با نقش محوری دانشگاه مازندران در سیاستگذاری و راهبری تحقق شعار سال
بزرگنمایی:
نخستین نشست قرارگاه تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین استان مازندران، با نقش محوری دانشگاه مازندران در سیاستگذاری و راهبری تحقق شعار سال با حضور استاندار مازندران و ریاست دانشگاه مازندران برگزار شد.
نخستین نشست قرارگاه تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین استان مازندران، با نقش محوری دانشگاه مازندران در سیاستگذاری و راهبری تحقق شعار سال با حضور استاندار مازندران و ریاست دانشگاه مازندران برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، نخستین نشست قرارگاه تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین استان مازندران، با نقش محوری دانشگاه مازندران در سیاستگذاری و راهبری تحقق شعار سال بعدازظهر روز چهارشنبه 18 خرداد 1401 با حضور دکتر سیدمحمود حسینیپور نوری استاندار مازندران و رییس قرارگاه، دکتر حشمتاله علینژاد رییس دانشگاه مازندران و دبیر قرارگاه، دکتر مرتضی موقر قائممقام رییس دانشگاه مازندران در امور قرارگاه، حسن خیریانپور معاون استاندار، روسای دانشگاهها و پارک علم و فناوری استان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیرانکل دستگاههای اجرایی، فرمانده سپاه استان، روسای کارگروهها، نمایندگان منتخب شرکتهای دانشبنیان، بخش خصوصی و خبرگان دانشگاهی و ... در استانداری مازندران تشکیل شد.
ضرورت جلوگیری از ایجاد ساختارهای موازی با قرارگاه
بر اساس این گزارش، در ابتدای این نشست، دکتر حشمتاله علینژاد رییس دانشگاه مازندران و دبیر قرارگاه تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین استان مازندران طی سخنانی به نقش کلیدی و محوری دانشگاههای استان در تحقق شعار سال اشاره کرد و در تحقق تصمیم مدبرانه و عالمانه استاندار مازندران در واگذاری مسوولیت سیاستگذاری و راهبری این مهم در چارچوب قرارگاه به دانشگاهها، به تاسی از توصیههای رییسجمهور و بیانات مقام معظم رهبری که همواره بر نقش مهم نخبگان دانشگاهی تاکید ورزیده و مایه دلگرمی دانشگاهیان شدهاند، حمایت و آمادگی کامل خود را اعلام نمود.
رییس دانشگاه مازندران گفت: جهت ایجاد وحدت رویه و اتخاذ تصمیمات جهادی، لازم است از ایجاد و یا ادامه فعالیت ساختارهای موازی با قرارگاه جلوگیری شود.
دکتر حشمتاله علینژاد سرپرست دانشگاه مازندران در جلسه قرارگاه تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین استان مازندران، درخصوص روند تشکیل این قرارگاه اظهار داشت: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری و نامگذاری سال جاری با عنوان تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین و باتوجه به ضرورت موضوع، در جلسه «طرحهای نیمهتمام تولیدی - زیربنایی - اقتصادى» استان که سوم فروردین برگزار شد، درخصوص تحقق شعار سال نیز بحث و مشورت صورت گرفت و با تدبیر استاندار محترم، مصوب شد که دانشگاههای استان در سیاستگذاری و راهبری تحقق شعار سال، نقش محوری داشته باشند.
دکتر علینژاد ادامه داد: در این راستا مقرر شد، یک قرارگاه سه ضلعی، از دستگاههای اجرایی، دانشگاهها و صنعت و با محوریت دانشگاهها تشکیل شود. در همین جلسه، مقرر شد تا 15 فروردین ماه، پیشنویس آییننامه تشکیل و فعالیت قرارگاه، توسط دانشگاه مازندران آماده شود که الحمدالله در موعد مقرر، این پیش نویس تدوین و به رویت استاندار محترم رسید و پس از طرح نکات اصلاحی توسط ایشان، موارد مورد نظر در آییننامه لحاظ و آییننامه تصویب و ابلاغ شد.
رییس دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه در قدم بعدی، دبیرخانه قرارگاه تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین استان مازندران، در دانشگاه مازندران تاسیس شد، گزارشی از وضعیت آموزش عالی در استان ارایه داد.
دبیر قرارگاه تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین استان مازندران افزود: در حال حاضر، بر اساس سامانه آمایش استان، 119 واحد آموزش عالی اعم از 5 دانشگاه دولتی، 19 واحد پیام نور، 12 واحد فنی و حرفهای، 35 واحد جامع علمی و کاربردی، 33 موسسه غیرانتفاعی، 14 واحد دانشگاه آزاد اسلامی و 1 واحد دانشگاه فرهنگیان داریم. در کشور حدود 2560 موسسه آموزش عالی داریم که از نظر سهمی، سهم مازندران حدود 4.5% است.
رییس دانشگاه مازندران بیان داشت: بر اساس اطلاعات مربوط به سال تحصیلی 1400-1399، تعداد 114120 دانشجوی شاغل به تحصیل، 2354 نفر اعضای هیات علمی و مجموعا در استان 1242 رشته -گرایش و 502 آزمایشگاه تحقیقاتی ثبت شده در سامانه شاعا داریم.
دکتر علینژاد اضافه کرد: در کل استان 99 شرکت دانشبنیان داریم که با وضع مطلوب آن در نقطه کنونی اختلاف قابل توجهی دارد و حداقل نزدیک به 200 شرکت دانشبنیان دیگر باید ایجاد شود تا به وضع مطلوب و متناسب آمار کل کشور برسیم. همچنین حدود 4% کل دانشجویان کشور، در استان مازندران تحصیل میکنند و این بیانگر آن است که وضعیت ما از نظر تعداد شرکتهای دانشبنیان مطلوب نیست.
دبیر قرارگاه تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین استان تصریح کرد: دانشگاهها همچون سایر نهادها، همراه با روند تغییرات در جوامـع بشری، دگرگونیهایی در نقش و کارکردهای خود داشته و در تلاش بودهاند خود را با الزامات و نقشهای جدید سازگار کنند. دانشگاههای نسل جدید، بهدنبال ثروتآفرینی از طریق نوآوری فناورانه و تسهیل شکلگیری کسب و کارهای دانشبنیان و تربیت کارآفرینان و خالقین اشتغال مولد دانشبنیان هستند و حرکت به سمت تولید دانشبنیان اجتنابناپذیر است.
رییس دانشگاه مازندران اذعان داشت: نظام مقدس ما با سکانداری رهبر فرزانه و حکیم انقلاب، همواره در برابر دشمنیهای استکبار جهانی سربلند بوده و درحال عبور از آخرین بخش از یک پیچ تاریخی است و همانگونه که حضرت آقا در طول سالهای متمادی و بهویژه سالهای اخیر، تاکید فرمودند، تنها راه عبور از مشکلات، حرکت بر مدار علم، دانش و فناوری است. حال که در دوره جدید مدیریت استان در حوزه اقتصاد دانشبنیان، دانشگاهها به عنوان محور قرار گرفتهاند، باید الزامات آن نیز فراهم شود.
دکتر علینژاد با بیان اینکه جهت ایجاد وحدت رویه و اتخاذ تصمیمات جهادی، لازم است از ایجاد و یا ادامه فعالیت ساختارهای موازی با قرارگاه جلوگیری شود، یادآور شد: ساز و کارهای موجود، جوابگوی رفع نیازها و تسهیل در امور شرکتهای دانشبنیان نبوده و نخواهد بود، علیرغم ظرفیتهای فراوان و بعضاً بیبدیل استان در حوزه علم و فناوری، واحدهای دانشبنیان ما کمتر از 100 شرکت است، بنابراین اگر بخواهیم با برنامهها و روالهای گذشته پیش برویم، توفیق چندانی حاصل نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون در بدنه نظام تصمیمگیری کشور، نقش دانشگاهها بسیار کمرنگ بود، تصمیم استاندار مازندران مبنی بر سپردن مسوولیت سیاستگذاری و راهبری این مهم در چارچوب قرارگاه به دانشگاهها را مدبرانه و عالمانه برشمرد و حمایت و آمادگی کامل خود را در تحقق این تصمیم اعلام داشت.
دکتر علینژاد خاطرنشان کرد: متاسفانه دانشگاههای استان اعم از علوم پزشکیها و دانشگاههای تابع وزارت علوم، با مشکلات مالی متعددی مواجهاند و اکثر تخصیصهای بودجهای صرف پرداخت حقوق و ارایه خدمات به دانشجویان میشود و عملا بودجهای جهت امور ترویجی و توسعهای، بهویژه تامین و ایجاد زیرساختهای مورد نیاز توسعه شرکتهای دانشبنیانی چون مراکز رشد، مراکز تحقیق و توسعه مشترک با صنعت و پردیس علم و فناوری باقی نمیماند. در نتیجه، اکنون که محور این قرارگاه، دانشگاهها تعیین شدند، درخواست ما از استاندار محترم ایناست که دستور فرمایند، در این خصوص، حمایتهای لازم را معمول نمایند.
سرپرست دانشگاه مازندران در پایان ابراز امیدواری کرد تا با همگرایی، انسجام و وحدت، حول محور خدمتگزاری، با تحققبخشیدن و عملیساختن فرمان رهبری انقلاب، مسوولیت خود نسبت به جامعه را به عرصه ظهور برسانند.
برازنده این استان نیست که چندین دانشگاه مهم داشته باشیم اما از خروجی آن استفاده نکنیم
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران؛ دکتر سید محمود حسینیپور استاندار مازندران، با بیان اینکه برازنده این استان نیست که ما چندین دانشگاه مهم داشته باشیم اما از خروجی آن استفاده نکنیم، گفت: باید بین دانشگاهها و دستگاهها و نهادهای اجرایی تعامل برقرار شود، این قرارگاه کار جهادی میطلبد و مجموعه نخبگان و مجموعه اجرایی استان باید باهم متحد شوند تا بتوانیم کار جهادی کنیم.
سید محمود حسینیپور اظهار داشت: هرچه جلوتر میرویم نگاه اندیشمندان دنیا نسبت به انقلاب اسلامی و امام انقلاب بهتر و وسیعتر میشود و افقی که امام برای مستضعفان و آزادیخواهان ترسیم کرد امروزه به الگویی برای جهانیان تبدیل شده است.
حسینیپور افزود: مقام معظم رهبری نیز پس از رحلت امام، همان خط و همان نگاه را ترسیم و طی سالها رهبری ابعاد جدیدی از مسیر انقلاب را طراحی و بیان کرد. کار رهبری طی این سالها بسیار سختتر از اوایل انقلاب بود، تثبیت این انقلاب و رساندن آن به وضع مقتدر فعلی در ابعاد مختلف علمی، نظامی، اجتماعی، اینها همه مدیون نگاه و توجه رهبری است.
استاندار مازندران یادآور شد: گرچه هنوز باوجود اعمال تحریمهای ناجوانمردانه کشورهای قدرتمند بر علیه ما، موانع اصلی توسعه علمی کشور ما هنوز پابرجاست و حتی اکنون ارتباطات ما در سطح جهانی و مجامع بینالمللی تحت تاثیر همین تحریمها است، اما علیرغم همه این موانع، پیشرفتهای خوبی در زمینههای مختلف داشتیم.
دکتر حسینیپور با اشاره به ریلگذاری مقام معظم رهبری در شعار سال و توجه ایشان به بحث تولید دانشبنیان، گفت: در تبیین این شعار میبینیم که توجه بسیاری بر حوزه کشاورزی و استان مازندران است. راه نجات کشور ما در تولید، در حال حاضر توسل به موضوعات دانشبنیان است که باید از آن استفاده کرد.
حسینیپور در ادامه، جایگزینی تجهیزات با نیروی انسانی و تحولات بزرگ در بهرهوری را از فواید علم دانشبنیان دانست.
نماینده عالی دولت در استان مازندران با ذکر این نکته که شأنیت این قرارگاه فقط سیاستگذاری نیست، تصریح کرد: وقتی نام قرارگاه به میان میآید، یعنی کار فراتر از مسیر سیاستگذاری است، ما اکنون در شرایط بنبست قرار گرفتیم و به دنبال میانبری برای برونرفت از این وضعیت حاکم بر استان هستیم.
سید محمود حسینیپور با بیان اینکه ما ظرفیت عظیم نیروی انسانی را در استان داریم اما به چند شخص محدود پشتمیزنشین اکتفا کردیم، خاطرنشان کرد: عقبماندگیهای موجود در استان، نیاز ما را به کار قرارگاهمحور بیشتر میکند و باید یک رابطه معقولی بین این عقبماندگیها و ظرفیتهای موجود ایجاد کنیم. قرارگاه یعنی جنگ و ما در اینجا شرایط عادی نداریم.
او افزود: اگر برای اتفاقاتی که اکنون در حال رخ دادن است، برنامهریزی نکنیم، قطعا در سالهای آتی متوجه ضررهای جبرانناپذیر آن خواهیم شد.
دکتر حسینیپور با اشاره به اینکه در دانشگاههای کشورهای توسعهیافته، آموزش حرفهای به دانشجویان منتقل میشود، گفت: اگر این قرارگاه در مسیر خود موفق باشد، میتواند الگویی نمونه برای کشور باشد.
استاندار مازندران اذعان داشت: نباید در استانی که بیشترین و بهترین ظرفیت را دارد، بهرهوری گردشگری آن صفر باشد، ظرفیتهایی که این استان در حوزه گردشگری دارد میتواند دو و یا سه استان را بهراحتی اداره کند.
عالیترین مقام دولت در استان بیان داشت: ما از این قرارگاه توقع داریم راهکارهای اجرایی آماده کرده و در اجرای آن کمک کنند. کسانی که در این جمع هستند اگر نمیتوانند در پیشبرد اهداف کمک کنند، میتوانند بگویند و بروند، اما بودن و ماندن در اینجا، توقعات و مطالباتی را در پی دارد و باید پای کار باشند.
حسینیپور همچنین بر لزوم اثرگذاری کارگروههای این قرارگاه در کشاورزی، صنعت، تجارت استان تاکید کرد و با بیان اینکه دشمن امروز به دنبال این است که نگذارد طعم یک کار شیرین و یک خوشی بر دهان مردم بماند و حتی برای آن برنامهریزی دارد، گفت: ما میخواهیم امسال در استان مازندران بهطور واقعی بیانات مقام معظم رهبری را به عرصه اجرا بگذاریم.
استاندار مازندران با بیان اینکه باید بین استعدادهای بومی و مسایل اجرایی آشتی برقرار شود، ذکر کرد: ما میتوانیم از همین میانکاله در حوزه گردشگری، بهرهبرداریهای بسیار زیادی داشته باشیم اما با سیاستهای اشتباه فقط به این ظرفیتها ضربه زدیم.
مقام عالی دولت، نقش دبیران کارگروهها را بسیار مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: مدیران برای انجام کارها، کت و شلوار خود را کنار گذاشته و لباس رزم بر تن کنند.
دکتر حسینیپور با اشاره به لزوم برگزاری همایشهای تخصصی، اضافه کرد: هر کارگروهی باید بررسی کند و تمام نخبههای سراسر استان را دعوت کرده و پای کار بیاورد تا استعدادهای مختلف از همه نقاط شناخته شوند.
سید محمود حسینیپور در پایان تاکید کرد: راه برای هرکسی که میتواند کمک کند، باز است و نباید در این خصوص نگاههای جریانی داشت.
گفتنی است: در ادامه این نشست، دکتر مرتضی موقر قائممقام رییس دانشگاه مازندران در امور قرارگاه و مسئول دبیرخانه قرارگاه، به تبیین اهداف و ساختار قرارگاه پرداخت و سپس هر یک از اعضا نیز نظرات خود در این خصوص ارایه دادند.
توسط مسئول دبیرخانه و پیگیری امور اجرایی انجام شد:
معرفی ساختار اجرایی قرارگاه و دبیرخانه قرارگاه تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین استان مازندران
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، دکتر موقر مشاور رییس دانشگاه مازندران در امور راهبردی و مدیر برنامهریزی راهبردی دانشگاه مازندران و مسوول دبیرخانه و پیگیری امور اجرایی قرارگاه تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین استان مازندران، ساختار اجرایی قرارگاه و دبیرخانه آن را تشریح کرد:
دکتر موقر اظهار داشت: قرارگاه تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین استان مازندران متشکل از یک دبیرخانه و هشت کارگروه، شامل کارگروه ارتقای اقتصاد گردشگری، اشتغال و ارتقای بهرهوری خدمات و نیروی کار، رسانه و گفتمان سازی، ارتقای سلامت و تجهیزات پزشکی، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، حل مسایل محیط زیست و انرژی، ارتقای بهرهوری فناورانه و نوآورانه واحدهای تولیدی صنعتی و کارگروه ارتقای بهرهوری کشاورزی و صنایع وابسته میباشد.
قائم مقام رییس دانشگاه مازندران در امور قرارگاه تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین استان افزود: به منظور نیل به اهداف قرارگاه تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین استان مازندران که در راستای تامین منویات رهبر فرزانه انقلاب در شعار سال 1401 ایجاد گردیده است و مستلزم ایجاد ساز و کار اجرایی و انجام هماهنگیهای لازم برای هدایت تلاشهای ذینفعان مختلف در بخشهای مختلف استان میباشد، دستورالعمل اجرایی و آییننامه قرارگاه تدوین شد.
دکتر موقر با بیان اینکه سه کمیسیون زیر نظر دبیرخانه این قرارگاه هستند، اذعان داشت: کمسیون نظارت و پیگیری برنامههای کارگروههای هشتگانه قرارگاه با محوریت برنامههای عملیاتی، پشتیبانی، تامین منابع و پیگیری رفع موانع شکلگیری، توسعه و ارتقای بهرهوری شرکتها و واحدهای دانشبنیان و سایر فعالان این زیستبوم، کمیسیون نظارت و هماهنگی امور کارگروههای شهرستانی موضوع مصوبات صورتجلسه طرحهای نیمهتمام تولیدی - زیربنایی - اقتصادی استان مازندران و کمیسیون تخصصی ناظر بر حمایت و پشتیبانی گروههای هدف براساس زنجیره زیست بوم تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین، از ایده تا عمل، کمیسیونهای این دبیرخانه هستند.
خبرنگار پایگاه خبری فجر شمال
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پیام