آخرین مطالب

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه مازندران؛

استاد شهید مطهری الگوی آزاداندیشی و آزادمنشی و معلمی نمونه بود سیاست و جامعه - تفکر، اندیشه و دانشگاه

استاد شهید مطهری الگوی آزاداندیشی و آزادمنشی و معلمی نمونه بود

  بزرگنمایی:
گروه اندیشه: معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه مازندران با ارایه این مطلب که استاد شهید مطهری الگوی آزاداندیشی و آزادمنشی و معلمی نمونه بود گفت: تلاش و کوشش استادان فرهیخته در امر گرانمایه تربیت و پرورش نسلی جوان و آرمانگرا برای اعتلای ایران اسلامی شایسته سپاس و ستایش است.

هم‌زمان با فرا رسیدن12اردیبهشت، سال‌روز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و هفته گرامی‌داشت مقام معلم، محمدحسین فاطمی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه مازندران در گفت و گو با پایگاه خبری فجر شما ل به ارایه گزارش عملکرد این معاونت پرداخت و با ارایه این مطلب که دوازدهم اردیبهشت سالروز شهادت و پاسداشت مقام والای استاد شهید مرتضی مطهری، اندیشمند و متفکر توانای کشورمان گرامی می دارم. گفت: استاد شهید مطهری الگوی آزاداندیشی و آزادمنشی و معلمی نمونه بود.تلاش و کوشش استادان فرهیخته در امر گرانمایه تربیت و پرورش نسلی جوان و آرمانگرا برای اعتلای ایران اسلامی شایسته سپاس و ستایش است.

وی افزود: این تلاش‌ها، در روزهای کنونی که ویروس کرونا وضعیتی ویژه به کشور داده، نمودی بیش از پیش داشته است. اعضای گرانمایه هیات علمی دانشگاهمازندران، با احساس مسئولیت و تلاش دلسوزانه خود و با بکارگیری ابزارها و زیرساخت توانمند آموزش مجازی دانشگاه، توانستند جریان پیوسته آموزش را تداوم بخشند.لذا این روز را فرصتی مغتنم می‌شمارم تا ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره‌ استاد شهید مرتضی مطهری، مراتب قدردانی خود را از تمامی استادان فرهیخته دانشگاهمازندران به‌جا آورم و برای آنان توفیق روزافزون در عرصه علم و دانش را آرزو کنم.

فاطمی ادامه داد:یکی از اهداف کلان نظام علم و فناوری کشور تعمیق و گسترش آموزش عالی تا آخرین سطوح تحصیلی همراه با تقویت اخلاق و آزاداندیشی و روحیه خلاقیت در آحاد جامعه به‌ویژه نسل جوان است و در این راستا در دانشگاه مازندران نیز گام‌های موثر و مهمی برداشته شده است که لازم است از کلیه عزیزانی که از سال‌های گذشته در این حوزه نقش‌آفرینی داشته‌اند تشکر و قدردانی کنم.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه مازندران با ارایه این مطلب که سیاست‌های کلیاجرا شده در دانشگاه مازندران با توجه به اسناد بالادستی و برنامه جامع توسعه دانشگاه در راستای ارتقای سطح کیفی و کمی آموزشی و پژوهشی دانشگاه، توجه ویژه به نخبگان و استعدادهای درخشان و بین‌المللی سازی دانشگاه بوده است. خاطرنشان کرد: مجموعه سیاست‌گذاری‌های انجام شده مشخص‌کننده راهبردهای اصلی دانشگاه بوده و امید است با همراهی کلیه همکاران شاهد حرکت پرشتاب دانشگاه مازندران در دست‌یابی به افق‌های جدید و ارتقای جایگاه آن در سطح ملی و بین‌المللی باشیم.

وی به برخی اقدامات به عمل آمده در جهت نیل به اهداف مهم و والای دانشگاه در سال 1399 به ساماندهی حوزه آموزش‌های آزاد و مجازی اشاره کرد و اذعان داشت:تهیه و تدوین شیوه‌نامه آموزش غیرحضوری، به‌روز‌ آوری و ارتقای سامانه مدیریت آموزش مجازی و پشتیبانی و استفاده گسترده از آن در سطح دانشگاه با توجه به توقف آموزش حضوری ناشی از شیوع ویروس کرونا و برگزاری تعداد زیادی گارگاه آموزشی برای اساتید، کارشناسان و دانشجویان به‌منظور افزایش توانمندی آنان در استفاده بهینه از امکانات سامانه، برنامه‌ریزی جهت کمک به خرید لپ‌تاپ برای اساتید و برگزاری دوره‌های آزاد مهارت‌افزایی، از جمله مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته در این حوزه است.

وی تهیه و تدوین شیوه‌نامه برگزاری دوره‌های آزاد به‌منظور ایجاد منابع مالی پایدار از دیگر فعالیت‌های صورت گرفته در این حوزه دانست و با اشاره به حوزه جذب و هدایت حمایت و پرورش استعدادهای درخشان ادامه داد: استقرار مدیریت دفتر استعدادهای درخشانوتشکیل شورای استعدادهای درخشان دانشگاه،تدوین و تصویب آیین‌نامه‌های اعطای تسهیلات آموزشی، پژوهشی و رفاهی به دانشجویان نخبه و مستعد دانشگاه در هیات امنا و آگاهی‌رسانی موثر و گسترده و با زمان‌بندی مناسب به این عزیزان در جهت بهبود و افزایش کمی و کیفی دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه بوده است.

فاطمی در باره ارتقا و بهبود ساختار معاونت آموزشی اظهار کرد: باز آرایی، بازنگری، مدرن‌سازی و چابک‌سازی چارت حوزه معاونت آموزشی با ایجاد مدیریت مهم و استراتژیک توسعه و برنامه‌ریزی آموزش و ادغام مدیریت آموزشیبا مدیریت تحصیلات تکمیلی و تغییر چارت تفضیلی آن، تهیه و تدوین آیین‌نامه حق‌التدریس دانشگاه، تغییر و بازنگری شرایط فراخوان جذب اعضای هیات علمی و تهیه و تدوین شیوه‌نامه اختصاصی ارتقای مرتبه اعضای هیات علمی،تهیه و تدوین آیین‌نامه ارتقای مهارت‌های مدرسان دانشگاه،تهیه آیین‌نامه جذب دانش‌آموختگان و اساتید نخبه در دانشگاه مازندران،تدوین شیوه‌نامه به‌کارگیری مدرسان حق‌التدریس و تدوین آیین‌نامه انتقال اساتید به دانشگاه مازندران و اعطای پایه‌های تشویقی آموزشی و پژوهشی به همکاران از مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته در این حوزه بوده است.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه مازندران افزود: در راستای تسهیل و تسریع فرآیندهای آموزشی، می توان بهتغییر سامانه آموزشی دانشگاه از سما بهسامانهگلستان برای انتخاب واحد سریع‌تر، بهتر و روان‌تر دانشجویان،ایجاد کاتالوگ رشته و طراحی برنامه آرایش ترمی، ارایه دروس برای اصلاح وضعیت انتخاب واحد دانشجویان،طراحی و فعال‌سازی سامانه پیشخوان خدمت جهت پاسخگویی غیرحضوری مراجعان و اتوماسیون فرآیند صدور ابلاغتدریس و برگزاری دوره‌های آموزشی و بازآموزی کارشناسان و مدیران حوزه آموزشی، اشاره کرد که بخشی از اقدامات صورت گرفته در این زمینه بوده است.

وی ادامه داد: تصویب آیین‌نامه شورای اشتغال‌پذیری و تشکیل کارگروه‌های ویژه آن از جمله اقدامات به‌عمل آمده در حوزه افزایش اشتغال‌پذیری دانشجویان کارشناسی می‌باشد. که در این راستا شاهد اجرایی‌شدن دوره‌های کوآپ و اعزام دانشجویان دانشگاه به صنایع مختلف استان برای اولین بار بوده‌ایم. اخذ مجوز راه‌اندازی 12 رشته جدید در دانشگاه مازندران شامل چهاررشته دکتری و شش رشته کارشناسی ارشد و دو رشته کارشناسی از دیگر اقدامات صورت پذیرفته در سال 1399 بوده است.

فاطمی انتخاب اساتید نمونه دانشگاه در سال جاری بر مبنای دستورالعمل شناسایی و انتخاب سرآمدان آموزشی دانشگاه‌ها مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانست و ادامه داد: بر مبنای این دستورالعمل، مهم‌ترین شاخص‌های انتخاب سرآمدان آموزشی شامل سه محور اصلی اخلاق استادی،کیفیت آموزش و شاخص‌های عمومی بوده است.

وی افزود: برخی معیارهای ارزیابی اخلاق استادی شامل وقار و متانت و شأنیت استادی،راستی و صداقت،پایبندی به مبانی ارزشی و اصول اعتقادی،نظم و انضباط و رعایت قوانین آموزشی و داشتن روحیه عدالت و انصاف و انتقادپذیری است.

وی ادامه داد: معیارهای ارزیابی کیفیت آموزشی شاملارزیابی دانشجویان دانش‌آموختگان،مهارت‌های تدریس،استفاده از منابع روزآمد و کارآمد،خلاقیت و نوآوری در امر آموزش،ارزشیابی مناسب و منطقی دانشجویان و طراحی محتوای آموزشی مناسب است.

فاطمی به معیارهای عمومی اشاره کرد و ادامه داد: شاخص‌هایی از قبیل رعایت کمیت موظف آموزشی،تعامل سازنده با گروه و دانشگاه،مشاوره و راهنمایی دانشجویان و مشارکت در فعالیت‌های بین‌المللی آموزشی می‌توان اشاره کرد که در مجموع بخشی از معیارهای مورد نظر در انتخاب سرآمدان آموزشی دانشگاه بوده است.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه مازندران با ارایه این مطلب که تحولات گسترده جهان معاصر در تمام ابعاد همه سازمان‌ها را تحت تأثیر قرار داده و آن‌ها را از جمله دانشگاه‌ها متحول کرده است. تاکید کرد: دانشگاهی در این محیط سیال و دینامیک موفق‌تر عمل می‌کند که فرصت‌ها و چالش‌های محیط را پیش‌بینی کرده و برای مواجهه با آن آمادگی و انعطاف لازم را داشته باشد. تحقق این امر مستلزم داشتن برنامه برای استفاده از فرصت‌ها و کاهش تهدیدات و چالش‌ها است و در این میان استفاده از خرد جمعی و هم‌سویی راهبردی کلیه ارکان دانشگاه بسیار مهم و ضروری است.

وی برنامه‌های مورد نظر در سال جاری در راستای دست‌یابی به اهداف فوق‌الذکر و سیاست‌گذاری‌های به‌عمل آمده و اجرای آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های تدوین شد ه دانست و ادامه داد: در این میان تقویت دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه،بهبود سطح فرآیندهای آموزشی دانشگاه،پالایش و بازنگری و بهبود کمی و کیفی برنامه‌های درسی و سرفصل دروس،ارتقای جایگاه دانشگاه در حوزه آموزش‌های آزاد و مجازی،افزایش سهمیه جذب و پذیرش دانشجویان غیر ایرانی و توجه ویژه به برنامه افزایش اشتغال‌پذیری دانش‌آموختگان در دوره‌های کارشناسی، از جایگاه قابل توجهی برخوردار است. بدیهی است که محور اصلی اجرایی این برنامه‌ها گروه‌های آموزشی می‌باشند و مدیران محترم گروه، نقشی بی‌بدیل در تحقق اهداف کلان دانشگاه در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دارند.

عضو هیات علمی دانشگاه مازندران گفت: در این روزها که کشور عزیزمان، ایران با مشکلات فراوان اقتصادی و هجمه‌های سیاسی و فرهنگی دست به گریبان است، رسالت استادان و معلمان بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است. بی ‌‌تردید این آموزگاران و استادان هستند که در این برهه حساس می‌بایست به‌دنبال راهی به رهایی باشند و چاره‌جویی کنند.

وی در پایان ادامه داد: تلاش برای تغییر اوضاع کنونی و ایجاد روحیه خودباوری و تاب‌آوری و کوشش برای به‌ثمر رساندن استعداد و توانایی‌های بالقوّهموجود در جوانانِ این مرز و بوم، یکی از اصلی‌ترین وظایف استادان است. انتظار می‌رود که معلمان و استادان فرهیخته، با استعانت از فرهنگ ایرانی و آموزه‌های اسلامی، بنیان‌های فکری و هویّت فرهنگی و اجتماعی جامعه ایران را استحکام بخشند. اهتمام به ارتقای کیفیت آموزش و توجه به پژوهش‌های هدفمند و تلاش برای مأموریت‌گرا شدن دانشگاه‌ها از رسالت‌های اصلی استادان دانشگاه است.

حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دولت تعامل خوبی را بین صاحبان اقتصادی مازندران و بانک ها ایجاد کرده است

هشت مازندرانی به مرحله نهایی چهل‌وهفتمین مسابقات قرآن اوقاف راه پیدا کردند

توجه به مباحث تحولی در دستگاه تعلیم و تربیت یک ضرورت است

بهره‌مندی 302 نفر از خدمات مشاوره فردی و گروهی در چالوس

آخرین وضعیت جوی و متوسط دمای مازندران تا هفته آینده+ جدول

همایش تخصصی نقش زنان در دوران دفاع مقدس در بهشهر برگزار شد

افتتاح درمانگاه دندانپزشکی مهر شفای ایران در ساری

طباطبایی فیلسوف، دین‌شناس، عارف، اهل شهود، محقق و صاحب‌نظر در علوم و معارف مختلف اسلامی

اصلاح و ابهام زدایی از برخی قوانین در جهت توسعه شهری مازندران

میز خدمت سبب تسهیل در پیشبرد مسائل و رفع دغدغه های مردم

ایجاد مجتمع های تولیدی نان، افزایش تولید و کاهش صفوف نان را در پی خواهد داشت

توقیف خودروی حامل سیگار قاچاق

تفکر بسیج به کشورهای اروپایی و دانشگاه‌های دنبا صادر شد

بسیج مایه خشم دشمنان است

کشف و شناسایی هنرمندان متعهد و تقویت استعدادهای حوزه هنر و شعر

تحویل هشت سری جهیزیه بین زوجهای نیازمند بهشهری همزمان با هفته بسیج

برگزیدگان جشنواره «فتح خون» معرفی شدند

هفته بسیج به عنوان یکی از زیباترین و پرافتخارترین یادگاران معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی

خلاصه اخبار مهم مازندران در روز گذشته

اخبار انتظامی استان مازندران در روز 30 آبان

105 فرصت شغلی برای مددجویان و نیازمندان میاندورود ایجاد شد

نقش بسیار مهم پدر و مادر و معلمان در ترویج فرهنگ مطالعه

آثار و اسناد شهدا به عنوان منابع هویت ساز،جمع آوری، تبیین و منعکس شود

اعلام محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده‌های شمال/کندوان شنبه بازگشایی می‌شود

اجرای 185 عنوان برنامه های فرهنگی اجتماعی اقتصادی و عمرانی و ورزش در هفته بسیج

عطرافشانی گلزارشهدای دستکنده کلا همزمانبا هفته بسیج

پیام تبریک فرماندار سیمرغ بمناسبت هفته بسیج

بیانیه فرمانده سپاه شهرستان سیمرغ به مناسبت هفته بسیج مستضعفین

معرفی برترین‌های مسابقات قرآن نیروی پدافند هوایی ارتش

188 متسابق قرآنی در مسابقات قرآنی پدافند هوایی آجا به رقابت پرداختند

فعالان و حاملان قرآن باید جذابیت و محبوبیت داشته باشند

کتاب از بهترین سرمایه‌های انسان و عوامل رشد و پویایی یک جامعه است

فرماندار سیمرغ در این دیدار اظهار کرد: ترویج روحیه ایثار و شهادت و فرهنگ دفاع مقدس در جامعه یک ضرورت است

علت تعطیلی جایگاه سی ان جی شهرداری ساری چه بود؟

بسیج جهان اسلام افتخار ماست

تشریح برنامه‌های سپاه ناحیه‌ی نکا در هفته‌ی بسیج

توسعه فرهنگ بسیج موجب بیداری منطقه و دنیا شده است

نود و هشت میلیارد تومان وام حمایتی به مددجویان مازندرانی پرداخت شد

جان باختن 353 نفر در حوادث جاده‌ای مازندران

مهلت ارسال آثار تا 5 آذرماه تمدید شد

محکومیت سه میلیاردی قاچاقچی موتورسیکلت در تنکابن

مقام معظم رهبری نگذاشتند انقلاب ما دچار انحراف یا بازگشت شود

مردم ساری بیش از 17 میلیارد تومان زکات پرداخت کردند

ضرورت سیستم جامع در مدیریت پسماند

پیام تسلیت استاندار مازندران درپی درگذشت مادر گرانقدر شهیدان والامقام احمد و محمد یوسفی

تخصیص 230 میلیارد تومان برای جبران خسارت‌های عمرانی بحران های طبیعی

مرکز مدیریت پسماند مازندران افتتاح شد

بسیج، با تکیه بر فرهنگ فاطمی و حسینی، تجلی روحیه جهادی و انقلابی جوانان این سرزمین است

رکوردشکنی تیرانداز مازندرانی در بوندسلیگا

اجلاسیه بین‌المللی شهدای جهان اسلام در مازندران برگزار می‌شود