آخرین مطالب

پس از یک وقفه چندساله؛

بنیاد حامیان دانشگاه مازندران آغاز به کار کرد سیاست و جامعه - تفکر، اندیشه و دانشگاه

بنیاد حامیان دانشگاه مازندران آغاز به کار کرد

  بزرگنمایی:
گروه اندیشه: مسوول بنیاد حامیان دانشگاه مازندران از آغاز به کار دوباره این بنیاد پس از یک وقفه چندساله خبر داد.


گروه اندیشه: مسوول بنیاد حامیان دانشگاه مازندران از آغاز به کار دوباره این بنیاد پس از یک وقفه چندساله خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، امامعلی شعبانی مسئول بنیاد حامیان دانشگاه در حاشیه نشست شورای خیران دانشگاه مازندران از آغاز به کار دوباره بنیاد خیرین دانشگاه مازندران پس از یک وقفه چندساله خبر داد و به تشریح اهمیت و ضرورت فعالیت بنیاد حامیان دانشگاه‌ها پرداخت و گفت: مطالعه و بررسی در نقش مشارکت‌های مردمی در توسعه آموزش عالی و در سطح جهانی و ملی حکایت از این واقعیت آشکار دارد که دانشگاه‌های موفق دانشگاه‌هایی هستند که از کمک‌های خیرخواهانه و از سنت حسنه وقف بهره‌مند هستند وبی‌علت نیست که امروزه در نظام رتبه‌بندی جهانی، میزان بهره‌مندی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی از کمک‌های مردمی به عنوان یکی از معیارها و شاخص‌های مهم و اثرگذار مطرح است.

وی افزود: در فلسفه این معیار سنجش نیز می توان به ناتوانی دولت‌ها در حمایت همه جانبه از نظام آموزش عالی از یک‌سو و نیز مساله لزوم استقلال دانشگاه‌ها و نقش و جایگاه آن در رشد و توسعه کشور از دیگر سو اشاره کرد. یعنی قبل از آن‌که به مقوله مشارکت‌های مردمی به عنوان فرار دولت‌ها از وظایفشان یاد شود، باید به منافعی که از استقلال مالی دانشگاه‌ها در ابعاد مختلف به‌خصوص در حوزه علوم انسانی حاصل می‌شود، فکر کرد. اگرچه مشارکت‌های مردمی در ایجاد زیرساخت‌های آموزشی، رفاهی و پژوهشی می‌تواند به ایجاد تعهد برای دولت‌ها در درازمدت نیز بیانجامد.

شعبانی ادامه داد: در یک نمونه برجسته و نه‌چندان دور می‌توان به رتبه افتخارآمیز دانشگاه هم‌جوار و فرزند دیروزین دانشگاه مازندران، یعنی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اشاره کرد که یکی از دلایل مهم درخشش فوق‌العاده آن در رتبه‌بندی جهانی، برخورداری از کمک‌ها و مشارکت‌های مردمی در ابعاد مادی و معنوی است که به عنوان یک پارامتر حایز اهمیت، مدنظر سازمان‌های شاخص علم‌سنجی در جهان قرار دارد.

مسئول بنیاد حامیان دانشگاه مازندران با اشاره  به  نمونه جهانی دانشگاه هاروارد که از کمک‌ها و مشارکت‌های مردمی برخوردار است خاطرنشان کرد:  دانشگاه اول جهان اساسا نامش برگرفته از خیری به نام هاروارد است که با نیمی از دارایی خود و به سال 1638 میلادی این دانشگاه را تاسیس کرد. جالب است بدانیم ارزش موقوفات این دانشگاه در سال 2020 بالغ بر عدد باورنکردنی 41 میلیارد دلار بوده است. نکته ظریف دیگر آن‌که بیش از نیمی از دانشجویان این دانشگاه از محل همین موقوفات، بورسیه تحصیلی دریافت کردند. لذا بی‌علت نیست که دهه‌هاست که جهش علمی را در این دانشگاه و دانشگاه‌های مشابه آن در سطح جهان شاهد هستیم.  

وی در خصوص تاریخچه بنیاد حامیان دانشگاه‌ها به طور اعم و دانشگاه مازندران به طور اخص اشاراتی کرد و ادامه داد: متاسفانه دانشگاه مازندران علی‌رغم جایگاه و اعتبار در سطح ملی، چندان در این حوزه پیشگام نبوده است. پیشگامان این حوزه دانشگاه‌هایی چون دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه تهران هستند که بیش از 18 سال سابقه فعالیت دارند و البته آثار و نتایج بسیار مثبت وجود آنها را به عینه می شود در رشد و شکوفایی همه جانبه این دانشگاهها مشاهده کرد.

وی افزود: بنیاد حامیان دانشگاه مازندران در سال 1393 در زمان تصدی معاونت پشتیبانی توسط دکتر نوذری و بر اساس همت منبعث از باور ایشان و اولیای وقت دانشگاه تاسیس گردید. لیکن متاسفانه بعدها به دلایل مختلف چندان جدی گرفته نشد که البته خود را در توسعه نه چندان درخور شان دانشگاه مازندران به نمایش نهاد. تا این که در آبان‌ماه امسال و البته این بار با اهتمام ویژه و به طور جدی مجددا آغاز به کار کرده است.

 شعبانی به مهمترین موانع و چالش‌های بنیادهای حامیان دانشگاه‌ها پرداخت  و تصریح کرد: به باور اینجانب و البته پس از بررسی‌های میدانی، دولتی‌بودن و یا لااقل دولتی‌شدن این نوع تشکیلات، هم‌واره از آسیب‌های جدی در سطح ملی بوده است. علاوه بر این عدم فرهنگ سازی و نیز غفلت از اهمیت مقوله وقف در گسترش و رشد آموزش عالی از مهم‌ترین موانع و چالش‌های این حوزه بوده است.

وی ادامه داد: در همین راستا می‌بایست در خصوص غلبه نگرش بر موقوفات مذهبی و علی‌رغم نیاز واقعی و حیاتی جامعه در عرصه‌های دیگر و از جمله علم و دانش، تجدیدنظر اساسی صورت پذیرد. حاصل و نتیجه آن‌که فرهنگ‌سازی عمومی در این عرصه ضرورتی تام دارد.   

مسئول بنیاد حامیان دانشگاه مازندران یا اشاره  به  مهم‌ترین اهداف تاسیس بنیاد حامیان دانشگاه  خاطرنشان کرد:  هدف از تشکیل بنیاد، اشاعه و گسترش فرهنگ اسلامی وقف و باقیات و صالحات در جامعه و بهره‌گیری در جهت رشد کمی و کیفی دانشگاه، ارایه مشاوره و بسترسازی جهت تسهیل در امر سرمایه‌گذاری بهینه خیران آموزش عالی، شناسایی، تقدیر و حمایت همه‌جانبه از خیران و واقفان دانشگاه، نظارت بر حسن انجام نظرات و اهداف شرعیه خیران و واقفان در طول حیات آن‌ها و بعد از آن، برنامه‌ریزی و سازماندهی برای جذب کمک‌های مردمی و دولتی در جهت ساخت و افزایش فضاهای مورد نیاز دانشگاه؛ با همکاری و هماهنگی بنیاد خیران حامی آموزش عالی، نظارت بر حسن انجام تعهدات دانشگاه در قبال خیران، واقفان و موقوفات ایشان با همکاری بنیاد خیران حامی آموزش عالی و کمیته خیران وزارت عتف است.

وی با شاره به دیگر اهداف تشکیل بنیاد حامیان دانشگاه اظهار کرد: نظارت به منظور حسن احداث پروژه‌های خیرساز دانشگاه، نظارت و پیگیری تخصیص سهم پنجاه درصدی وزارت عتف با هماهنگی بنیاد خیران حامی آموزش عالی و همکاری کمیته خیران وزارت عتف، حمایت از دانشجویان بی بضاعت دانشگاه، حمایت از پژوهشگران و نخبگان دانشگاه، حمایت از کارآفرینان جوان دانشجو و شرکت‌های دانش‌بنیان نوپای دانشگاه، انجام هرگونه فعالیت اقتصادی در راستای تامین اهداف بنیاد، ایجاد کانون دانش‌آموختگان خیر دانشگاه و در یک جمله بهره‌گیری از توانمندی‌های مادی و معنوی خیران و تشویق و ترغیب نیکوکاران و نیک اندیشان در تقویت و گسترش زیرساخت‌های دانشگاه مازندران از دیگر اهداف تشکیل این بنیاد بشمار می رود.

شعبانی به اقدامات صورت پذیرفته در چند ماه گذشته بنیاد حامیان دانشگاه پرداخت و ادامه داد:  علی‌رغم شرایط کرونایی و دورکاری کارکنان، آسیب‌شناسی بنیادهای حامیان به طور اعم و بنیاد حامیان دانشگاه مازندران به طور اخص، اختصاص دو اتاق کار با تجهیزات اولیه، یک کارشناس تمام‌وقت برای بنیاد، تشکیل شورای مشورتی، تعامل و کسب تجربه از دانشگاه‌های موفق جهان و ایران، آماده‌سازی ویژه‌نامه بنیاد با موضوع تجربیات ملی و بین‌المللی، فراخوان دو طرح لوگو و یاد ایام دانشجویی، راه‌اندازی گروه تلگرامی و واتساپی و دریافت قول مساعد از نمایندگان مردم شهرستان‌های بابل و بابلسر در مجلس شورای اسلامی برای احداث مجتمع فرهنگی دانشگاه به‌عنوان یک نیاز معطل‌مانده حدودا 16 ساله دانشگاه علی‌رغم ضرورت برای هزاران فعال فرهنگی دانشگاه از مهمترین اقدامات صورت گرفته در سه ماه نخست فعالیت بنیاد بوده است. البته در طول سال گذشته، ریاست دانشگاه با رایزنی‌هایی موفق، کمک‌های شایان توجهی چون اخذ مالکیت مجتمع طبرستان از خیران برای دانشگاه دریافت کرده است.   

مسوول بنیاد حامیان دانشگاه مازندران ایجاد، اصلاح و یا تقویت ساختار و حرکت به سمت تحقق مفاد اساس‌نامه بنیاد را مهم‌ترین دغدغه و در عین حال یکی از برنامه‌های کلان پیش روی آن دانست و تاکید کرد:  در همین راستا تغییر بنیادین در ترکیب هیات امنا و متعاقبا هیات مدیره، انتخاب مدیرعامل، تعیین بازرسان اصلی و علی‌البدل، شکل‌گیری کارگروه‌ها، افتتاح حساب مستقل و سپس ثبت رسمی در سازمان ثبت شرکت‌ها از برنامه‌های بنیادین بنیاد حامیان دانشگاه مازندران خواهد بود.

وی در ادامه افزود: علاوه بر این، تشکیل بانک اطلاعاتی از دانش‌آموختگان موثر دانشگاه در نهادها، سازمان‌ها، شرکت‌ها و وزارتخانه‌ها در دستور کار قرار دارد که در همین‌جا از کلیه کارکنان دانشگاه خواهشمند است یاری‌گر ما در تقویت و تکمیل این بانک باشند. ایجاد و توسعه ابزارهایی چون سایت، کانال تلگرامی و واتس آپی نیز جهت اطلاع‌رسانی از فعالیت‌های بنیاد در دستور کار قرار دارد
. سایت بنیاد طراحی گردیده و البته مرحله آزمایشی خود را می‌گذراند. گروه تلگرامی و واتساپی نیز اخیرا راه‌اندازی شده است.

شعبانی زمینه‌ها و عرصه‌های فعالیت و متعاقبا زمینه‌های همکاری در بخش‌های رفاهی«از جمله کمک به دانشجویان نیازمند و بی‌بضاعت در تامین هزینه‌های غذا، خوابگاه، پوشاک و درمان و نیز ساخت خوابگاه»،  دانست و اذعان داشت:  کمک های آموزشی از جمله کمک به تامین لوازم تحصیلی دانشجویان نیازمند، اعطای بورسیه تحصیلی به دانشجویان مستعد و ممتاز، کمک به تامین هزینه‌های تحصیلی دانشجویان نیازمند، پژوهشی، از جمله اهدای کتاب، خرید و اهدای تجهیزات آزمایشگاهی و... از جمله فعالیت های این بنیاد است.

   وی در پایان از اعضای هیات علمی، کارکنان و نیز دانشجویان دانشگاه درخواست  کرد تا نظرات، پیشنهادات و ارشادات ارزشمند خود را  دریغ نکرده  و با کارشناس بنیاد به شماره تلفن 35303584 در میان بگذارند.

حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

ایران اسلامی زیربار خواسته‌های غیرقانون آمریکا نخواهد رفت

برترین‌های بخش آقایان جشنواره استانی قرآن و عترت بسیج دانشجویی مازندران اعلام شد

برترین‌های بخش بانوان جشنواره استانی قرآن و عترت بسیج دانشجویی مازندران اعلام شد

رشد 70 درصدی مساعدت حامیان سیمرغی

شاخصه شهید صیاد شیرازی اخلاص ایشان بود

هدف تشکل بنیاد بهشت در راستای تفکر کاری شهید آوینی است

بیش از 2000 تشکل در کشور توسط بنیاد بهشت‌ شناسایی شد

شادی و نشاط یکی از نیازهای ضروری جامعه و مردم است

خروج 3 هزار و 750 نفر از مددجویان به جهت رسیدن به سطح خودکفایی، از پوشش کمیته امداد

زیرساختی در شأن اقامه نماز در سواحل مازندران وجود ندارد

تعداد 85293 مورد در سامانه سامد ثبت شده است. ‎

دومین اجلاسیه مدیران تشکل های فعال تعلیم و تربیت در عرصه دختران نوجوان استان مازندران

اعمال محدودیت های ترافیکی پایان هفته در راه های مازندران

اولویت موزه دفاع مقدس مازندران در طرح‌های عمرانی استان

دیدار اعضای هیئت رییسه مجمع نمایندگان حوزه علمیه قم با استاندار مازندران

دومین جشنواره قرآن و عترت بسیج دانشجویی مازندران برگزار می‌شود

​افزایش بازدید در طرح تشدید نظارت بهداشتی در مازندران

بزرگ‌داشت روز ملی فناوری هسته‌ای در دانشگاه مازندران

کار برای خدا و خدمت به مردم در پیشگاه خداوند متعال ذخیره خواهد شد

برگزاری آیین آغاز سال کاری جدید دانشگاه مازندران

یکصد و پنجاه فرصت شغلی برای مددجویان و نیازمندان کیاسر ایجاد شد

اعلام اسامی برندگان هدایای طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

بازدید 541 هزار زائر و مسافر نوروزی از امامزادگان مازندران

نشست علمی«تخریب یا بیداری» مروری بر پیامدهای وهابی‌گری

دیدار فرماندار بابلسر با کارکنان معاونت برنامه‌ریزی و عمرانی فرمانداری در آغاز سال جدید

لزوم همکاری مدیران مازندران و گلستان برای جلوگیری از گسترش خشکی تالاب میانکاله

شاهرخ جهانشاهی به عنوان سرپرست فرمانداری شهرستان نوشهر منصوب شد

برگزاری هفت هزار بار محفل روایتگری در مازندران

استمرار اجرای «طرح زندگی با آیه‌ها» در طول سال

پانصد و پنجاه و سه مددجوی مازندرانی در سال گذشته از خدمات مشاوره بهره‌مندشدند

امروز دنیا فهمیدند که ابرقدرتی مثل آمریکا پوشالی است

آیین تشییع پیکر حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی محمدی لائینی در نکا+عکس

تلاش بنیاد شهید و امورایثارگران باید در جهت ارائه هرچه بیشترخدمات به خانواده شهدا

نشست هفتگی آموزش قرائت تخصصی قرآن ثامن الحجج(ع) درآمل برگزار می شود

هموار سازی راه برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی

متن تبریک فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان سیمرغ

طبیعت زیبای مازندران را خراب نکنید

رفع مشکل آبی شالیکاران دودانگه

انتصاب سرپرست بخشداری های نارنجستان سوادکوه شمالی، مرکزی قایمشهر و لاله آباد و مرکزی بابل

عید سعید فطر، فرصتی برای تجدید عهد با خداوندو همدلی میان مسلمانان

اقامه نماز عید فطر در امامزادگان مازندران

پرسش بیست‌و‌نهمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

جهت تجدید میثاق با آرمان های شهدا و عرض تبریک سال نو و عیادت و تقدیر از صبر و بردباری ایشان صورت پذیرفت.

همزمان با نهمین روز از فصل بهار، فرماندهی پلیس راه محور بابلسر - فریدونکنار، ضمن حضور در شهرستان سیمرغ

دیدار امام جمعه سیمرغ با خانواده شهید علی اصغرصالح نزاده

مولایی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان سیمرغ به اتفاق کارشناس درمان از همسر امیرسرلشگرخلبان شهید احمد کشوری دیدار و گفتگو نمودند

همزمان با نهمین روز از فصل بهار، فرماندهی پلیس راه محور بابلسر - فریدونکنار، ضمن حضور در شهرستان سیمرغ

آمادگی 2300 پایگاه جمع آوری زکات فطریه در مازندران

پرسش بیست‌و‌هشتمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

25 میلیون و 500 هزار تردد و پذیرای 7 میلیون مسافر در مازندران