانی در شهرها، روستاها و اطراف سایت های گردشگری، افزایش کمی و کیفی امکانات ترابری زمینی، هوایی و دریایی متناسب با استانداردهای جهانی با کمک راهکارهای پیشنهادی، برقراری سیاست های تشویقی و امتیازات و تسهیلات ویژه قانونی «آسان و ارزان» برای بهره مندی گردشگران کشور و منطقه از سایت های گردشگری موجود در همین مناطق. افزایش حمایت و تشویق سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه گردشگری هنری با پشتوانه قانونی،کاهش آلودگی هوا در شهرها و اطراف سایت های گردشگری متناسب با استانداردهای جهانی به منظور تامین سلامت و ایجاد انگیزه برای گردشگران و نیز حفاظت آثار و بناهای تاریخی و فرهنگی حوزه دریای کاسپین با کمک راهکارهای پیشنهادی، کاهش آلودگی ارتعاشی «صوتی و لرزشی» در شهرها و اطراف سایت های گردشگری متناسب با استاندارد های جهانی به منظور تأمین سلامت و ایجاد انگیزه برای گردشگری و نیز حفاظت آثار و بناهای تاریخی و فرهنگی با کمک راهکارهای پیشنهادی، طبقه بندی علمی و تخصصی در گنجینه ها و نمایش مطلوب آثار متناسب با زمینه های تخصصی و ذائقه های بازدید کنندگان برای مقاطع مختلف سنی و تحصیلی. تربیت و جذب نیروهای متخصص و با تجربه و نیز اتخاذ تدابیر علمی در حفاظت، مرمت و نمایش آثار تاریخی و فرهنگی بر اساس راهکارهای پیشنهادی، پیشگیری ، جلوگیری و کاهش میزان تخریب های آگاهانه و ناآگاهانه انسانی به آثار تاریخی و فرهنگی بر اساس راهکارهای پیشنهادی از دیگر راهکار هایی است که در این حوزه می توان ارایه کرد.
عضو هیات علمی گروه صنایع دستی و پژوهش هنر دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران افزایش کمی و کیفی اجرای طرح های توسعه با هدف زیبا سازی و کاربری فرهنگی و سیاحتی در اطراف سایت های گردشگری را از دیگر راهکار ها در این حوزه دانست و افزود:توجه جدی و کارشناسی به سهم بافت ها و بناهای تاریخی و فرهنگی و دیگرسایت های گردشگری و نیز کاربری فرهنگی و سیاحتی اطراف آنها در طرح های توسعه شهرها و روستا. تقویت و توسعه نقش مقوله گردشگری و رشته های تحصیلی مرتبط با آن در نظام آموزش و پرورش در قالب ایجاد رشته های تحصیلی مورد نیاز در صنعت گردشگری، تقویت و توسعه نقش مقوله گردشگری و علوم و رشته های تحصیلی مرتبط با آن در نظام آموزش عالی در قالب ایجاد رشته های تحصیلی و تربیت نیروهای متخصص مورد نیاز در صنعت گردشگری در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و تقویت روابط دیپلماتیک میان کشورهای حوزه دریای کاسپین و برطرف شدن مشکلات صدور ویزا و خدمات مرتبط آن برای سهولت گردشگران هنری از دیگر راهکار هایی است که جهت بهبود توسعه گردشگری هنری در حوزه دریای کاسپین می توان از ان بهره مند شد.
رستمی ادامه داد: برای تحقق توسعه گردشگری هنری در حوزه دریای کاسپین, ابتدا لازم است موانع سر راه را برداشت و سپس نسبت به طرح و گزینش راهکارهای نو، مؤثر و علمی اقدام کرد. این موانع می تواند احساس نا امنی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از سوی گردشگران و یا میزبانان آنان، ضعف پژوهش و اطلاع رسانی، گران بودن هزینه ها، ضعف بهداشت، امکانات رفاهی، طرح های عمرانی و طرح های حفاظت از سایت های گردشگری، ضعف تربیت نیروی انسانی متخصص در نظام آموزش و پرورش و آموزش عالی در حوزه دریای کاسپین و مشکلات صدور ویزا و خدمات مرتبط آن باشد.
محقق و پژوهشگر دانشگاه مازندران با ارایه این مطلب که آسیب شناسی و بررسی این موانع و شناخت در خور از آنها، ما را به سوی دست یابی به راهکارهای علمی و مؤثر در جهت تقویت و توسعه گردشگری هنری رهنمون خواهد ساخت. این راهکارها نه تنها باید کارشناسانه و از روی مطالعه جامع باشد، بلکه لازم است دارای قابلیت های اجرایی مطلوب نیز باشد. ادامه داد: بر این اساس تمرکز سازمان های فرهنگی و سرمایه گذاری ذیربط به صورت مدیریت یکپارچه، تقویت جایگاه گردشگری هنری در نظام آموزش و پرورش و آموزش عالی، تقویت امنیت سیاسی، فرهنگی و اجتماعی گردشگران، توسعه بهداشت محیط زیست دریا و سرزمین های ساحلی، تشویق دانشگاه ها و موسسه های فرهنگی و هنری برای افزایش پژوهش های مرتبط با گردشگری هنری منطقه، ارتقاء سطح همکاری های فرهنگی و اقتصادی در حوزه گردشگری کشورهای حوزه دریای کاسپین و کاهش مشکلات صدور ویزا و خدمات مرتبط آن می تواند از جمله مهم ترین راهکارهای توسعه گردشگری هنری حوزه دریای کاسپین باشد.
وی در پایان تاکید کرد: همتی بین المللی می طلبد تا در آینده ای نزدیک شاهد رشد و تعالی و تحولی چشم گیر در صنعت گردشگری هنری حوزه دریای کاسپین که سهم بسزایی در روابط فرهنگ ها و در نهایت برقراری و استمرار صلح و دوستی در میان ملت های منطقه دارد، باشیم.
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پیام