به گزارش پایگاه خبری فجر شمال به نقل از ستاد خبری بزرگداشت روز ملی مازندران، یکی از شاخصههای برجسته دیار علویان وجود افزون بر هزار و 300 بقعه امامزادگان است که عمده این بقاع متبرکه در روستاها قرار دارند و زیارتگاه مشتاقان و علاقهمندان از اقصی نقاط کشور است.
روز ملی مازندران فرصت مناسبی برای پرداختن به این ظرفیت معنوی و جاذبه دینی و آیینی است تا با معرفی آن به مخاطبان بومی و ملی، تنور گردشگری مذهبی در استان، داغتر از گذشته مسیر تعالی و رشد را بپیماید.
گردشگری مذهبی، گونهای از گردشگری است که بازدید و حضور در مکانهای مذهبی مانند حرمها و بارگاههای مقدس امامان شیعیان (ع)، آرامگاه امامزادگان و مقابر و بقاع متبرکه، مزارها و اماکن منسوب به پیامبران الهی، مساجد بزرگ و مقدس، زیارتگاهها، معابد و کلیساها مربوط به سایر ادیان و مذاهب، مزار عالمان و صالحان دینی و همچنین رویدادها و آیینهای فرهنگی، دینی و مذهبی مناسبتهای تاریخی را شامل میشود که از عوامل مهم جذب زائر و گردشگری مذهبی و زیارتی است.
محمدعلی نوبخت، فرماندار ساری در این باره، گفت: همانگونه که میدانید از 14 لغایت 20 آبانماه، هفته مازندران نامیده شده که برنامههای متعددی در استان و بهویژه مرکز استان انجام و در حال انجام است.
وی افزود: برنامههای متنوع و شادی شامل فرهنگی، آیینی، دینی، مذهبی، آداب و رسوم و ... میشود که پاسخگوی تمامی ذائقههای مردم و گروه هدف باشد.
فرماندار ساری تصریح کرد: بنای ما در مرکز استان این بود که در تمامی بخشها و روستاها و حتی مدارس و حوزههای آموزشی، این برنامههای متنوع را به گونهای تنظیم و برنامهریزی کنیم که آن فرهنگ ناب استان مازندران و دیار علویان به ویژه در مرکز استان برای نسل جدید معرفی و برای نسل آینده نیز به درستی انتقال داده شود.
وی افزود: در همین چند روز گذشته، در بخش مرکزی در روستاهای دینک و نصیرآباد برنامههای متنوعی را شاهد بودیم و در شهر ساری نیز شاهد برگزاری جشنواره کئیپلا همراه با برنامههای جانبی بودیم.
نوبخت گفت: تمامی این برنامهها و جشنوارهها، بازیهای بومی ـ محلی و سنتی برگرفته از فرهنگهای معنوی، باستانی و اساطیری است که به دنبال آن هستیم تا در مرکز استان به درستی به معرض نمایش و معرفی گذاشته شود تا هم این جشنواره و بازیها در واقع نشاط و امید و شادی را در بین مردم تکثیر کند و هم یک همبستگی و اتحاد و همدلی را در کنار این خرده فرهنگها داشته باشد.
فرماندار ساری اظهار کرد: البته فلسفه برگزاری این مراسمات و نامگذاری این روزها، در مجموع کنار هم قرار گرفتن خرده فرهنگها برای فرهنگ ملی ایران عزیز است تا در مسیر پیشرفت ایران عزیز به یک همبستگی، اتحاد و وفاق جداکثری داشته باشیم.
وی تأکید کرد: در کنار اجرای برنامههای متنوع متناسب با فرهنگ استان مازندران که جوانان و نوجوانان و در واقع نسلهای جدید را با آن آشنا خواهیم کرد، میبایست به معرفی علما، دانشمندان، مشاهیر، اساطیر، فرهیختگان، شاعران، هنرمندان، قهرمانان، پهلوانان و نامآوران این دیار به ویژه مرکز استان به نسلهای جدید بپردازیم. این موضوع باید هر ساله پررنگتر از سالیان گذشته پرداخته شود.
این مسئول با اشاره به وجود اماکن و بقاع متعدد در مرکز استان نظیر تکیه پهنهکلا، امامزاده عباس(ع)، امامزاده یحیی(ع)، مسجد جامع ساری و دهها جاذبه مذهبی، تصریح کرد: هفته مازندران فرصت بسیار مناسبی برای معرفی و ترویج گردشگری مذهبی در مرکز استان است که باید حداکثر بهره را از آن ببریم.
فرماندار ساری با تأکید بر اینکه از آنجایی که 14 آبان در واقع سالروز مردم مازندران با حسنبن زید علوی و تشکیل اولین حکومت شیعی است باید آن را ارج نهمیم، اظهار کرد: در مرکز استان هم اماکن متبرکه و امامزادگان فراوانی را در استان مازندران داریم، میبایست شاهد پیگیریهای مضاعف برای گردشگری مذهبی باشیم.
نوبخت بیان کرد: ما در مرکز استان مجدانه در تلاش و پیگیری هستیم تا با توجه به اینکه این استان و شهر ساری، طریقالرضا (ع) است باید در کنار دریا، جنگل، کوه، دشت و تمامی فرصتهای گردشگری و مواهب الهی، بتوانیم این فضای معنوی را در دیار علویان پررنگتر از گذشته دنبال و احیا کنیم.
14 آبان روز ملی مازندران، یادآور حضور علویان در این دیار سبز و تشکیل نخستین حکومت شیعی جهان توسط مردم این منطقه در سال 250 هجری قمری است. مازندرانیها در روز خجسته عید سعید فطر سال 250 هجری قمری در مسجد جامع کجور نماز عید را به امامت «حسنابن زید علوی» برگزار کردند و با برپایی این نماز سنگ بنای نخستین حکومت شیعی در جهان را بنیان نهادند.
این روز با پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه 864 مورخ 31 خرداد سال 1401 شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان روز ملی مازندران ثبت شد.
پایگاه خبری فجر شمال
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
پایان پیام