آخرین مطالب

استاندار : حفاظت از تالاب‌ها سیاست راهبردی در مازندران است سیاست و جامعه

استاندار : حفاظت از تالاب‌ها سیاست راهبردی در مازندران است

  بزرگنمایی:

استاندار مازندران با تاکید بر این که کارکرد تالاب‌ها در این استان با اقتصاد ، معیشت و زندگی اجتماعی مردم گره خورده است ، تاکید کرد : حفاظت از تالاب ها در مازندران به عنوان یک سیاست راهبردی دنبال می‌شود.

 مجید اسدی خبرنگار فجر شمال :احمد حسین زادگان روز سه شنبه در مراسم روز جهانی تالاب ها و پنجاهمین سالگرد کنوانسیون رامسر که به صورت ویدیوکنفرانسی با حضور معاون اول رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور برگزار شد ، افزود : در استان مازندران 860 تالاب انسان ساخت وجود دارد که برای بهره برداری در زمینه زمستان گذرانی پرندگان مهاجر ، فعالیت های شیلاتی ، تامین آب کشاورزی و همچنین تفریح و تفرج ساخته شده است.

وی گفت : مازندران 2 تالاب با اهمیت بین المللی میانکاله و فریدونکنار را هم به مساحت 100هزار هکتار دارد که در کنوانسیون رامسر ثبت شده اند و نقش آفرینی مستقیمی در زندگی روز مره مردم به خصوص جوامع محلی و بومی دارد.

نماینده عالی دولت در مازندران با تشریح تاثیر و نقش تالاب ها در زندگی اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی مردم استان ، تاکید کرد : به همین دلیل تمامی برنامه ریزی ها و تصمیم گیری های توسعه ای در استان با نگاه ویژه به حفاظت از تالاب ها صورت می گیرد و تاکید بر این است که ضمن حفاظت از تالاب های موجود نسبت به احیاء و بازسازی بخش های آسیب دیده برخی از تالاب ها اقدام می شود.

حسین زادگان تشکیل و فعالیت تشکل های متعدد مردم نهاد  در زمینه حفاظت از محیط زیست بویژه  تشکل تخصصی تالاب را ناشی از نقش این سازه آبی در زندگی روزمره و آینده مردم دانست و تاکید کرد : شهرستان رامسر در مازندران خاستگاه اولین پیمان و معاهده مهم بین المللی در حمایت و حفاظت از محیط زیست و به صورت ویژه تالاب بوده است که اهمیت نقش تالاب ها را در مازندران نشان می دهد.

وی با اظهار این که تعداد اعضای کنوانسیون رامسر از 18 کشور در زمان امضای آن در سال 1971میلادی اکنون به 171 کشور افزایش یافته است ، گفت : اکنون اقدام هماهنگ جهانی در جهت هوشیار سازی اجتماعی برای ایفای مسئولیت زیست محیطی و توجه به اولویت حفاظت از تالاب ها در برنامه ریزی های توسعه ای بیش از هر زمان دیگری آشکار شده است.

استاندار مازندران نقش تالاب ها را در ابعاد مختلف زندگی بشر اعم از تولید ، اشتغال ، کسب درآمد ، حفظ تعادل اکولوژیک ، تغذیه سفره های آب زیر زمینی ، جلوگیری از پدید آمدن کانون های ایجاد گرد و غبار ، جذب کربن و بانک ژن  غیرقابل انکار توصیف کرد و افزود : متاسفانه هنوز شرایط برای تداوم  حیات طبیعی برخی تالاب ها در جهان به علل مختلفی از جمله تغییرات اقلیمی ، عدم مدیریت صحیح منابع آبی حوزه آبریز تالاب  ها ، ورود آلاینده ها و بعضا تصرف و تغییر کاربری عرصه های تالابی با چالش های جدی رو به رو و منتهی به خشکیده شدن یا از دست دادن کارکرد طبیعی برخی تالاب ها شده است.

حسین زادگان روز جهانی تالاب ها را فرصتی مناسب برای اطلاع رسانی ، آموزش های عمومی و جلب مشارکت عمومی در راستای حفظ ، احیاء ، توسعه و بهره برداری پایدار از این بومسازگان بی نظیر آبی در کشور های مختلف جهان دانست و تاکید کرد : لازم است بار دیگر تمامی مدیران ، مسئولان ، کارشناسان ، تشکل های مردم نهاد و آحاد دغدغه مندان این حوزه ، تمامی مساعی خویش را درجهات نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از زیست بوم های حساس تالابی و تحقق نقش بی نظیر آن در زندگی بشری به کار گیرند.

وی از توجه دولت تدبیر و امید به حفاظت از تالاب ها و احیای برخی از این سازه های ذخیره ساز آبی قدردانی کرد و گفت : خوشبختانه با تشکیل ستاد ملی احیاء تالاب های کشور به ریاست معاون اول رئیس جمهوری و در ذیل آن کارگروه احیاء تالاب میانکاله ، با برنامه ریزی مناسب و اخذ تصمیمات اجرایی و تامین بخشی از منابع مالی مورد نیاز ، شاهدا اقدامات اثر گذار در راستای حفاظت و احیاء تالاب های استان هستیم.

استاندار مازندران افزود : استان مازندران با تامین زیر ساخت های لازم نظیر احداث ساختمان اختصاصی کنوانسیون رامسر در این شهرستان ، تجارب حاصل از تعامل کارکرد تالاب با زندگی اجتماعی در استان و شکل گیری و تعامل سازنده تشکل های مردم نهاد متعدد در زمینه حفاظت محیط زیست در استان و تشکل های تخصصی تالابی کشور  با ظرفیت های بالای علمی و سرمایه اجتماعی ، آمادگی خود را برای هر گونه همکاری بین المللی و حتی استقرار تیم های علمی ، مدیریتی و فنی در شهر رامسر برای توسعه همکاری های بین المللی و منطقه ای بین کشورهای مختلف اعلام می کند.

حسین زادگان ابراز امیدواری کرد با تداوم و توسعه همکاری های علمی و فنی ، دبیرخانه کنوانسیون رامسر برای حفاظت از تالاب ها در دنیا فعال تر شود.

کنوانسیون رامسر (THE RAMSAR CONVENTION ON WETLANDS) پیمانی بین‌المللی درباره حفاظت از تالاب‌های جهان است که در سال 1971 در شهر رامسر تهیه و به امضای نمایندگان 18 کشور شرکت کننده رسید. کنوانسیون رامسر در سال 1975 جنبه قانونی یافت. این معاهده کشورهای عضو را ملزم به تعیین و حفظ تالاب‌های با اهمیت بین‌المللی و تشویق به استفاده خردمندانه از آن‌ها می‌ کند. 

نام این پیمان از شهر رامسر استان مازندران در ایران گرفته شده و مقر آن در شهر گلند سوئیس است. تالاب‌های مشمول این پیمان با نام "تالاب رامسر" شهرت دارند و اکنون 171 کشور عضو این پیمان هستند. در این کنوانسیون فهرستی از تالاب‌های مهم جهان نیز تهیه شد و به "فهرست رامسر" شهرت یافت. در این فهرست کشورهای بریتانیا با 175 تالاب از لحاظ تعداد و کانادا با 130 هزار کیلومتر مربع تالاب، از لحاظ وسعت رکورددار هستند.

در حال حاضر کنوانسیون رامسر شامل حفاظت از 2هزار و 414 مکان به وسعت بیش از 254 میلیون هکتار در 171 کشور را پوشش می‌دهد. 2 فوریه یا 14 بهمن ماه هر سال روز تصویب این کنوانسیون به نام روز جهانی تالاب‌ها نام‌گذاری شده‌است.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

بزرگ‌داشت روز ملی فناوری هسته‌ای در دانشگاه مازندران

کار برای خدا و خدمت به مردم در پیشگاه خداوند متعال ذخیره خواهد شد

برگزاری آیین آغاز سال کاری جدید دانشگاه مازندران

یکصد و پنجاه فرصت شغلی برای مددجویان و نیازمندان کیاسر ایجاد شد

اعلام اسامی برندگان هدایای طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

بازدید 541 هزار زائر و مسافر نوروزی از امامزادگان مازندران

نشست علمی«تخریب یا بیداری» مروری بر پیامدهای وهابی‌گری

دیدار فرماندار بابلسر با کارکنان معاونت برنامه‌ریزی و عمرانی فرمانداری در آغاز سال جدید

لزوم همکاری مدیران مازندران و گلستان برای جلوگیری از گسترش خشکی تالاب میانکاله

شاهرخ جهانشاهی به عنوان سرپرست فرمانداری شهرستان نوشهر منصوب شد

برگزاری هفت هزار بار محفل روایتگری در مازندران

استمرار اجرای «طرح زندگی با آیه‌ها» در طول سال

پانصد و پنجاه و سه مددجوی مازندرانی در سال گذشته از خدمات مشاوره بهره‌مندشدند

امروز دنیا فهمیدند که ابرقدرتی مثل آمریکا پوشالی است

آیین تشییع پیکر حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی محمدی لائینی در نکا+عکس

تلاش بنیاد شهید و امورایثارگران باید در جهت ارائه هرچه بیشترخدمات به خانواده شهدا

نشست هفتگی آموزش قرائت تخصصی قرآن ثامن الحجج(ع) درآمل برگزار می شود

هموار سازی راه برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی

متن تبریک فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان سیمرغ

طبیعت زیبای مازندران را خراب نکنید

رفع مشکل آبی شالیکاران دودانگه

انتصاب سرپرست بخشداری های نارنجستان سوادکوه شمالی، مرکزی قایمشهر و لاله آباد و مرکزی بابل

عید سعید فطر، فرصتی برای تجدید عهد با خداوندو همدلی میان مسلمانان

اقامه نماز عید فطر در امامزادگان مازندران

پرسش بیست‌و‌نهمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

جهت تجدید میثاق با آرمان های شهدا و عرض تبریک سال نو و عیادت و تقدیر از صبر و بردباری ایشان صورت پذیرفت.

همزمان با نهمین روز از فصل بهار، فرماندهی پلیس راه محور بابلسر - فریدونکنار، ضمن حضور در شهرستان سیمرغ

دیدار امام جمعه سیمرغ با خانواده شهید علی اصغرصالح نزاده

مولایی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان سیمرغ به اتفاق کارشناس درمان از همسر امیرسرلشگرخلبان شهید احمد کشوری دیدار و گفتگو نمودند

همزمان با نهمین روز از فصل بهار، فرماندهی پلیس راه محور بابلسر - فریدونکنار، ضمن حضور در شهرستان سیمرغ

آمادگی 2300 پایگاه جمع آوری زکات فطریه در مازندران

پرسش بیست‌و‌هشتمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

25 میلیون و 500 هزار تردد و پذیرای 7 میلیون مسافر در مازندران

روز قدس، روز اعلام انزجار از ماهیت رژیم خبیث صهیونیستی است

رژیم سفاک اسرائیل به دست مستضعفان جهان محو خواهد شد

عهد مردم سنگده ساری در یاری قدس شریف

رئیس جمهور آمریکا مدام ما را تهدید می کند گویا ژن این فرد ژن تهدید است و نمی فهمد

پرسش بیست‌و‌هفتمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

عکس ا نماز عبادی سیاسی جمعه بهنمیر

علی کشوری نماینده محترم مجلسی شواری اسلامی گفت رژیم غاصب صهیونیستی باید دردادگاه بین المللی مجازات شود و همه عاملان و افرادی که پشتیبان این رژیم کودک کش هستند

دیدار مولایی بنیاد شهید و امور ایثارگران سیمرغ به اتفاق دکتر علی کشوری نماینده مردم حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی

آئین عطر افشانی و غبار روبی گلزار مطهر شهدای روستای رکن کلا با حضور دکتر علی کشوری نماینده مردم حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی،

تئاتر، همچون هوا برای زندگی لازم است

پیام مشرک فرماندهی و ریاست عقیدتی سیاسی پدافند هوایی مازندران به مناسبت روز قدس

جمهوری اسلامی صدای مظلومیت فلسطین را به گوش جهانیان رساند

دعوت نماینده ولی فقیه در مازندران به حضور در راهپیمایی روز قدس

ضمن تقدیر از فعالیتهای فرهنگی جمعیت هلال احمر و برنامه های تیم های سحاب در سطح شهرستان، به همراه مسئولین همراه، به پویش ملی بهرفت پیوستند.

توجه به مسئله اثربخشی اذان و نماز در ادارات یکی از موارد ترویج فرهنگ اقامه نماز است

دعوت «حق پرست » رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان سیمرغ برای حضور در راهپیمایی روز جهانی قدس

نظارت بر توزیع اقلام اساسی و میوه و تره‌بار در طرح شهید امانی شهرستان سیمرغ