آخرین مطالب

یک مسئول خبر داد 16000میلیون ریال سهم اعتبارات پژوهشی دستگاه های اجرایی مازندران

یک مسئول خبر داد 16000میلیون ریال سهم اعتبارات پژوهشی دستگاه های اجرایی مازندران

  بزرگنمایی:

مجید اسدی خبرنگار فجر شمال :مازندران مدیر آموزش و پژوهش سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران گفت: امسال سهم اعتبارات پژوهشی دستگاه های اجرایی مازندران 16000میلیون ریال است.

سید احمد رضائیان در گفت و گو با خبرنگار ما  بر تقویت ارتباطات دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و پارک علم و فناوری با یکدیگر و با جامعه (دستگاه های اجرایی و صنایع) و انجام پژوهش های کاربردی و تقاضامحور به منظور تقویت اقتصاد دانش‌بنیان تاکید کرد و گفت: تسریع و تکمیل چرخه تولید علم به نوآوری، فناوری، محصول و ثروت، تنها با ایجاد وفاق و همدلی و اعتمادسازی میان صنایع و دانشگاه ها امکان پذیر است.

وی با بیان اینکه هفته پژوهش فرصتی است تا از فعالان عرصه پژوهش، نوآوری و فناوری در استان اعم از دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری تشکر و قدردانی نماییم، یادآورشد: مازندران مهد نخبگان، پژوهشگران، عالمان  و دانشمندان و از قطب های علمی کشور و دارای ظرفیت های بسیار برای توسعه است؛ اما از این پتانسیل ها، استفاده مناسب نمی شود.

مدیر آموزش و پژوهش سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانداری مازندران تصریح کرد: فعالیت های پژوهشی آن گونه که باید به هم افزایی منجر نمی شود؛ همسان سازی دیدگاه های مدیران نسبت به توسعه، می تواند در افزایش هم افزایی فعالیت ها در حوزه پژوهش و فناوری در استان اثرگذار باشد..

رضاییان با اشاره به اینکه پژوهش موتور توسعه و عامل تقویت اقتصاد دانش بنیان در جامعه است، تصریح کرد: رشد شتابان تغییرات علمی و تکنولوژیکی در همه زمینه ها در جهان، اقتصاد را از شکل سنتی به دانشی تغییر داده و منابع زیرزمینی اهمیت خود را از دست داده اند.

وی گفت: امروزه هر کشوری که در تولید علم و فناوری نقش بیشتری داشته باشد در معادلات جهانی هم تأثیرگذاری بالاتری خواهد داشت.

مدیر آموزش و پژوهش سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانداری مازندران با بیان اینکه دانایی و تبدیل آن به توانایی، رکن اساسی پایداری و رمز برتری ملتها است، یادآورشد: از این رو دانشمندان، نخبگان و فناوران سرمایه های اصلی جوامع و معماران جامعه دانش بنیان هستند.

وی افزود: اما نکته با اهمیت در این خصوص، تسریع و تکمیل چرخه تولید علم به نوآوری، فناوری، محصول(و تولید انبوه آن) و نهایتا ثروت در جامعه خودمان است.

رضاییان در ادامه با اشاره به این نکته که تحقیقاتی که در دانشگاه های استان انجام می گیرد، بیشتر بنیادی و به منظور گسترش مرزهای دانش استریال خاطرنشان کرد: برخی از تحقیقات دانشگا هها که در قالب قرارداد پژوهشی با دستگاه های اجرایی انجام می گیرد، کاربردی است.

وی گفت: تحقیقات کاربردی بیشتر مدنظر دستگاه های اجرایی بوده، که برای حل مشکلات خود با دانشگاه ها و یا مراکز پژوهشی استان در قالب قرارداد انجام می شود تا با کاربردی کردن نتایج و اجرای پیشنهادها، مشکلات خود را کاهش دهند.

مدیر آموزش و پژوهش سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانداری مازندران  با بیان اینکه متولی پژوهش های کاربردی در استان، کارگروه آموزش،پژوهش، فناوری و نوآوری بوده که به دنبال شناسایی نیازهای پژوهشی واقعی و کلان استان و انجام پژوهش های تقاضامحور در جهت توسعه و شکوفایی استان است، بیان کرد: نکته مهم این است که کمیته پژوهش و فناوری دستگاه های اجرایی استان باید فعال گردند و بر انجام نیازسنجی پژوهشی، روند انجام پژوهش و همچنین ارائه نتایج و دستاوردهای طرح های پژوهشی در دستگاه خود (با حضور کارشناسان) از سوی مجریان طرح ها، نظارت داشته باشند.

   وی افزود:  نیازسنجی پژوهشی از طریق دستگاه های اجرایی، دانشگاه ها،مراکز پژوهش و فناوری و پژوهشگران حقیقی استان انجام می گیرد و در کمیته تخصصی ذیل کارگروه پژوهش و فناوری بررسی، انتخاب و اولویت بندی می شود.

رضاییان خاطرنشان کرد: سپس در کارگروه پژوهش و فناوری طرح و پس از تایید، نهایتاً در شورای برنامه ریزی و توسعه استان تصویب می شود.

این مسئول با بیان این نکته که نیازهایی که بتواند مشکلات اساسی استان در زمینه های مختلف به ویژه کشاورزی، صنعت و گردشگری را حل نماید در اولویت قرار دارند، بیان کرد: نکته حائز اهمیت این است که دستگاه های متولی در هر بخش (کشاورزی، صنعت و گردشگری) باید با همکاری دانشگاه ها و مراکز پژوهشی مرتبط و دستگاه های همکار، نیازهای پژوهشی واقعی، کلان و دارای اولویت را شناسایی نمایند.

مدیر آموزش و پژوهش سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانداری مازندران   در ادامه با بیان اینکه در راستای اجرای بند (ب) ماده (64) قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر اختصاص یک درصد اعتبارات هزینه ای تخصیص یافته به دستگاه های اجرایی(به استثنای فصول 1 و 6) به امور پژوهش و فناوری و بر اساس بند (ز) تبصره (9) قانون بودجه سال 1398، اعتبارات پژوهشی دستگاه های اجرایی استان به صورت متمرکز و حدود 18000 میلیون ریال اعتبار سال 98بوده است،گفت: از میان 162 نیاز پژوهشی احصاء شده و 70 طرح پژوهشی پیشنهادی(پروپوزال)رسیده، تعداد 15 طرح پژوهشی دارای اولویت به تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان رسیده بود. در سال 98 هیچ اعتباری برگشت داده نشده است.

 رضاییان خاطرنشان کرد:  سهم اعتبارات پژوهشی دستگاه های اجرایی که از بودجه استانی استفاده می کنند (یک درصد از       اعتبارات تخصیص یافته هزینه ای به استثنای فصول 1 و 6) است که در سال جاری با توجه به بودجه ابلاغی تاکنون حدود 16000 میلیون ریال است.

وی گفت: از میان 70 نیاز پژوهشی دریافتی پس از بررسی در کمیته تخصصی ذیل کارگروه پژوهش و فناوری استان،  تعداد 12 نیاز دارای اولویت شناخته شد که بعد از تایید کارگروه و تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان هم از طریق مکاتبه با دانشگاه ها و مراکز پژوهش و فناوری و هم از طریق سامانه پژوهش و فناوری مازندران(bpmz.ir) به فراخوان گذاشته شده است.

این مسئول تصریح کرد: این میزان اعتبار پژوهشی به غیر از اعتبارات پژوهشی دانشگاه ها ، بانک ها و شرکت ها و دستگاه هایی که از بودجه ملی استفاده می کنند است.

رضاییان در مورد نحوه  انتخاب برگزیدگان پژوهش و فناوری استان نیز ابراز کرد: ابتدا نحوه محاسبه امتیاز هر شاخص به وسیله سامانه مشخص ثبت شده  و پس از انجام فرمول نویسی، به هر یک از شاخص های پژوهشی، امتیازی تعلق می گیرد و با تشکیل کمیته علمی به منظور بررسی کیفی رزومه پژوهشگران برتر، تمامی مستندات فعالیت های ثبت شده در سامانه مربوط به پژوهشگران حائز امتیازات بالا (حداقل 2 برابر ظرفیت) در اختیار کمیته علمی قرار گرفته و در نهایت پژوهشگران و فناوران برتر انتخاب می شوند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

بزرگ‌داشت روز ملی فناوری هسته‌ای در دانشگاه مازندران

کار برای خدا و خدمت به مردم در پیشگاه خداوند متعال ذخیره خواهد شد

برگزاری آیین آغاز سال کاری جدید دانشگاه مازندران

یکصد و پنجاه فرصت شغلی برای مددجویان و نیازمندان کیاسر ایجاد شد

اعلام اسامی برندگان هدایای طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

بازدید 541 هزار زائر و مسافر نوروزی از امامزادگان مازندران

نشست علمی«تخریب یا بیداری» مروری بر پیامدهای وهابی‌گری

دیدار فرماندار بابلسر با کارکنان معاونت برنامه‌ریزی و عمرانی فرمانداری در آغاز سال جدید

لزوم همکاری مدیران مازندران و گلستان برای جلوگیری از گسترش خشکی تالاب میانکاله

شاهرخ جهانشاهی به عنوان سرپرست فرمانداری شهرستان نوشهر منصوب شد

برگزاری هفت هزار بار محفل روایتگری در مازندران

استمرار اجرای «طرح زندگی با آیه‌ها» در طول سال

پانصد و پنجاه و سه مددجوی مازندرانی در سال گذشته از خدمات مشاوره بهره‌مندشدند

امروز دنیا فهمیدند که ابرقدرتی مثل آمریکا پوشالی است

آیین تشییع پیکر حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی محمدی لائینی در نکا+عکس

تلاش بنیاد شهید و امورایثارگران باید در جهت ارائه هرچه بیشترخدمات به خانواده شهدا

نشست هفتگی آموزش قرائت تخصصی قرآن ثامن الحجج(ع) درآمل برگزار می شود

هموار سازی راه برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی

متن تبریک فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان سیمرغ

طبیعت زیبای مازندران را خراب نکنید

رفع مشکل آبی شالیکاران دودانگه

انتصاب سرپرست بخشداری های نارنجستان سوادکوه شمالی، مرکزی قایمشهر و لاله آباد و مرکزی بابل

عید سعید فطر، فرصتی برای تجدید عهد با خداوندو همدلی میان مسلمانان

اقامه نماز عید فطر در امامزادگان مازندران

پرسش بیست‌و‌نهمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

جهت تجدید میثاق با آرمان های شهدا و عرض تبریک سال نو و عیادت و تقدیر از صبر و بردباری ایشان صورت پذیرفت.

همزمان با نهمین روز از فصل بهار، فرماندهی پلیس راه محور بابلسر - فریدونکنار، ضمن حضور در شهرستان سیمرغ

دیدار امام جمعه سیمرغ با خانواده شهید علی اصغرصالح نزاده

مولایی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان سیمرغ به اتفاق کارشناس درمان از همسر امیرسرلشگرخلبان شهید احمد کشوری دیدار و گفتگو نمودند

همزمان با نهمین روز از فصل بهار، فرماندهی پلیس راه محور بابلسر - فریدونکنار، ضمن حضور در شهرستان سیمرغ

آمادگی 2300 پایگاه جمع آوری زکات فطریه در مازندران

پرسش بیست‌و‌هشتمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

25 میلیون و 500 هزار تردد و پذیرای 7 میلیون مسافر در مازندران

روز قدس، روز اعلام انزجار از ماهیت رژیم خبیث صهیونیستی است

رژیم سفاک اسرائیل به دست مستضعفان جهان محو خواهد شد

عهد مردم سنگده ساری در یاری قدس شریف

رئیس جمهور آمریکا مدام ما را تهدید می کند گویا ژن این فرد ژن تهدید است و نمی فهمد

پرسش بیست‌و‌هفتمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

عکس ا نماز عبادی سیاسی جمعه بهنمیر

علی کشوری نماینده محترم مجلسی شواری اسلامی گفت رژیم غاصب صهیونیستی باید دردادگاه بین المللی مجازات شود و همه عاملان و افرادی که پشتیبان این رژیم کودک کش هستند

دیدار مولایی بنیاد شهید و امور ایثارگران سیمرغ به اتفاق دکتر علی کشوری نماینده مردم حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی

آئین عطر افشانی و غبار روبی گلزار مطهر شهدای روستای رکن کلا با حضور دکتر علی کشوری نماینده مردم حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی،

تئاتر، همچون هوا برای زندگی لازم است

پیام مشرک فرماندهی و ریاست عقیدتی سیاسی پدافند هوایی مازندران به مناسبت روز قدس

جمهوری اسلامی صدای مظلومیت فلسطین را به گوش جهانیان رساند

دعوت نماینده ولی فقیه در مازندران به حضور در راهپیمایی روز قدس

ضمن تقدیر از فعالیتهای فرهنگی جمعیت هلال احمر و برنامه های تیم های سحاب در سطح شهرستان، به همراه مسئولین همراه، به پویش ملی بهرفت پیوستند.

توجه به مسئله اثربخشی اذان و نماز در ادارات یکی از موارد ترویج فرهنگ اقامه نماز است

دعوت «حق پرست » رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان سیمرغ برای حضور در راهپیمایی روز جهانی قدس

نظارت بر توزیع اقلام اساسی و میوه و تره‌بار در طرح شهید امانی شهرستان سیمرغ