مدیر پژوهشی دانشگاه مازندران؛
قرار گرفتن دانشگاه مازندران برای نخستین بار در نظام رتبهبندی UI GreenMetric
تفکر، اندیشه و دانشگاه
بزرگنمایی:
گروه تفکر و اندیشه: مدیر پژوهشی دانشگاه مازندران از حضور دانشگاه مازندران برای نخستین بار در نظام رتبهبندی UI GreenMetric خبر داد.
گروه تفکر و اندیشه: مدیر پژوهشی دانشگاه مازندران از حضور دانشگاه مازندران برای نخستین بار در نظام رتبهبندی UI GreenMetric خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، مجید آقایی مدیر پژوهشی دانشگاه مازندران از حضور دانشگاه مازندران برای نخستین بار در نظام رتبهبندی UI GreenMetric خبر داد. و با اشاره به اینکه رتبهبندی جهانی دانشگاهها در حوزه انرژیهای سبز و توسعه پایداریهای زیست محیطی (UI GreenMetric)، ابتکاری از دانشگاه اندونزی است، گفت: این نظام رتبهبندی در سال 2010 بر پایه مقایسه دانشگاهها در حوزه بهکارگیری انرژیهای سبز و تجهیزات بدون ضرر برای ارتقای توسعه پایدار در موسسات آموزش عالی و همچنین برای سنجش سیاستهای پایداری و تسهیل مقایسه بین آنها در سراسر جهان راهاندازی شده است و این امکان را به دانشگاهها میدهد تا تجربیاتشان در مورد مسایل مرتبط با توسعه پایدار و مسایل زیست محیطی را به اشتراک بگذارند.
وی افزود: نظام رتبهبندی گرین متریک در سال 2011، با تکمیل بیشتر شاخصهای مرتبط با پایداری زیست محیطی، 11 شاخص جدید را در 5 محور به شاخصهای موجود است.
وی ادامه داد: در سال 2012، آموزش نیز به عنوان یک شاخص محوری در این نظام رتبهبندی مورد بررسی قرار گرفت. این رتبهبندی هم اکنون از شش محور کلیدی زیرساخت و تجهیزات(15٪)، انرژی و تغییرات اقلیمی(21٪)، مدیریت پسماند(18٪)، مدیریت مصرف آب(10٪)، حملونقل(18٪) و آموزش و پژوهش(18٪) برای رتبهبندی دانشگاهها استفاده میکند.
آقایی تاکید کرد: نظام رتبهبندی گرین متریک، برنامههای خود را با مطالعه سایر نظامهای رتبهبندی مانند تایمز، کیواس، شانگ های و وبومتریکس توسعه داده است.
مدیر پژوهشی دانشگاه مازندران با ارایه این مطلب که به همت اداره علمسنجی و معاونت پژوهشی دانشگاه، دانشگاه مازندران برای نخستین بار در سال 2021 در این نظام رتبهبندی بینالمللی حضور پیدا کرده است. خاطرنشان کرد: این نظام رتبهبندی در سال 2021 رتبه دانشگاههای فعال در این حوزه را اعلام کرده است. دانشگاه مازندران در بین حدود 1000 دانشگاه مورد بررسی در این رتبهبندی، حایز رتبه 740 در کل دانشگاههای دنیا و رتبه 28 در بین دانشگاههای ایران شده است.
وی در پایان با اشاره به امتیازات دانشگاه مازندران در این نظام رتبهبندی در سال 2021 با توجه به محورهای 6 گانه موجود توضیح داد: دانشگاه مازندران در شاخصهای زیرساخت و تجهیزات مرتبط با انرژیهای سبز و توسعه پایدار 700 امتیاز، انرژی سبز و تغییرات اقلیمی 1025 امتیاز، مدیریت پسماند 525 امتیاز، مدیریت مصرف آب 500 امتیاز، حملونقل 825 امتیاز و در شاخص آموزش و پژوهش500 امتیاز کسب کرده است که در مجموع، موفق به کسب 4075 امتیاز(75/40 درصد کل امتیاز ممکن) شده است.
خبرنگار پایگاه خبری فجر شمال
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پیام
- يکشنبه ۵ دي ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۹:۳۶
- ۴۵۱ بازدید
- منبع: پایگاه خبری فجر شمال