آخرین مطالب

معاون پژوهشی و فرهنگی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران؛

تفکر، زمانی سازنده است که منجر به تقویت ایدیولوژی جمعی شود سیاست و جامعه - تفکر، اندیشه و دانشگاه

تفکر، زمانی سازنده است که منجر به تقویت ایدیولوژی جمعی شود

  بزرگنمایی:
گروه اندیشه: معاون پژوهشی و فرهنگی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران گفت: تفکر، زمانی سازنده است و منجر به تحول و دگرگونی اساسی می‌گردد که عواطف انسانی را تحریک کند و و منجر به تقویت ایدیولوژی جمعی شود.

گروه اندیشه: معاون پژوهشی و فرهنگی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران گفت: تفکر، زمانی سازنده است و منجر به تحول و دگرگونی اساسی می‌گردد که عواطف انسانی را تحریک کند و و منجر به تقویت ایدیولوژی جمعی شود.
محمد شریفی معاون پژوهشی و فرهنگی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران به مناسبت فرا رسیدن هفته پدافند غیر عامل در گفت‌وگو باپایگاه خبری فجر شمال، در باره  
نقش تفکر انقلابی در پدافند غیرعامل گفت:  تفکر، زمانی سازنده است و منجر به تحول و دگرگونی اساسی می‌گردد که عواطف انسانی را تحریک کند و و منجر به تقویت ایدیولوژی جمعی شود.می‌توان گفت که تفکر انقلابی، یک منش سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است که در زندگی فردی و اجتماعی انسان اثر خیر داشته باشد و انسان را به عاقبت خیر برساند.

وی افزود: به عبارت دیگر تفکر انقلابی همان «تفکر بسیجی»، به معنای توکل بر خدا، اعتماد به درون، شجاعت اقدام و عمل به‌موقع، بصیرت، ابتکار ‌ورزی، امیدواری به آینده، نترسیدن از دشمن و تسلیم نشدن در برابر او و در یک جمله، عمل به توصیه‌های امام امت(ره) و مقام معظم رهبری است.

شریفی در باره نقش تفکر انقلابی در مصون ‌سازی کشور گفت: از نگاه مقام معظم رهبری، حل بسیاری از مشکلات در کشور، با داشتن روحیه  انقلابی‌گری حل خواهد شد. چرا که هرجا موفقیت و پیروزی بوده است، همان‌جا تفکر انقلابی بروز و ظهور پیدا کرده است.

وی ادامه داد: البته تفکر انقلابی واقعی، نه ادعایی. تفکری انقلابی با توجه به شرایط زمانه، مسایل عمومی مردم از باورها، فرهنگ، سیاست، اقتصاد و ... را حفظ می‌کند. امنیت واقعی برای کشور ایجاد می‌کند و در عرصه‌های مقاومت و دفاع از حرم و حریم اهل بیت(ع) و نیز در عرصه علمی و اقتصادی موجب رشد کشور شده است.

 معاون پژوهشی و فرهنگی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران  با رایه این مطلب که در مقاطعی مثل دفاع مقدس و حتی خود انقلاب، هرچه تفکر انقلابی به عرصه‌های عمل نزدیک‌تر شده، موفقیت‌های بزرگی به دست‌آمده است خاطرنشان کرد: هر گاه از این تفکر فاصله گرفتیم، مشکلات فراوانی مانند فساد، تبعیض و بی‌عدالتی در جامعه شکل گرفته است.

عضو هیات علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: توجه به خدای متعال در همه امور مادی و معنوی، اخلاص در انجام وظایف، خودسازی، امیدبخشی به آینده روشن کشور و انقلاب و زنده نگه‌داشتن روحیه خدمت‌گزاری و عشق و خدمت به مردم، جلوگیری از فساد و انحراف در انجام وظایف، عدم انجام کارهای خلاف مصلحت نظام اسلامی، توجه بیشتر در خدمت‌رسانی به محرومان و مستضعفان، وحدت در گفتار و رفتار، خستگی‌ناپذیری، حضور پر رنگ‌تر قشر انقلابی در صحنه‌های حساس کشور، تلاش برای جذب نخبگان  و ایجاد فرصت‌هایی برای تقویت بنیه انقلابی آنان، استفاده از قشر جوان نخبه برای القای تفکرات انقلابی میان جوانان و تلاش برای زدودن افکار منفی که منجر به یاس و ناامیدی اقشار مختلف مردم می‌گردد.

وی  با اشاره به تهدیدات و خطراتی که انقلاب اسلامی  با آن روبرو است اذعان داشت:  یک انقلاب، زمانی می‌تواند پایدار و ثابت بماند که اهداف انقلابی خویش را در هر شرایط و زمانه محفوظ بدارد. بهره‌گیری از اعتقادات پاک مردم در جهت سیاست‌های بعضا نادرست مسئولان، عدم پیاده‌سازی آرمان‌های انقلاب و بی‌توجهی به نقش مردم در حفظ آرمان‌ها و امنیت کشور، توجه به قشر خاص در جامعه و نادیده‌گرفتن توانایی‌ها و استعداد دیگر اقشار جامعه، هدر رفتن انرژی‌های فراوان جامعه بخصوص قشر جوان و نخبه و عدم بهره‌گیری از آنها در مسیر درست، چندقطبی کردن کشور در عرصه سیاست، ترویج فرهنگ غلط بیگانه، عدم معرفی فرهنگ درست بیگانه و حتی بی‌ثباتی‌های اقتصادی، کشور را با تهدیدهای متعددی مواجه خواهد کرد.

 عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران علاوه بر خطرهای خارجی و فتنه‌های پی در پی دشمنان قسم‌خورده، با خطرهای داخلی مثل کم‌رنگ‌شدن دین و ارزش‌های دینی، نفاق و تفرقه، تنها ماندن ولایت و بی‌توجهی به فرمایشات دلسوزانه ایشان مواجه است و مهم‌ترین خطر این است که مردم، نظام، انقلاب اسلامی و مسوولان نظام را از خود ندانند.

 شریفی تفکر انقلابی را بینشی دانست که وقتی جوانه می‌زند، جوانه‌هایش متکی به خودش است، روی پای خود می‌ایستد«فاستوی علی سوقه» و وابسته نیست. و ادامه داد:  این بینش، درون‌زا است و همین امر، موجب عصبانیت دشمن می‌شود.«لیغیظ بهم الکفار». در تفکر انقلابی پیشرفت کشور بر عصبانیت دشمن ترجیح دارد و اجازه نمی‌دهد دشمن برای او تعیین تکلیف کند. بنا بر فرمایش پرمغز مقام معظم رهبری، دشمن بیش از انرژی هسته‌ای از روحیه انقلابی و جهادی آحاد مردم می‌هراسد.

وی ادامه داد: از این رو هرگاه در مسیر منویات رهبر معزز انقلاب، خواسته‌ها و پیشنهادات معظم‌له به خصوص در زمینه تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری مبتنی بر روحیه جهادی و عمل انقلابی گام برداشته شود، عملکرد موفقیت‌آمیزی خواهیم داشت. در این زمینه برخی از ارکان کشورمان از جمله نیروهای نظامی و بسیجی و در شرایط کنونی کرونایی کشور، قشر مدافعان سلامت کشور از این روحیه جهادی برخوردارند.

عضو هیات علمی دانشگاه مازندران مهم‌ترین شیوه احیای تمدن نوین اسلامی، تلفیق دقیق دین و علم دانست و ادامه داد:  در این راستا باید اقداماتی انجام گیرد ازجمله این‌که ضرورت تحول را خصوصا در تولید، آموزش، اقتصاد، فرهنگ و ... بپذیریم و موارد نیازمند به تحول جدی و اساسی و فوری را مشخص کنیم؛ فرهنگ تحول در جامعه را پیاده کنیم، مخالفان و موانع تحول را بشناسیم و همه ارگان‌های جامعه را درگیر تحول کنیم تا تحول همه‌جانبه در حوزه اندیشه، اقتصاد، سیاست، فرهنگ و مدیریت انجام پذیرد.

 وی ادامه داد: از دیگر اقدامات لازم در مسیر تحول، بازخوانی جدید انقلاب و آرمان‌های انقلاب، طراحی برنامه‌ای بلندمدت برای نیل به خواسته‌های انقلاب، تقویت بنیه دینی و اعتقادی جوانان خصوصا روحیه حق‌طلبی، تلاش برای حفظ پاک‌دامنی جوانان، تقویت روحیه شهادت‌طلبی در کنار کارهای بزرگ علمی و عمق‌بخشی در خصوص باور به مهدویت و تلاش برای زمینه‌سازی ظهور.

شریفی به نقش دانشگاه در شکل‌گیری و تقویت فرهنگ جهادی و عمل انقلابی  اشاره کرد و اذعان داشت: آنچه تجربه ثابت کرده است، دانشگاه اولین و مهم‌ترین مکان در تحول اعتقادات و اندیشه های جوانان است و این مهم، عنایت ویژه مدیران و مسوولان محترم دانشگاه با مبنا قراردادن ارزش‌های اسلامی و سرلوحه قراردادن بیانات و حضرت امام خمینی(ره) و نیز رهنمودها و تدابیر مقام معظم رهبری در تمامی مراحل سیاست‌گذاری و تدوین شیوه‌نامه‌ها و اجرای آن‌ها در راستای فرهنگ جهادی در دانشگاه و نیز معرفی و ترویج نمادها و ارزش‌های مثبت فرهنگ جهادی و شیوه نهادینه‌سازی آن‌ها در دانشگاه را می‌طلبد.

معاون پژوهشی و فرهنگی دانشکده الهیات و معارف اسلامی تاثیر باور و اندیشه‌های اساتید بر دانشجویان را به مراتب بیشتر از تاثیر گروه هم‌سالان بر یک‌دیگر دانست و تاکید کرد: از این‌رو، حفظ روحیه انقلابی اساتید، آگاه‌سازی آنان در نقش مهم‌شان در هدایت دانشجویان و بنیان‌نهادن روحیه انقلابی در زمینه‌های اعتقادی و علمی دانشجویان، مساله ای حایز اهمیت است.

حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دیدار فرماندار بابلسر با کارکنان معاونت برنامه‌ریزی و عمرانی فرمانداری در آغاز سال جدید

لزوم همکاری مدیران مازندران و گلستان برای جلوگیری از گسترش خشکی تالاب میانکاله

شاهرخ جهانشاهی به عنوان سرپرست فرمانداری شهرستان نوشهر منصوب شد

برگزاری هفت هزار بار محفل روایتگری در مازندران

استمرار اجرای «طرح زندگی با آیه‌ها» در طول سال

پانصد و پنجاه و سه مددجوی مازندرانی در سال گذشته از خدمات مشاوره بهره‌مندشدند

امروز دنیا فهمیدند که ابرقدرتی مثل آمریکا پوشالی است

آیین تشییع پیکر حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی محمدی لائینی در نکا+عکس

تلاش بنیاد شهید و امورایثارگران باید در جهت ارائه هرچه بیشترخدمات به خانواده شهدا

نشست هفتگی آموزش قرائت تخصصی قرآن ثامن الحجج(ع) درآمل برگزار می شود

هموار سازی راه برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی

متن تبریک فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان سیمرغ

طبیعت زیبای مازندران را خراب نکنید

رفع مشکل آبی شالیکاران دودانگه

انتصاب سرپرست بخشداری های نارنجستان سوادکوه شمالی، مرکزی قایمشهر و لاله آباد و مرکزی بابل

عید سعید فطر، فرصتی برای تجدید عهد با خداوندو همدلی میان مسلمانان

اقامه نماز عید فطر در امامزادگان مازندران

پرسش بیست‌و‌نهمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

جهت تجدید میثاق با آرمان های شهدا و عرض تبریک سال نو و عیادت و تقدیر از صبر و بردباری ایشان صورت پذیرفت.

همزمان با نهمین روز از فصل بهار، فرماندهی پلیس راه محور بابلسر - فریدونکنار، ضمن حضور در شهرستان سیمرغ

دیدار امام جمعه سیمرغ با خانواده شهید علی اصغرصالح نزاده

مولایی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان سیمرغ به اتفاق کارشناس درمان از همسر امیرسرلشگرخلبان شهید احمد کشوری دیدار و گفتگو نمودند

همزمان با نهمین روز از فصل بهار، فرماندهی پلیس راه محور بابلسر - فریدونکنار، ضمن حضور در شهرستان سیمرغ

آمادگی 2300 پایگاه جمع آوری زکات فطریه در مازندران

پرسش بیست‌و‌هشتمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

25 میلیون و 500 هزار تردد و پذیرای 7 میلیون مسافر در مازندران

روز قدس، روز اعلام انزجار از ماهیت رژیم خبیث صهیونیستی است

رژیم سفاک اسرائیل به دست مستضعفان جهان محو خواهد شد

عهد مردم سنگده ساری در یاری قدس شریف

رئیس جمهور آمریکا مدام ما را تهدید می کند گویا ژن این فرد ژن تهدید است و نمی فهمد

پرسش بیست‌و‌هفتمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

عکس ا نماز عبادی سیاسی جمعه بهنمیر

علی کشوری نماینده محترم مجلسی شواری اسلامی گفت رژیم غاصب صهیونیستی باید دردادگاه بین المللی مجازات شود و همه عاملان و افرادی که پشتیبان این رژیم کودک کش هستند

دیدار مولایی بنیاد شهید و امور ایثارگران سیمرغ به اتفاق دکتر علی کشوری نماینده مردم حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی

آئین عطر افشانی و غبار روبی گلزار مطهر شهدای روستای رکن کلا با حضور دکتر علی کشوری نماینده مردم حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی،

تئاتر، همچون هوا برای زندگی لازم است

پیام مشرک فرماندهی و ریاست عقیدتی سیاسی پدافند هوایی مازندران به مناسبت روز قدس

جمهوری اسلامی صدای مظلومیت فلسطین را به گوش جهانیان رساند

دعوت نماینده ولی فقیه در مازندران به حضور در راهپیمایی روز قدس

ضمن تقدیر از فعالیتهای فرهنگی جمعیت هلال احمر و برنامه های تیم های سحاب در سطح شهرستان، به همراه مسئولین همراه، به پویش ملی بهرفت پیوستند.

توجه به مسئله اثربخشی اذان و نماز در ادارات یکی از موارد ترویج فرهنگ اقامه نماز است

دعوت «حق پرست » رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان سیمرغ برای حضور در راهپیمایی روز جهانی قدس

نظارت بر توزیع اقلام اساسی و میوه و تره‌بار در طرح شهید امانی شهرستان سیمرغ

پرسش بیست‌و ششمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

پرسش بیست‌و پنجمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران

میثاق با آرمان های شهدا و عرض تبریک سال نو و عیادت و تقدیر از صبر و بردباری ایشان صورت پذیرفت

حجت‌الاسلام والمسلمین خانلری گفت مجاهدت ها و کارهای جهادی کارکنان انتظامـــــی شهرستان سیمرغ کمال تقدیر و تشکر را داشتند

دیدار فرمانده پدافند هوایی بابلسر و مسئولان بابلسر با خانواده‌های معظم شهدا

جهش تولید بدون مشارکت مردمی شیرین نیست

پرسش بیست و چهارمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» در مازندران