عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه مازندران؛
بزرگنمایی:
گروه اندیشه: عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه مازندران اتخاذ سیاست های مناسب دولت ها را زمینه ساز عدالت اقتصادی و از مسایل حیاتی جامعه بشری دانست.
گروه اندیشه: عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه مازندران اتخاذ سیاست های مناسب دولت ها را زمینه ساز عدالت اقتصادی و از مسایل حیاتی جامعه بشری دانست.
یوسف محنتفر عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه مازندران در گفتوگو با پایگاه خبری فجر شمال، با اشاره به این مطلب که ارایه پیشنهاد و طرح از سوی دولت و مجلس در زمینه مسایل اقتصادی، به عقاید و اهداف آرمانهای دولت و مجلس بستگی دارد. گفت: در طی گذشت 200 سال از ظهور علم اقتصاد، مطالب، شیوه ها و روش های مختلفی برای توزیع و توصیف سازوکار عملکرد اقتصاد در جامعه وکشورها مطرح شده،که بیشتر آن ها بر نحوه بحث توزیع درآمدها بوده است. در ارتباط با چگونگی بحث توزیع درآمد در کشورها، موارد زیادی مطرح و نسبت به این موضوع تاکید ویژهای متناسب با نیاز کشورها صورت پذیرفته است.
وی به بحث رقابتیبودن بازارها از دیدگاه «آدام اسمیت» در علم اقتصاد پرداخت و افزود: مکتب دیگری که در مقابل دیدگاه «آدام اسمیت» در علم اقتصاد مطرح شده است، به موضوع آزاد گذاشتن اقتصاد و تمایل ذاتی آن به سمت آزادی اقتصادی و در نهایت به ارایه مطالب متناسب با آن می پردازد.
محنت فر اتخاذ سیاست های مناسب دولت ها را زمینه ساز عدالت اقتصادی و از مسایل حیاتی جامعه بشری دانست و ادامه داد: اگر اقتصاد را به عنوان کیک بزرگی تشبیه کنیم، ثروت و منابع درآمدی کشور، یک کیک اقتصادی است و در هر کشوری الزاما باید سیاستها طوری تدوین شود که همه گروه های جامعه بتواند سهم مناسبی از آن را برداشت کند.
عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشکده علوم اقتصادی اداری دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: دولتها باید به این موضوع اشراف داشته باشند تا در جهت بهره مندی جامعه از کیک اقتصادی، عدالت در توزیع درآمدهای دولتی طوری لحاظ شود تا اینکه گروه آسیبپذیر جامعه دچار مشکل وکمبود منابع مالی نشود و برش مناسب و بیشتری از این کیک نصیب جامعه هدف شود.
استاد دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه مازندران در پایان تاکید کرد: برای اینکه کیک اقتصادی دولت به رشد حداکثری برسد، می بایستی نسبت به بهرهوری بالا،کار موثر، رشد فناوری، تولید، ارزش افزوده و در نهایت افزایش تولید ملی با کار و تلاش دوچندان، برنامهریزی جدی صورت پذیرد. دولتها در سیاستگذاری برای توسعه اقتصادی، برنامه مدون و چشم اندازی مناسب را در زمینه رشد اقتصادی آماده کرده، تا کیک اقتصادی پرزرق و برقی، در دسترس همگان قرار گیرد.
حمبدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پیام