عقد تفاهم نامه همکاری دانشگاه مازندران با دانشگاه جرج آگوست –گوتنگین آلمان
عقد تفاهم نامه همکاری دانشگاه مازندران با دانشگاه جرج آگوست –گوتنگین آلمان
تفکر، اندیشه و دانشگاه
بزرگنمایی:
گروه اندیشه: مدیر دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه مازندران از عقد تفاهم نامه همکاری دانشگاه مازندران با دانشگاه جرج آگوست –گوتنگین آلمان بهمنظور پذیرش و آموزش طرفین و اجرای طرحهای پژوهشی مشترک خبر داد.
محمود عزیزی مدیر دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه مازندران در گفت و گو با پایگاه خبری فجر شمال مازندران از عقد تفاهم نامه همکاری دانشگاه مازندران با دانشگاه جرج آگوست –گوتنگین آلمان خبر داد وگفت: به منظور برقراری ارتباط دانشجویان، استادان و پژوهشگران دانشگاه مازندران با دانشگاه جرج آگوست-گوتینگن کشور آلمان، پذیرش وآموزش طرفین و اجرای طرحهای پژوهشی مشترک، تفاهمنامهای بین دو دانشگاه منعقد گردید.
وی افزود: در این راستا پروژهای تحت عنوان شناخت علل اصلی تعارضهای انسان و حیات وحش برای بهبود حفاظت از تنوعزیستی در مناطق حفاظت شده ایران، در چارچوب خدمات تبادل دانشگاهی معتبر آلمان (DAAD-PRIME) به دکتر محمود صوفی از دانشگاه گوتینگن آلمان اعطا شده است.
عزیزی ادامه داد: این پروژه در کلیه زیستگاههای حیات وحش سه استان شمالی شامل گیلان، مازندران و گلستان، به خصوص جنگلهای هیرکانی که به عنوان میراث جهانی در یونسکو به ثبت رسیده است، در دو فاز اجرایی خواهدشد.
مدیر دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: هدف اصلی این پروژه، ارزیابی و درک ریشههای اصلی تعارض بین انسان و حیات وحش است که گاهی به تعارض بین انسان و انسان«محیطبانها و شکارچیان غیرمجاز» منجر میشود.
عزیزی اظهار کرد: این مطالعه با توجه به اطلاعات جدید و مهمی که در مورد تعارضهای چالشبرانگیز تولید میکند، پایهای علمی دارد. هم چنین، با توجه به این که اطلاعات تولید شده به حفظ جان محیطبانها و شکارچیان غیرمجاز در درگیریهای مسلحانه مربوط است، بسیار مفید و کاربردی خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه در این مطالعه، از اطلاعات روانشناسی اجتماعی و زندگی مرتبط با حیاتوحش افراد استفاده خواهد شد، افزود: این تفاهم نامه با همکاری نزدیک دفاتر استانی سازمان حفاظت محیط زیست، پرسنل مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت محیط زیست و شکارچیان محلی اجرا خواهد شد.
مدیر دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه مازندران با ارایه این مطلب که تنها محیطبانها و شکارچیانی که داوطلبانه موافقت خود را برای شرکت در این پروژه اعلام کنند، در این مطالعه شرکت خواهند کرد. ادامه داد: در نهایت، نه تنها محرکهای تعارض بین محیطبانها و شکارچیان شناخته و درک خواهد شد، بلکه چگونگی حداقل رساندن این تعارضها مورد بررسی قرار خواهد گرفت و مشخص خواهد شد که کدام روشها برای مقابله با آن کارآمدتر هستند.
وی اذعان داشت: علاوه بر این، از دادههای سرشماری حیاتوحش«ترجیحا در دو و سه دهه اخیر» در مورد علفخواران بزرگ جثه پستانداران نظیر مرال، شوکا، قوچ و میش، کل و بز، آهو، جبیر و گورخر در کل کشور که برای برآورد پایداری روند جمعیت با گذشت زمان می باشد، استفاده خواهد شد.
عزیزی با بیان اینکه این پروژه اساسا مبنای علمی دارد و برای کاهش تعارض بین شکارچیان و محیطبانان که چالشی جدید در مدیریت حیات وحش محسوب میشود، راه حلهای عملی ارایه خواهد داد، افزود: دانشگاه مازندران به عنوان هماهنگ کننده فعالیتهای میدانی در چارچوب این طرح از سوی دانشگاه گوتینگن آلمان طی تفاهمنامه امضا شده منصوب شده است و هم اکنون مجوز سازمان حفاظت محیط زیست نیز مبنی بر انجام طرح مذکور در مناطق یاد شده صادر گردیده است.
گفتنی است: مجری طرح در کشور آلمان توسط دکتر محمود صوفی، محقق پروژه پسا دکتری، دانشگاه گوتینگن، آلمان و هماهنگ کننده پروژه در ایران دکتر محسن احمدپور، عضو هیات علمی مرکز پژوهشی حوضه اقلیمی خزر، دانشگاه مازندران است و دکترمحمدحسین سینکاکریمی«دکتری محیط زیست دانشگاه ملایر»، دکترمحمدحسین گرجیان عربی«عضو هیات علمی مرکز پژوهشی حوضه اقلیمی خزر، دانشگاه مازندران»، دکتر ایمان اسلامی«عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی تربیت مدرس»، عباس جعفری«دانشجوی دکتری حیات وحش دانشگاه ملایر»، سیدحمید حسینی«دکتری مهندسی محیط زیست، دانشگاه جیجیانگ، چین»، مهندس علی ترک قشقایی،« پژوهشگر حیات وحش، تهران» مهندس مبین صوفی«کارشناس ارشد حیات وحش، همیار و کارشناس در دفتر محیط زیست، تنگراه، پارک ملی گلستان از همکاران این پروژه در ایران است.
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پبام
- شنبه ۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۰:۵۶
- ۱۰۹۱ بازدید
- منبع: پایگاه خبری فجر شمال