آخرین مطالب

تزریق و رسوخ نوآوری در صنایع کلیدی و مادر کشور توسط دانش بنیان‌ها/فروش 120 هزار میلیاردی در سال 98

تزریق و رسوخ نوآوری در صنایع کلیدی و مادر کشور توسط دانش بنیان‌ها/فروش 120 هزار میلیاردی در سال 98

  بزرگنمایی:

مجید اسدی خبرنگار فجر شمال :اسماعیل قادری فر رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار ما  ضمن تبریک سال نو و اعیاد شعبانیه درباره نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری و برنامه ریزی های این ستاد در سال جهش تولید، اظهار داشت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در «سال جهش تولید» برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای توسعه کمی و کیفی فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان تدارک دیده است که این برنامه‌ها در قالب سه راهبرد اساسی در سال «جهش تولید» دنبال خواهد شد.

 

وی افزود: یکی از اساسی‌ترین راهبردهای ما در این سال افزایش کمی و کیفی زیست بوم نوآوری در کشور است. زیست‌بومی که در طول 4-5 سال اخیر نقش‌آفرینی شرکت‌های

رئیس مرکز فناوری های راهبردی معاونت علمی ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان در پایان سال 98 از مرز 5 هزار شرکت عبور کرده و به رکورد قابل قبول و معناداری در فروش 120 هزار میلیارد تومانی رسیده اند که این نشان‌دهنده این است که کم‌کم مقوله اقتصاد دانش‌بنیان در منظومه اقتصاد کلان کشور از یک اقتصاد خرد به سمت اقتصاد کلان نیل پیدا کرده و به صورت معنادارتری خود را نشان می‌دهد.

وی افزود: با توجه به مشکلاتی که وجود داشته و دارد بخصوص شدت یافتن تحریم‌های استکبار جهانی، کاهش بهای جهانی نفت، از سوی دیگر طبقات اقتصادی که برای شیوع کرونا در کشور و در اقتصاد جهانی متحمل است باید به این نکته توجه کنیم که همانطور که در طول این سال‌ها به دنبال این بودیم و شعارمان را هم مطرح می‌کردیم راه گذار کشور از تنگناهای سخت اقتصادی تکیه به اقتصاد دانش‌بنیان با عنوان زیربنا و مفهوم اقتصاد مقاومتی است؛ بنابراین راهبرد اساسی ما توسعه زیست بوم نوآوری در کشور است که امیدواریم امسال با قوت و قدرت دنبال کنیم.

 

قادری فر در مورد راهبرد دوم که به موضوع ارتباط نزدیک‌تر و نقش‌آفرینی شایسته‌تر شرکت‌های دانش‌بنیان با بنگاه‌های بزرگ اقتصادی و صنعت کشور است، اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم جهش تولید را در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور شاهد باشیم ناگزیر به تزریق و رسوخ نوآوری در صنایع کلیدی و مادر کشور هستیم و این امر می‌طلبد که با منطق نوآوری شاهد افزایش سهم تعاملات شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها با بدنه اقتصادی کشور باشیم و به نوعی پیوند عمیق‌تری بین اقتصاد سنتی کشور و بنگاه‌های اقتصادی برای استفاده از ظرفیت‌های دانش‌بنیان ایجاد کنیم.

رئیس مرکز فناوری های راهبردی معاونت علمی درباره راهبرد سوم در سال جهش تولید با توجه به سخنان مقام معظم رهبری، گفت: موضوع مهم حل چالش‌های کلیدی و معضلات اقتصادی کشور با استفاده از ظرفیت زیست بوم و شرکـت‌های دانش‌بنیان است. یعنی اگر ما به عنوان زمینه‌ای در راهبرد اول شاهد توسعه زیست بوم نوآوری در کشور باشیم در گام دوم ارتباط تنگاتنگ و نزدیک‌تری بین شرکت‌های دانش‌بنیان با بنگاه‌های اقتصادی برقرار می‌کنیم. طبیعتاً خواهیم توانست به چالش‌های اقتصادی، مشکلات بنگاه‌ ها و پاسخگویی به نیاز مردم فائق آییم.

وی ادامه داد: براساس سه راهبرد برنامه‌های عملیاتی تعبیه شده تداوم فعالیت‌هایی است که در سال‌های گذشته دنبال می‌کردیم. موضوعاتی مانند رفع گلوگاه‌های صنعتی، گسترده شدن صنعت ماشین‌سازی و نگاه زنجیره‌ای ارزشی ایجاد کردن به حوزه‌های مختلفی مثل امنیت و سلامت غذایی، بحث دارو و موارد دیگری که در کشور نیازمند آن هستیم تا به صورت زنجیره ارزشی در حوز‌ه‌های مختلف بتوانیم واردات و وابستگی را قطع کنیم و هرچه بیشتر به خودکفایی و خوداتکایی داخلی برسیم و اینها برنامه‌هایی است که در سال «جهش تولید» دنبال خواهیم کرد. 

 

قادری فر با بیان اینکه باید توجه جدی به بازار داخلی داشته باشیم، گفت: ما یک بازار بزرگ 80 میلیون نفری هستیم که یک بازار بزرگ برای شرکت‌های داخلی محسوب می‌شود. در سال «جهش تولید» باید در حوزه بازارسازی و اشباع بازارهایمان از بازارهای داخلی تلاش بیشتری صورت دهیم. 

وی بیان داشت: باید در حوزه سیاست‌گذاری و تقویت نقش شرکت‌های دانش‌بنیان که تولید کالا دارند و کالاهای واسط را تولید می‌کنند نیم‌نگاهی به بازارهای بین‌المللی و صادراتی نظیر بازارهای هدفی که در آسیای جنوب غربی، مرکزی و قفقاز که یک بازاری حدوداً700-600 میلیون نفری است داشته باشیم و ظرفیت نفوذ را در بازارهای بین المللی افزایش دهیم‌. 

رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی در ادامه گفت: این برنامه‌ها توسط معاونت علمی و ستاد برنامه‌ریزی و راهبردی جهش تولید با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف اجرایی و حاکمیتی در سازمان برنامه و بودجه تشکیل شده که به صورت مفصل ارائه شده و خوشبختانه مورد تأیید اولیه قرار گرفته است. ان‌شاءالله هفته‌های آینده به عنوان برنامه‌های ملی به تصویب نهایی خواهد رسید و ابلاغ می‌شود.

قادری فر یادآور شد: امیدواریم با تحرکات بسیار خوبی که شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها و کسب و کارهای نو در شرایط سخت و متلاطم اقتصادی در سال‌ اخیر داشته‌اند امسال هم از منظر «جهش تولید» با نگاه فناورانه و افزایش تولیدات نوآورانه برای دسترسی به بازارهای منطقه‌ای، داخلی و بین‌المللی توفیقات بهتری را شاهد باشیم و معاونت علمی و فناوری به عنوان تسهیل‌گر نوآوری در کشور خود را متعهد می‌داند زیرساخت‌ها و موانع کسب و کار را برطرف و توسعه کارخانه‌ها و مراکز نوآوری داشته باشد.

وی در پایان گفت: برطرف کردن موانعی که بر سر راه کسب‌وکارهای نو وجود دارد یکی از اهداف زمینه‌ای است که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال «جهش تولید» بر آن همت خواهد گمارد و سعی می‌کنیم با استفاده از همه ابزارهای سیاستی و حاکمیتی که قانو‌ن‌گذار در اختیار ما قرار داده و اعتبارات مناسبی که ذیل بند «هـ» تبصره 4 قانون بودجه سال 99 کشور برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان پیش‌بینی شده و ان‌شاءالله به موقع تخصیص پیدا خواهد کرد حداقل موانع را برای توسعه کسب و کار شرکت‌های دانش‌بنیان شاهد باشیم و مسیر را هموار کنیم تا شاهد نقش‌آفرینی شایسته جوانان، نوآوران و فناوران برای تحقق اهداف کشور و جریان تعالی کشور باشیم.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

اخبار انتظامی استان مازندران در روز 4 آذر

دومین دوره طرح ملی «سریر» در استانداری مازندران اجرا شد

نشست کارگروه مولدسازی دارایی های دولت در ساری برگزار شد

دولت تعامل خوبی را بین صاحبان اقتصادی مازندران و بانک ها ایجاد کرده است

هشت مازندرانی به مرحله نهایی چهل‌وهفتمین مسابقات قرآن اوقاف راه پیدا کردند

توجه به مباحث تحولی در دستگاه تعلیم و تربیت یک ضرورت است

بهره‌مندی 302 نفر از خدمات مشاوره فردی و گروهی در چالوس

آخرین وضعیت جوی و متوسط دمای مازندران تا هفته آینده+ جدول

همایش تخصصی نقش زنان در دوران دفاع مقدس در بهشهر برگزار شد

افتتاح درمانگاه دندانپزشکی مهر شفای ایران در ساری

طباطبایی فیلسوف، دین‌شناس، عارف، اهل شهود، محقق و صاحب‌نظر در علوم و معارف مختلف اسلامی

اصلاح و ابهام زدایی از برخی قوانین در جهت توسعه شهری مازندران

میز خدمت سبب تسهیل در پیشبرد مسائل و رفع دغدغه های مردم

ایجاد مجتمع های تولیدی نان، افزایش تولید و کاهش صفوف نان را در پی خواهد داشت

توقیف خودروی حامل سیگار قاچاق

تفکر بسیج به کشورهای اروپایی و دانشگاه‌های دنبا صادر شد

بسیج مایه خشم دشمنان است

کشف و شناسایی هنرمندان متعهد و تقویت استعدادهای حوزه هنر و شعر

تحویل هشت سری جهیزیه بین زوجهای نیازمند بهشهری همزمان با هفته بسیج

برگزیدگان جشنواره «فتح خون» معرفی شدند

هفته بسیج به عنوان یکی از زیباترین و پرافتخارترین یادگاران معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی

خلاصه اخبار مهم مازندران در روز گذشته

اخبار انتظامی استان مازندران در روز 30 آبان

105 فرصت شغلی برای مددجویان و نیازمندان میاندورود ایجاد شد

نقش بسیار مهم پدر و مادر و معلمان در ترویج فرهنگ مطالعه

آثار و اسناد شهدا به عنوان منابع هویت ساز،جمع آوری، تبیین و منعکس شود

اعلام محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده‌های شمال/کندوان شنبه بازگشایی می‌شود

اجرای 185 عنوان برنامه های فرهنگی اجتماعی اقتصادی و عمرانی و ورزش در هفته بسیج

عطرافشانی گلزارشهدای دستکنده کلا همزمانبا هفته بسیج

پیام تبریک فرماندار سیمرغ بمناسبت هفته بسیج

بیانیه فرمانده سپاه شهرستان سیمرغ به مناسبت هفته بسیج مستضعفین

معرفی برترین‌های مسابقات قرآن نیروی پدافند هوایی ارتش

188 متسابق قرآنی در مسابقات قرآنی پدافند هوایی آجا به رقابت پرداختند

فعالان و حاملان قرآن باید جذابیت و محبوبیت داشته باشند

کتاب از بهترین سرمایه‌های انسان و عوامل رشد و پویایی یک جامعه است

فرماندار سیمرغ در این دیدار اظهار کرد: ترویج روحیه ایثار و شهادت و فرهنگ دفاع مقدس در جامعه یک ضرورت است

علت تعطیلی جایگاه سی ان جی شهرداری ساری چه بود؟

بسیج جهان اسلام افتخار ماست

تشریح برنامه‌های سپاه ناحیه‌ی نکا در هفته‌ی بسیج

توسعه فرهنگ بسیج موجب بیداری منطقه و دنیا شده است

نود و هشت میلیارد تومان وام حمایتی به مددجویان مازندرانی پرداخت شد

جان باختن 353 نفر در حوادث جاده‌ای مازندران

مهلت ارسال آثار تا 5 آذرماه تمدید شد

محکومیت سه میلیاردی قاچاقچی موتورسیکلت در تنکابن

مقام معظم رهبری نگذاشتند انقلاب ما دچار انحراف یا بازگشت شود

مردم ساری بیش از 17 میلیارد تومان زکات پرداخت کردند

ضرورت سیستم جامع در مدیریت پسماند

پیام تسلیت استاندار مازندران درپی درگذشت مادر گرانقدر شهیدان والامقام احمد و محمد یوسفی

تخصیص 230 میلیارد تومان برای جبران خسارت‌های عمرانی بحران های طبیعی

مرکز مدیریت پسماند مازندران افتتاح شد