آخرین مطالب

31طرح اشتغال روستایی در قالب گلخانه‌های مقیاس کوچک لیموترش بادستور ویدیوکنفرانسی رییس جمهوری در روستای « خرماکلا » شهرستان قائمشهر به بهره‌برداری رسید. کشاورزی و اقتصادی

31طرح اشتغال روستایی در قالب گلخانه‌های مقیاس کوچک لیموترش بادستور ویدیوکنفرانسی رییس جمهوری در روستای « خرماکلا » شهرستان قائمشهر به بهره‌برداری رسید.

  بزرگنمایی:

با وجود اینکه روزهای سال 99 برای همه اقشار و حوزه‌های کاری شرایط ناامید کننده‌ای به همراه داشت ولی بارقه‌های امید را در دل کشاورزی و کشاورزان مازندران کاشت.

مجید اسدی خبرنگار فجر شمال  :استان مازندران یکی از استان های جنوبی دریای خزر است که با برخورداری از ظرفیت های مناسب در تولید محصولات کشاورزی و باغی، نقش مهمی در رونق اقتصادی منطقه ایفا می کند. مازندران 460 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد که سالانه با تولید بیش از هفت میلیون تن محصول ، حدود 11 درصد ارزش اقتصادی بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص می دهد.

طبق آمار رسمی جهاد کشاورزی مازندران حدود 420 هزار نفر ، بهره بردار بخش های مختلف کشاورزی در استان هستند. همچنین 72 نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود که در 15 نوع از جمله برنج با بیش از یک میلیون تن ، مرکبات با سه میلیون تن ،کیوی ،گل و گیاه ،دام وطیور رتبه های برتر کشور را دارد.
همچنین این استان با داشتن حدود 230 هزار هکتار اراضی شالیزاری و تولید یک میلیون و 50 هزار تن برنج سفید 42 درصد نیاز کشور را تامین می کند.

 

اگرچه بحث مکانیزاسیون از سال 71 در کشاورزی مازندران بویژه شالیکاری آغاز شد، اما در 6 سال اخیر با حمایت های دولت و ارایه تسهیلات یارانه ای و حمایتی به این بخش تا سال گذشته نشاء برنج حدود 35 درصد اراضی شالیزاری مازندران به صورت مکانیزه انجام شده است ، اما در سالی که گذشت  به دلیل وجود شیوع ویروس کرونا  و ضرورت انجام نشا کاری مکانیزه ، با استقبال شالیکاران و حمایت دولت در پرداخت تسهیلات ، کشت نشا مکانیزه در 100 هزار هکتار برابر با نیمی از زمین های شالیزاری استان انجام شد.

معاونت اقتصادی استانداری مازندران در این باره گفت: یکی از مهمترین دغدغه شالیکاران کشت و کار سنتی و فروش محصول است که دولت تدبیر و امید به هر 2 مقوله توجه خاصی کرده است.

وی با بیان این که امسال به دلیل ویروس کرونا نشا مکانیزه از 67 هزار هکتار به 100 هزار هکتار افزایش می یابد، ادامه داد : دولت با تخصیص تسهیلاتی ارزان قیمت ویژه ، زمینه خرید 300 دستگاه نشاکار جدید را فراهم کرده است.

خیریانپور با بیان اینکه اکنون برداشت شالی برنج تا 90 درصد مکانیزه شده است ، اظهار داشت: با بهره برداری از فاز نخست پایانه برنج کشور در آمل دغدغه فروش محصول نیز کاهش یافته است.

 

 اتفاق مثبت دیگری که در حوزه کشاورزی در  سال 99 روی داد 2 برابر شدن سهم دولت در صندوق بیمه محصولات کشاورزی بر اساس بودجه سال بود که  این فرصت را در اختیار کشاورزان مازندران بویژه تولیدکنندگان 2 محصول مهم و عمده استان یعنی برنج و مرکبات قرار داده است تا از طریق بیمه کردن مزارع و باغات خود، ضریب آسیب پذیری در برابر بلایای طبیعی را کاهش دهند.

بر اساس اعلام رسمی صندوق بیمه کشاورزی ، سهم دولت از این صندوق در لایحه قانون بودجه سال  99 مبلغ سه هزار میلیارد تومان یعنی دو برابر سال مالی 98 شد و از آن جایی که استان مازندران به همراه سه استان خوزستان ، لرستان و گلستان بیشترین خسارت محصولات کشاورزی را در سال زراعی گذشته داشتند ، شالیکاران و باغداران این خطه توانستند از فرصت حمایت جدی دولت در بیمه کشاورزی بهره مند شوند.

بر اساس اعلام صندوق بیمه محصولات کشاورزی مازندران ، برای 2 محصول مهم برنج و مرکبات سه طرح بیمه ای شامل بیمه عمومی ، ترجیحی یک و ترجیحی 2 وجود دارد که کشاورزان می توانند با انتخاب بیمه محصولات ترجیحی 2 بیشترین میزان غرامت احتمالی را دریافت کنند.

 

سمپاشی مزارع و باغات در مازندران همواره به صورت دستی با استفاده از موتورهای مخصوص یا تراکتورهای مجهز به تانکر انجام می شد و در هر دو روش نیروی انسانی نقش اصلی را داشت . در روش سمپاشی با موتور ، کشاورز باید این وسیله را به همراه مخزن سم به به پشتش بسته و با طی مسیر مزرعه و رعایت یک سری اصول از زدن ماسک گرفته تا چگونگی انتخاب مسیر رفت و برگشت به منظور آسیب نرساندن به محصول ، کار سمپاشی را انجام می داد.گذشته از زیان این روش برای سلامتی سمپاش ، خستگی ناشی از حمل موتور با مخزن پر از سم توان کشاورزان را مستهلک می کرد و به همین دلیل نیز بعدها سمپاشی با نصب مخزن به تراکتور رواج یافت. در این روش هم نیروی انسانی نقش اصلی را داشت چون تراکتور در حاشیه مزرعه پارک و سمپاشی با هدایت شیلنگ های مطول و راه رفتن در مزرعه انجام می شود.

ولی در خرداد سال 99،پرواز پهپادها بر فراز شالیزارهای مازندران برای سمپاشی و مقابله با آفات تابلوی جدیدی از این مزارع بر دیدگان نشاند و باعث شگفتی و احساس راحتی شالیکاران شد.

با این وسیله کشاورز در کمتر از 10 دقیقه 10 لیتر سم را  در یک هکتار به صورت دقیق علیه بیماری بلاست و یا کرم ساقه خوار برنج  سمپاشی می کند در حالی که همین اقدام در سمپاشی سنتی باید با 400 لیتر آب ، سه نفر نیروی کار و 200 متر شیلنگ و در بازه زمانی سه ساعته انجام می شد.

 

 در هفته دولت سالی که گذشت 53 طرح تولیدی ، خدماتی و زیربنایی بخش کشاورزی در استان با اعتباری بالغ بر 970میلیارد ریال  افتتاح  و کلنگ زنی شد.

 انتقال آب با لوله، آبیاری تحت فشار، شالیکوبی، قطعه‌بندی و بسته بندی گوشت مرغ، گلخانه، کارخانه تولید کمپوست قارچ، شن ریزی جاده بین مزارع، احداث کانال بتنی و لاینینگ، تجهیز و یکپارچه سازی اراضی شالیزاری و سکوی جمع آوری شیر، واحدهای پرورش گوسفند داشتی، مرغ گوشتی، گلخانه هیدروپونیک سبزی و صیفی و بسته بندی و فرآوری گیاهان دارویی، بسته بندی برنج، مواد غذایی، خشکبار و انواع چاشنی، سردخانه و انبار فنی، گلخانه لیموترش، ایستگاه پمپاژ آب کشاورزی و مرمت و بهسازی آببندان از جمله  طرح‌هایی بود که به بهره برداری رسید.

در مجموع با افتتاح این طرح ها در حوزه کشاورزی برای2 هزار و 479 نفر در استان اشتغال ایجاد شد.

 

 مهر ماه سال گذشته طرح یکپارچه‌سازی اطلاعات کشاورزی مازندران همسو با رویکرد نیاز توسعه بخش کشاورزی و حرکت به سمت هوشمندسازی این بخش آغاز شد، در اجرای " سیستم یکپارچه اطلاعات کشاورزی " که به اختصار طرح " سیاک " نامیده می شود ، اطلاعات عرصه‌ها با مشخصات دقیق اراضی کشاورزی و بهره برداران ثبت می‌ شود.

معاون ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این خصوص گفت:کارشناسان ترویج مستقر در مراکز خدمات کشاورزی به صورت میدانی و با حضور در محل زمین های کشاورزی مساحت و موقعیت زمین های کشاورزی هر بهره بردار را مشخص و ثبت و ضبط می کند.

علی طاهری امیری توضیح داد : کارشناسان ترویج ضمن مشخص کردن مساحت دقیق زمین کشاورزی اعم از زراعی و یا باغی و نوع محصول قابل کشت و یا درخت کاشته شده ، اطلاعات وضعیت موجود را به طور دقیق ثبت می کنند.

وی افزود:وجود اطلاعات دقیق و برخط در زمینه واحدهای تولیدی بخش کشاورزی به منظور انجام برنامه‌ریزی‌های کلان و تنظیم عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی یک امر ضروری است که با این طرح اجرایی می شود.

 

یکی دیگر از اتفاقات مثبت بخش کشاورزی مازندران در سالی که گذشت راه اندازی 110 دهکده الگویی کشاورزی در استان بود.فعالیت های آموزشی ترویجی در قالب دهکده های الگویی از روش‌های مهم برای رسیدن به است.

 تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری ، توسعه مکانیزاسیون بویژه کشت مکانیزه برنج ، ترویج تولید محصول سالم و استفاده بهینه از نهاده های کشاورزی ، مدیریت منابع تولید بویژه آب و  زمین و کشاورزی پایدار از اولویت های  طرح دهکده های الگویی است که  با هدف ارتقاء انتقال یافته های فنی کشاورزی و بالا بردن ضریب پذیرش بهره برداران در روستاهای استان راه اندازی شد.

در این طرح  پس از  بررسی دقیق سیمای کشاورزی هر روستا و مشکلات موجود ،  برنامه آموزشی متناسب با نیاز آن روستا تهیه و تدوین می شود.

 بنابر اظهارات جهاد کشاورزی مازندران ،طبق تفاهم نامه بین سازمان جهاد کشاورزی مازندران و اداره کل امور روستایی و شوراهای استانداری ، به درخواست دهیاران هر روستا این دهکده الگویی می تواند در همه روستاها  راه اندازی شود.


رقم جدید برنج " شهریار" که مهر ماه سال 95 از سوی پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری معرفی شده بود ، در دی ماه 99 به صورت رسمی رونمایی شد.

 رقم شهریار با پرتو دهی اشعه گاما روی رقم پر محصول با هدف دستیابی به خط برتر موتانت زودرس، پاکوتاه و همچنین عملکرد بالا و کیفیت مطلوب به دست آمده است که بیش از هشت تن در هر هکتار محصول می دهد و زودرس بودن و رسیدگی همزمان با طارم هاشمی از نشا کاری تا برداشت به مدت حدود 90 روز از ویژگی‌های این رقم است.


در دهه فجر گذشته  89 طرح کشاورزی ، خدماتی و زیربنایی با سرمایه‌گذاری حدود یکهزار و 410 میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید که بنابر گفته جهاد کشاورزی استان  بیش از 470 میلیارد ریال از سرمایه گذاری صورت گرفته روی این طرح ها از محل اعتبارات استانی و ملی بوده است.

بیشترین تعداد طرح های افتتاح شده بخش کشاورزی مازندران با 67 مورد مربوط به حوزه آب و خاک بود که برای اجرای آنها 480 میلیارد ریال هزینه شد. هشت طرح هم مربوط به حوزه تولیدات باغی با سرمایه گذاری 175 میلیارد ریال بود.

سازمان جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد که با بهره برداری از این طرح ها 2 هزار و 800 نفر به صورت رسمی به مجموع شاغلان بخش کشاورزی استان اضافه شد.

 

 به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران در سالی که گذشت  حدود یکهزار و 100 میلیارد ریال تسهیلات  مکانیزاسیون به کشاورزان استان پرداخت شده است که با آن یکهزار و 570 دستگاه ماشین‌آلات جدید به ناوگان کشاورزی مازندران اضافه شد.

وی از مکانیزاسیون بخش کشاورزی هم به عنوان یکی از برنامه های مهم و اولویت دار جهش تولید یاد کرد و افزود : برای توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی مازندران طرحهای مهمی در دست اجرا است که در صورت تداوم وضعیت موجود، به طور حتم تا پایان امسال ماشین آلات بخش کشاورزی بیشتری خریداری خواهد شد.

پیش از این بانک کشاورزی مازندران اعلام کرده بود که از ابتدای سال 99 تا پایان دی ماه  30 هزار میلیارد و 94 میلیون ریال تسهیلات در قالب سیاست های حمایتی دولت از توسعه مکانیزاسیون ، کشت گلخانه ای و بازرگانی محصولات کشاورزی به 59 هزار و 342 نفر از متقاضیان زیربخش های زراعت ، باغداری ، دام و طیور ، شیلات و آبزیان و صنایع تبدیلی کشاورزی پرداخت شده است.

طبق گزارش این بانک ، با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت در سال گذشته ، یکهزارو 579 دستگاه تراکتور ، کمباین و اداوات کشاورزی مرتبط و 526 دستگاه نشاء کار جدید توسط کشاورزان خریداری و وارد ناوگان شد تا ضریب کشت مکانیزه در استان افزایش یابد

31طرح اشتغال روستایی در قالب گلخانه‌های مقیاس کوچک لیموترش بادستور ویدیوکنفرانسی رییس جمهوری در روستای « خرماکلا » شهرستان قائمشهر به بهره‌برداری رسید.

بر اساس اعلام اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی مازندران ، برای ایجاد این گلخانه ها 16میلیارد و 300 میلیون ریال از محل اعتبارات طرح اشتغال روستایی و عشایری هزینه شد.

روستای خرماکلای قائمشهر کانون طرح توسعه کشت گلخانه ای در مازندران است به طوری که در 2 سال اخیر با افتتاح چندین گلخانه مقیاس کوچک لیموترش در این روستا برای 250 نفر از جوانان که بیشتر آنان دانش آموختگان رشته های کشاورزی هستند ، اشتغال ایجاد شده است.

مهم ترین اتفاق در کشاورزی مازندران در سال 99 افتتاح بزرگترین پایانه صادرات  محصولات کشاورزی ایران دراستان بود.

عملیات اجرایی فاز نخست پایانه صادرات محصولات کشاورزی ایران با نام تجاری روماک گستر پارس سال 96 در زمینی به مساحت 31 هکتار و با زیربنای 31 هزار متر مربع در شهرستان جویبار آغاز شد.

فاز اول این پایانه صادراتی با ظرفیت بیش از 364 هزار تن و با قابلیت های سورتینگ و بسته بندی میوه، تولید کارتن و انجماد مواد پروتینی با سرمایه گذاری حدود هفت هزار و 200 میلیارد ریالی تکمیل و راه اندازی شد و  برای 300 نفر نیز به طور مستقیم ایجاد اشتغال شده است.

برخورداری از 57 سالن سردخانه آمونیاکی ، انجماد روزانه 80 تن محصولات کشاورزی ، تولید 6 هزار تن جعبه کارتنی ، بسته بندی سالانه 274 هزار تن انواع محصولات کشاورزی و قابلیت نگهداری 90 هزار تن  محصول کشاورزی  سبزی، صیفی و  پروتینی در دمای بالا سفر و زیر صفر را از ظرفیت های مهم این پایانه صادراتی است.

ایجاد یک هزارو هفتصد شغل جدید در بخش کشاورزی با پرداخت تسهیلات بانکی به دانش آموختگان این رشته

 بنابر گفته معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی مازندران در سالی که گذشت یک‌هزار و 669 نفر که بیشترشان از تحصیل کردگان بخش کشاورزی بودند با حمایت دولت در قالب پرداخت تسیهلات بانکی در بخش‌های مختلف کشاورزی استان مشغول کار شدند.

در مجموع امسال برای تثبیت و حفظ اشتغال، افزایش تولید محصولات کشاورزی و ایجاد واحدهای جدید20 هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی به 37 هزار نفر از بهره‌برداران کشاورزی استان پرداخت شد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

امروز دنیا فهمیدند که ابرقدرتی مثل آمریکا پوشالی است

آیین تشییع پیکر حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی محمدی لائینی در نکا+عکس

تلاش بنیاد شهید و امورایثارگران باید در جهت ارائه هرچه بیشترخدمات به خانواده شهدا

نشست هفتگی آموزش قرائت تخصصی قرآن ثامن الحجج(ع) درآمل برگزار می شود

هموار سازی راه برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی

متن تبریک فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان سیمرغ

طبیعت زیبای مازندران را خراب نکنید

رفع مشکل آبی شالیکاران دودانگه

انتصاب سرپرست بخشداری های نارنجستان سوادکوه شمالی، مرکزی قایمشهر و لاله آباد و مرکزی بابل

عید سعید فطر، فرصتی برای تجدید عهد با خداوندو همدلی میان مسلمانان

اقامه نماز عید فطر در امامزادگان مازندران

پرسش بیست‌و‌نهمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

جهت تجدید میثاق با آرمان های شهدا و عرض تبریک سال نو و عیادت و تقدیر از صبر و بردباری ایشان صورت پذیرفت.

همزمان با نهمین روز از فصل بهار، فرماندهی پلیس راه محور بابلسر - فریدونکنار، ضمن حضور در شهرستان سیمرغ

دیدار امام جمعه سیمرغ با خانواده شهید علی اصغرصالح نزاده

مولایی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان سیمرغ به اتفاق کارشناس درمان از همسر امیرسرلشگرخلبان شهید احمد کشوری دیدار و گفتگو نمودند

همزمان با نهمین روز از فصل بهار، فرماندهی پلیس راه محور بابلسر - فریدونکنار، ضمن حضور در شهرستان سیمرغ

آمادگی 2300 پایگاه جمع آوری زکات فطریه در مازندران

پرسش بیست‌و‌هشتمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

25 میلیون و 500 هزار تردد و پذیرای 7 میلیون مسافر در مازندران

روز قدس، روز اعلام انزجار از ماهیت رژیم خبیث صهیونیستی است

رژیم سفاک اسرائیل به دست مستضعفان جهان محو خواهد شد

عهد مردم سنگده ساری در یاری قدس شریف

رئیس جمهور آمریکا مدام ما را تهدید می کند گویا ژن این فرد ژن تهدید است و نمی فهمد

پرسش بیست‌و‌هفتمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

عکس ا نماز عبادی سیاسی جمعه بهنمیر

علی کشوری نماینده محترم مجلسی شواری اسلامی گفت رژیم غاصب صهیونیستی باید دردادگاه بین المللی مجازات شود و همه عاملان و افرادی که پشتیبان این رژیم کودک کش هستند

دیدار مولایی بنیاد شهید و امور ایثارگران سیمرغ به اتفاق دکتر علی کشوری نماینده مردم حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی

آئین عطر افشانی و غبار روبی گلزار مطهر شهدای روستای رکن کلا با حضور دکتر علی کشوری نماینده مردم حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی،

تئاتر، همچون هوا برای زندگی لازم است

پیام مشرک فرماندهی و ریاست عقیدتی سیاسی پدافند هوایی مازندران به مناسبت روز قدس

جمهوری اسلامی صدای مظلومیت فلسطین را به گوش جهانیان رساند

دعوت نماینده ولی فقیه در مازندران به حضور در راهپیمایی روز قدس

ضمن تقدیر از فعالیتهای فرهنگی جمعیت هلال احمر و برنامه های تیم های سحاب در سطح شهرستان، به همراه مسئولین همراه، به پویش ملی بهرفت پیوستند.

توجه به مسئله اثربخشی اذان و نماز در ادارات یکی از موارد ترویج فرهنگ اقامه نماز است

دعوت «حق پرست » رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان سیمرغ برای حضور در راهپیمایی روز جهانی قدس

نظارت بر توزیع اقلام اساسی و میوه و تره‌بار در طرح شهید امانی شهرستان سیمرغ

پرسش بیست‌و ششمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

پرسش بیست‌و پنجمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

میثاق با آرمان های شهدا و عرض تبریک سال نو و عیادت و تقدیر از صبر و بردباری ایشان صورت پذیرفت

حجت‌الاسلام والمسلمین خانلری گفت مجاهدت ها و کارهای جهادی کارکنان انتظامـــــی شهرستان سیمرغ کمال تقدیر و تشکر را داشتند

دیدار فرمانده پدافند هوایی بابلسر و مسئولان بابلسر با خانواده‌های معظم شهدا

جهش تولید بدون مشارکت مردمی شیرین نیست

پرسش بیست و چهارمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

نخستین دوره جشنواره قرآنی ماهد برگزار می شود

آیین احیای شب قدر در پایگاه پدافند هوایی مازندران

راه حل اساسی رفع مشکلات اقتصادی و دستیابی به توسعه جذب و حمایت سرمایه‌گذار

بازدید 187 هزار زائر و مسافر نوروزی از امامزادگان مازندران

بندر امیر آباد را از حالت روزمرگی خارج کنیم

سؤال بیست‌وسومین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران